Μικρή Γοργόνα: Οι αρνητικές κριτικές για την ταινία ανάγκασαν το IMDb να αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης

Μικρή Γοργόνα: Οι αρνητικές κριτικές για την ταινία ανάγκασαν το IMDb να αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης

Το φιλμ έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις για την επιλογή μιας μαύρης ηθοποιού στον ρόλο της Άριελ

little_mermaid__1_
Η νέα ταινία live-action «Μικρή Γοργόνα» («Little Mermaid»), η οποία έκανε πρεμιέρα στις 8 Μαΐου στην Αμερική, είχε δεχτεί ήδη από την ανακοίνωση της δημιουργίας της έναν καταιγισμό από αρνητικά σχόλια.

Οι επικριτές, ανάμεσα σε άλλα, κατέκριναν την επιλογή της Χάλι Μπέιλι, μιας μαύρης ηθοποιού στον εμβληματικό ρόλο της Άριελ της πρωτότυπης ταινίας της Disney του 1989.

Το IMDB, δηλαδή η βάση δεδομένων ταινιών στο διαδίκτυο, άλλαξε το σύστημα βαθμολόγησης για τη «Μικρή Γοργόνα» εν μέσω «ασυνήθιστης δραστηριότητας της ψηφοφορίας».

Η ταινία με πρωταγωνίστρια τη Χάλι Μπέιλι έχει αυτή τη στιγμή βαθμολογία 7 στα 10 στον ιστότοπο. Αλλά μερικοί χρήστες - γνωστοί και ως βομβιστές κριτικών - φέρονται να δίνουν αρνητική βαθμολογία στην ταινία της Disney χωρίς λόγο.

«Ο μηχανισμός αξιολόγησης μας εντόπισε ασυνήθιστη δραστηριότητα ψηφοφορίας σε αυτόν τον τίτλο. Για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματός μας αξιολόγησης, έχει εφαρμοστεί ένας εναλλακτικός υπολογισμός στάθμισης», ανέφερε ένα σημείωμα στις σελίδες της «Μικρής Γοργόνας» στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Το IMDb δήλωσε στη σελίδα του: «Αν και δεχόμαστε και λαμβάνουμε υπόψη όλες τις ψήφους που λαμβάνουν οι χρήστες, δεν έχουν όλες οι ψήφοι τον ίδιο αντίκτυπο (ή «βάρος») στην τελική βαθμολογία».
The Little Mermaid | Official Trailer
Κλείσιμο

«Όταν ανιχνεύεται ασυνήθιστη δραστηριότητα ψηφοφορίας, μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικός υπολογισμός στάθμισης, προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματός μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το IMDb δήλωσε περαιτέρω ότι δεν θα αποκαλύψει πώς η νέα μέθοδος θα παράγει τη βαθμολογία για να διασφαλίσει ότι «παραμένει αποτελεσματική».

Αν και ο ακριβής λόγος των αντιδράσεων για τη «Μικρή Γοργόνα» δεν είναι ξεκάθαρος, η ταινία στο παρελθόν είχε καταγγελθεί από ρατσιστές που είχαν ενοχληθεί επειδή μια μαύρη ηθοποιός υποδύεται την Άριελ. Οι επικριτές, ανάμεσα σε άλλα, ισχυρίζονταν ότι η Μπέιλι ως Άριελ δεν ήταν η εικόνα του θρυλικού χαρακτήρα, με την οποία ήταν εξοικειωμένοι όταν ήταν παιδιά και ότι επομένως χαλούσε τις αναμνήσεις τους.  

Και ορισμένοι φαν της Disney δεν είναι, επίσης, ενθουσιασμένοι με τις επανεκδόσεις σε live-action του κλασικού καρτούν.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι 12 ατάκες του Θεόδωρου Πάγκαλου που έγραψαν πολιτική ιστορία

Οι τέσσερις λόγοι που κάνουν πιο πιθανή την «νόσο Χ» - Εξηγούν Τζανάκης και Μαγιορκίνης

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που 12χρονη συλλαμβάνεται για τον φόνο του 9χρονου αδελφού της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης