Μικρή Γοργόνα: «Πυρά» κατά της Disney για τη μαύρη ηθοποιό που θα παίξει την Άριελ

Μικρή Γοργόνα: «Πυρά» κατά της Disney για τη μαύρη ηθοποιό που θα παίξει την Άριελ

Το #NotMyAriel έκανε γρήγορα τον γύρο του Διαδικτύου, κατηγορώντας την Disney πως διαστρεβλώνει την αρχική ιστορία  κινουμένων σχεδίων

little-mermaid-arthro
Πριν από λίγες μόλις ημέρες κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του ριμέικ της «Μικρής Γοργόνας» με την Άριελ, την οποία υποδύεται πλέον η Χάλι Μπέιλι. Πρόκειται για μία live-action εκδοχή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στην ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Παρά τις θετικές αντιδράσεις που συγκέντρωσε αρχικά το βίντεο που κυκλοφόρησε, γρήγορα το #NotMyAriel άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ξεσηκώνοντας ένα κύμα αντιδράσεων που κατηγορούσε τη Disney για ρατσισμό.

Δείτε το τρέιλερ
The Little Mermaid - Official Teaser Trailer

Το hashtag ήρθε ως απάντηση στην ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής, πως η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια R&B, Χάλι Μπέιλι, πρόκειται να ενσαρκώσει τη μικρή γοργόνα. Αν και είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η ηθοποιός επιλέχθηκε για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, φαίνεται ότι οι πρώτες εικόνες πυροδότησαν αντιδράσεις και απογοήτευση, με τους χρήστες του διαδικτύου να επικρίνουν την επιλογή μιας μαύρης ηθοποιού. 

Πολλοί από τους χρήστες του Twitter σημείωσαν ότι η Μπέιλι δεν ταιριάζει με την εικόνα που έχουν όλοι για τη μικρή γοργόνα, δηλαδή ένα κορίτσι με λευκό δέρμα, κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια. Μεταξύ άλλων, σχολιάστηκε ότι η μαύρη ηθοποιός στον συγκεκριμένο ρόλο, αμαυρώνει τις παιδικές αναμνήσεις του κοινού, καθώς παραμορφώνει τον αγαπημένο χαρακτήρα.

Δείτε μερικές αντιδράσεις
Κλείσιμο

Από την άλλη πλευρά, πέρα από τα αρνητικά σχόλια, υπήρχε και κύμα υποστήριξης απέναντι στην Αφροαμερικανίδα ηθοποιό, με πολλούς να επαινούν την εταιρεία παραγωγής ταινιών, για την απόφασή τους να τοποθετήσουν στον ρόλο την Μπέιλι.

Μάλιστα, αρκετοί θαυμαστές μίλησαν για τη σημασία της αναπαράστασης και της διαφορετικής προσαρμογής του χαρακτήρα στα νέα δεδομένα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Ακολουθούν μερικά σχόλια



Πιθανώς τα στελέχη της Disney με την επιλογή τους, να ήθελαν να δώσουν ένα ξεκάθαρο παράδειγμα ότι το χρώμα του δέρματος ή των μαλλιών δεν αλλάζει την ιστορία της ταινίας.

Η Disney, η οποία δημιουργούσε τις περισσότερες πριγκίπισσες με λευκό δέρμα να αναζητούν τους επίσης ολόλευκους πρίγκιπες για περισσότερα από 70 χρόνια, πήρε την επιχειρηματική απόφαση να αλλάξει τα δεδομένα και να ακολουθήσει τη νέα εποχή.

Στελέχη του κολλοσού παραγωγής των ταινιών φαίνεται να βλέπουν το μέλλον και να αντιλαμβάνονται τον κόσμο που αλλάζει, μέσα σε μία ποικιλόμορφη Αμερική, στην οποία η εποχή των λευκών πριγκιπισσών έχει τελειώσει.

Ακόμα, η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας δεν έχει ανακοινωθεί, όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Στην ταινία, εκτός από την Μπέιλι θα πρωταγωνιστήσει και η Μελίσα ΜακΚάρθι ως η διάσημη "κακιά" Ούρσουλα, ο Τζόναχ Χάουερ-Κινγκ ως ο πρίγκιπας Έρικ και τέλος η Awkwafina ως ο γλάρος Scuttle.

Ειδήσεις σήμερα:

Reuters: Οι G7 συζήτησαν για ανώτερο όριο 40-60 δολάρια το βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο

Προελαύνουν οι Ουκρανοί και στη Χερσώνα - Το Κίεβο λέει ότι ανακατέλαβε 500 τ.χλμ. εδάφους

«Ξαναχτύπησαν» οι συμμορίες ανηλίκων στο Μαρούσι - 16χρονοι κυνηγούσαν 12χρονους για να τους κλέψουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης