Χριστίνα Μήτση: H power woman της ελληνικής φιλοξενίας
mitsi-mak

Χριστίνα Μήτση: H power woman της ελληνικής φιλοξενίας

H πρόεδρος του Ομίλου Mitsis, της μεγαλύτερης ιδιόκτητης ξενοδοχειακής αλυσίδας στη χώρα με 21 ξενοδοχεία, μιλά για τον αείμνηστο πατέρα της, τη ζωή της και τη φημισμένη σε όλο τον κόσμο ελληνική φιλοξενία σήμερα

Η Χριστίνα Μήτση είναι πρόεδρος του Ομίλου Mitsis από το 2016
Ενας δυνατός κρίκος στον ευρωπαϊκό τουρισμό, πολυπράγμων και κοσμοπολίτισσα, η Χριστίνα Μήτση παραμένει χαμηλών τόνων, όμως πάντα έβαζε τον πήχη ψηλά με οτιδήποτε κι αν καταπιανόταν. Η πρώτη της ενασχόληση με τις οικογενειακές επιχειρήσεις ήταν το 1993 στο οινοποιείο «Caviros», και δύο χρόνια αργότερα μετακομίζει στη Ρόδο, όπου αναλαμβάνει τη διοίκηση του ιστορικού «Grand Hotel». Οταν παντρεύτηκε μετακόμισε στην Κρήτη για να στηρίξει τον σύζυγό της στις επιχειρήσεις του, και άνοιξε το «Etiquette», ένα υψηλής αισθητικής κατάστημα με είδη σπιτιού.


Παράλληλα αναλαμβάνει τον ρόλο της μητρότητας αποκτώντας τη Σοφία, την Ευγενία και τον Κώστα. Με τον πρώην σύζυγό της δημιουργούν την Οlive Era, μια εταιρεία με προϊόντα περιποίησης με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μετά από πολυετή μάχη με την παχυσαρκία, το 2012 κάνει την υπέρβαση και χάνει 70 κιλά. To 2016, όταν απεβίωσε ο πατέρας της και ιδρυτής του Ομίλου Mitsis, Κώστας Μήτσης, η Χριστίνα αναλαμβάνει πρόεδρος του ομίλου και ο αδελφός της Σταύρος Μήτσης διευθύνων σύμβουλος. Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο πολυβραβευμένος Ομιλος Mitsis πρωτοπορεί στον τουρισμό πάνω από 40 χρόνια με 21 ξενοδοχεία στους ομορφότερους προορισμούς μας. Μάλιστα τον Νοέμβριο λάνσαρε τη νέα εταιρική του ταυτότητα με έμφαση στη σύγχρονη πολυτέλεια και βασικό στοιχείο αυτής το «Καλειδοσκόπιο», που αντανακλά τη συνεχή επανεφεύρεση και ευέλικτη φύση του ομίλου.


Gala: Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τις οικογενειακές επιχειρήσεις;
Χριστίνα Μήτση: Νομίζω τη στιγμή που γεννήθηκα. Ηταν φυσικό. Είχα τεράστιο θαυμασμό στον πατέρα μου και ανυπομονούσα να τον ακολουθήσω από πολύ μικρή.

G.: Ποια παιδική ανάμνηση διατηρείς ανεξίτηλη από εκείνον;
Χ.Μ.: Παρότι ήμασταν μια πολύ δεμένη οικογένεια, δεν τον βλέπαμε συχνά λόγω της απόλυτης αφοσίωσής του στη δουλειά. Ομως, δεν θα ξεχάσω με τι καμάρι μας υποδέχτηκε στο νέο ξενοδοχείο του, το «Rinela», το 1989, στην Κρήτη. Ηταν ένα πανέμορφο δημιούργημα που έφερε χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα. Μερικούς από αυτούς τους έχουμε σταθερά μέχρι σήμερα, στις ανακαινισμένες πλέον εγκαταστάσεις μας.


G.: Ποια συμβουλή του δεν ξεχνάς;
Χ.Μ.: Συχνά έλεγε: «Η κληρονομιά σας δεν είναι τα ξενοδοχεία που σας αφήνω, αλλά το καλό όνομα. Να το τιμάτε πάντα με τις επιλογές που κάνετε στη ζωή σας».

G.: Τι ιδιαίτερο αντιπροσωπεύει για σένα κάθε ξενοδοχείο σας;
Χ.Μ.: Θα σου πω καλύτερα τι αντιπροσωπεύει κάθε προορισμός μας, εκεί που επιχειρούμε, εκεί που είναι οι δεύτερες πατρίδες μας, εκεί που έχουμε τα 21 ξενοδοχεία μας, τους αγαπημένους συνεργάτες μας και τις οικογένειές τους, εκεί όπου υποδεχόμαστε κάθε χρόνο και τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η Κως είναι ο τόπος απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, το 1974, όταν ο πατέρας μου δημιούργησε το «Ramira». Εκεί έχουμε ακόμα τέσσερα ξενοδοχεία, τα «Blue Domes», «Norida», «Family Village» και το «Summer Palace», που είναι και ο τόπος των παιδικών μου διακοπών. Η Κρήτη είναι η πατρίδα της έμπνευσης όπου μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία της οικογένειάς μου. Εκεί έχουμε τα «Rinela», «Laguna», «Royal Mare», «Cretan Village». Η Ρόδος είναι το δεύτερο σπίτι μου όπου έχω ζήσει εφτά χρόνια, όταν διηύθυνα το εμβληματικό «Grand Hotel». Εκεί δημιουργήσαμε άλλα εφτά ξενοδοχεία, τα «Rodos Village», «Rodos Maris», «Lindos Memories», «La Vita», «Petit Palais», «Faliraki Beach» και «Alila».
Τα Καμένα Βούρλα και το «Galini Wellness Spa & Resort» είναι ο απόλυτος προορισμός ευεξίας. Η Αθήνα είναι η πατρίδα μου και το ξενοδοχείο «Sofitel Athens Airport» αντιπροσωπεύει για μένα, πρώτον, μια πολυετή επιτυχή συνεργασία με τον διεθνή όμιλο Accor και δεύτερον, και κυριότερο, την πρώτη εικόνα της χώρας μας που βλέπει ο επισκέπτης, αφού βρισκόμαστε απέναντι από την πύλη αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος». Και τώρα προσθέσαμε ένα νέο ξενοδοχείο στο portfolio μας, το «N’U Piraeus Port», που αποτελεί την πρώτη εικόνα των επισκεπτών που έρχονται από τον Πειραιά, το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι στην Ευρώπη, αφού βρίσκεται απέναντι από την πύλη αφίξεων. Ακόμη μία νέα επιχειρηματική μας δραστηριότητα είναι ο τομέας του hotel management, αρχής γενομένης από το 2023 με το «Bali Paradise» στο Μπαλί Ρεθύμνου Κρήτης.

G.: Ποια είναι η πρώτη σκέψη όταν ξυπνάς το πρωί σε κάποιο ξενοδοχείο σου;
Χ.Μ.: Πατέρα μου, σε ευχαριστώ για όλα όσα δημιούργησες. Δώσε μας τη δύναμη να φανούμε αντάξιοι του σπουδαίου έργου σου.



G.: Τι εισπράττεις από τους ξένους για την Ελλάδα και το καλοκαίρι μας;
Χ.Μ.: Μου κάνει εντύπωση πόσο μας αγαπάνε, κάποιοι μου στέλνουν μηνύματα τον χειμώνα για το πόσο ανυπομονούν να επιστρέψουν. Νιώθω ότι το ελληνικό καλοκαίρι τούς δίνει δύναμη για να βγάλουν τον χειμώνα.

G.: Πώς καταφέρνεις να εναρμονίζεις μητρότητα και επιχειρήσεις;
Χ.Μ.: Tον όμιλο τον διοικεί ο Σταύρος. Εγώ είμαι πρόεδρος, τίτλος τιμητικός που δεν φέρει το βάρος της καθημερινότητας. Είμαι φυσικά πάντα μέσα στις δουλειές και κοντά στον αδελφό και τη μητέρα μου, η οποία είναι πρόεδρος του «Sofitel Athens Airport». Οι τρεις μας πορευόμαστε ενωμένοι προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο του πατέρα μας με τη συμβολή, αφοσίωση και επαγγελματισμό των 3.000 πολύτιμων συνεργατών μας.

G.: Υπάρχει ακόμα «ελληνική φιλοξενία» με την αυθεντική έννοιά της;
Χ.Μ.: H λέξη «φιλοξενία» είναι ελληνική και σημαίνει αγάπη για τους ξένους. Οι Ελληνες ήμασταν ανέκαθεν φιλόξενος λαός. Τώρα πια είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε και ένα κορυφαίο επίπεδο υπηρεσιών. H ελληνική φιλοξενία είναι συνυφασμένη με το ταμπεραμέντο και την ιδιοσυγκρασία μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης