Άριελ: «Κύμα» συγκίνησης στο TikTok με τις αντιδράσεις μικρών μαύρων κοριτσιών για τη «Μικρή Γοργόνα»

Άριελ: «Κύμα» συγκίνησης στο TikTok με τις αντιδράσεις μικρών μαύρων κοριτσιών για τη «Μικρή Γοργόνα»

«Μαμά κοίτα είναι σαν κι εμένα»  λένε στα βίντεο κατενθουσιασμένες,  μικρές φαν της πριγκίπισσας

ariel3543-mak
Μετά τα «πυρά» που δέχτηκε η Disney για την επιλογή της μαύρης ηθοποιού, Χάλι Μπέιλι, που θα υποδυθεί την Άριελ στη νέα ταινία «Η Μικρή Γοργόνα», την απάντησή τους έδωσαν μέσω TikTok μαύρες μητέρες μικρών κοριτσιών.

Η πλατφόρμα γέμισε από βίντεο με αντιδράσεις των μικρών μαύρων κοριτσιών, όταν αντιλήφθηκαν ότι η Άριελ είναι μία από αυτές.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν, οι μητέρες απαθανατίζουν τις κόρες τους να κοιτούν για πρώτη φορά το τρέιλερ της νέας ταινίας. Όταν συνειδητοποίησαν ότι η Άριελ είναι μαύρη, άλλα συγκινήθηκαν, άλλα ούρλιαξαν από τη χαρά τους.

«Μαμά κοίτα, είναι μαύρη», «Είναι καφέ σαν κι εμένα» ακούγονται να λένε στα βίντεο οι μικρές φαν της πριγκίπισσας της Disney. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τόνισαν τη σημασία που έχει η «Μαύρη Άριελ» και γενικότερα μία μαύρη πριγκίπισσα, για αυτά τα παιδιά.

Δείτε τα βίντεο

@jendayis682

Do you understand how it feels for our babies to see themselves in the fairy tales that the world said wasn’t made for them. Say what you want and complain all you want I hear nothing over the joy and excitement this little girl has over seeing a person that represent her. #littlemermaid #MarleyGraceWORLD #littlemermaid2023 #blackgirlrepresentation #BlackGirlSeeThemselves

♬ original sound - JendayiS
Κλείσιμο

@sisiticks

My daughters reaction to the little mermaid trailer 😩😩❤️ #disney #ariel #mermaidariel #blackariel #kidsreaction #representationmatters

♬ original sound - Sisi


Πολλοί από τους χρήστες του TikTok αναδημοσίευσαν τα βίντεο, απαθανατίζοντας και τις δικές τους αντιδράσεις, καθώς βλέπουν τις μικρές να έχουν τρελαθεί από τη χαρά τους με τη νέα Άριελ.


@misslegarda

#duet with @armlina #fyp This is so beautiful and it had me in my feels 🥹 #representationmatters #littlemermaid

♬ original sound - N

Η ανάρτηση της Χάλι Μπέιλι

Η πρωταγωνίστρια, Χάλι Μπέιλι, με τη σειρά της έκανε τη δική της ανάρτηση, μιας και οι φαν της δεν θα μπορούσαν να μην της στείλουν μερικά από αυτά τα βίντεο.

«Το να βλέπω τις  αντιδράσεις αυτών των μικρών μωρών με συγκινεί πολύ. Αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα» έγραψε, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια στη λεζάντα της δημοσίευσής της .



Οι αναρτήσεις «πλημμύρισαν» τα social media με συγκίνηση για την πρώτη μαύρη Άριελ και την απόφαση του κολοσσού των ταινιών κινουμένων σχεδίων, Disney, να δημιουργήσει μία νέα εικόνα για την πριγκίπισσα του ωκεανού.

Δείτε το τρέιλερ

The Little Mermaid - Official Teaser Trailer


Τα hashtags η «αντιπροσώπευση έχει σημασία» και «μαύρη Άριελ» έγιναν αμέσως viral στην πλατφόρμα, με τα βίντεο να έχουν αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες likes και σχόλια.

Τόσο το #representationmatters όσο και το #BlackAriel ήρθαν ως απάντησε στο #NotmyAriel, #ΌχιηδικήμουΆριελ. Πρόκειται για το hashtag που πήρε «φωτιά» μετά την προβολή του τρέιλερ της ταινίας.

Πολλοί από όσους αντέδρασαν στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, υποστήριξαν ότι η Μπέιλι δεν ταιριάζει με την εικόνα που έχουν όλοι για τη μικρή γοργόνα, δηλαδή ένα κορίτσι με λευκό δέρμα, κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια. Μεταξύ άλλων, σχολιάστηκε ότι η μαύρη ηθοποιός στον συγκεκριμένο ρόλο, αμαυρώνει τις παιδικές αναμνήσεις του κοινού, καθώς παραμορφώνει τον αγαπημένο χαρακτήρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή «Κένταυρος» της Omicron - Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο βρήκε την «αχίλλειο πτέρνα» της Ρωσίας, αλλά ο Πούτιν δεν εγκαταλείπει


Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα - Νίνου θα ζητήσει η πλευρά Φιλιππίδη




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης