Τα πιο πολυσυζητημένα διαζύγια του Χόλιγουντ - Από τον Μπρους Γουίλις στον Κέβιν Κόστνερ

Τα πιο πολυσυζητημένα διαζύγια του Χόλιγουντ - Από τον Μπρους Γουίλις στον Κέβιν Κόστνερ

Tα διάσημα ζευγάρια που κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσουν στον χωρισμό και έγιναν πρωτοσέλιδα

ta-pio-polisizitimena-diazigia-tou-holigount
To διαζύγιο του Κέβιν Κόστνερ και της Κριστίν Μπάουμγκαρτερ έχει πέσει σαν «κεραυνός εν αιθρία», αφού τίποτα δεν μαρτυρούσε πως περνούν κρίση στον γάμο τους.

Το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους, μετά από 18 χρόνια κοινής ζωής, προκαλώντας έκπληξη στο κοινό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΤΜΖ, η απόφασή τους είναι οριστική, με τη 49χρονη σχεδιάστρια και πρώην μοντέλο να καταθέτει αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές».

kevin-kostner
Μάλιστα, ζήτησε από κοινού επιμέλεια των τριών παιδιών τους, με τον Κέβιν Κόστνερ να απαντά στο αίτημά της, ζητώντας επίσης την κοινή τους επιμέλεια. Ωστόσο, δεν απαίτησε καμία οικονομική υποστήριξη, αφού είχαν κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο.

Σε δήλωσή του στο ΤΜΖ, εκπρόσωπος του ηθοποιού ανέφερε: «Με μεγάλη λύπη, συνέβησαν περιστάσεις πέρα από τον έλεγχό του, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα ο κύριος Costner να πρέπει να συμμετάσχει σε μια διαδικασία λύσης του γάμου. Ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή του ίδιου, της Christine και των παιδιών τους, καθώς περνούν αυτή τη δύσκολη στιγμή και θέλουν να την περάσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Με αφορμή το διαζύγιό τους, παρακάτω κάποια ζευγάρια τα οποία «ξάφνιασαν» επίσης, το κοινό τους με τον χωρισμό τους, μετά από πολλά χρόνια γάμου.

1. Μέλανι Γκρίφιθ - Αντόνιο Μπαντέρας

antonio-banteras
Το διαζύγιο της Μέλανι Γκρίφιθ και του Αντόνιο Μπαντέρας ανακοινώθηκε το 2014, μετά από 18 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι υπήρξε ένα από τα πιο αγαπημένα του Χόλιγουντ. Είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «Two Much» το 1995 κι απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Στέλλα. Βέβαια, ο Μπαντέρας είχε συμβάλει στην ανατροφή και των άλλων δύο παιδιών της Γκρίφιθ, που είχε αποκτήσει από προηγούμενες σχέσεις της.

Κλείσιμο
Το διαζύγιό τους φαίνεται πως ήταν «φιλικό» και το ζευγάρι δημοσίευσε μια ανακοίνωσε που έλεγε ότι αποφάσισαν «μελετημένα και συναινετικά να τερματίσουν το γάμο τους». Ως επίσημη αιτία του χωρισμού τους, επικαλέστηκαν «αγεφύρωτες διαφορές». Μέχρι και σήμερα, στις δημόσιες δηλώσεις τους αναφέρουν πως τρέφουν απεριόριστη αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Παρά τον χωρισμό τους, έχουν διατηρήσει φιλικές επαφές και παραμένουν και οι δύο δίπλα στην κόρη τους. 

Μάλιστα, ο Αντόνιο Μπαντέρας έχει εκφράσει δημόσια τον θαυμασμό και τον σεβασμό  που τρέφει για τη Μέλανι Γκρίφιθ, αποκαλώντας την  σε συνέντευξή του μια «σπουδαία γυναίκα και εξίσου  σπουδαία ηθοποιό».

2. Τζέισον Μομόα - Λίσα Μπονέ

tzeison-momoa


Ο Τζέισον Μομόα και η Λίσα Μπονέ χώρισαν μετά από 16 χρόνια κοινής πορείας, με τον πρωταγωνιστή του «Aquaman» να κάνει γνωστή την είδηση μέσω του Instagram. Αν και δεν αποκάλυψαν τους λόγους που οδήγησαν στον χωρισμό τους, ο ηθοποιός τόνισε πως «ελευθερώνουν ο ένας τον άλλο για να μπορούν κάποια μέρα να είναι αυτό που θα ήθελαν να γίνουν».

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων το 2005 και έκτοτε, ήταν αχώριστοι. Πολύ σύντομα έγιναν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ, ενώ ξεχώριζαν για το εκκεντρικό τους στυλ. Αν και οι φήμες που τους ήθελαν παντρεμένους ξεκίνησαν μόλις δύο χρόνια αργότερα, τελικά το ζευγάρι, το... καθυστέρησε, με τον γάμο τους να πραγματοποιείται τελικά, 10 χρόνια μετά, το 2017.

Οι δυο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νακόα Γουλφ και τη Λόλα Ιολάνι, ενώ η Λίσα Μπονέ έχει ακόμα μία κόρη με τον Λένι Κράβιτζ, τη Ζόε. Σε δημόσια δήλωσή του στην πρεμιέρα της ταινίας «Batman», όπου πρωταγωνίστησε η Ζόε Κράβιτζ, ο Μομόα τόνισε: «Είμαστε τόσο περήφανοι για τη Ζόι. Η Λίζα δεν θα μπορούσε να είναι εδώ, οπότε την εκπροσωπούμε εγώ και τα παιδιά. Είμαστε ακόμα οικογένεια».
 

3. Τομ Μπρέιντι - Ζιζέλ

tom


Μετά από 13 χρόνια γάμου, τον Οκτώβριο του 2022, ένα από τα διασημότερα ζευγάρια της διεθνούς σόουμπιζ, η Ζιζέλ και ο Τομ Μπρέιντι, αποφάσισαν να «λύσουν» τον γάμο τους.

«Με μεγάλη ευγνωμοσύνη για τον χρόνο που περάσαμε μαζί, ο Τομ και εγώ αποφασίσαμε φιλικά να οριστικοποιήσουμε το διαζύγιό μας. Προταιρετότητά μου ήταν πάντα και εξακολουθούν να είναι τα παιδιά μου, τα οποία αγαπώ με όλη μου την καδιά. Θα συνεχίσουμε να τα μεγαλώνουμε μαζί, δίνοντάς τους την αγάπη, τη φροντίδα και την προσοχή που αξίζουν», έγραφε η Ζιζέλ στην επίσημη ανακοίνωσή της και φαίνεται πως τηρεί την υπόσχεσή της, αφού και οι δύο γονείς βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους.

Το διαζύγιό τους αποτελούσε για μήνες το θέμα συζήτησης και τα ονόματά τους πρωταγωνιστούσαν στα tabloids, δίπλα σε «πιασάρικους» τίτλους, που άλλοτε ήθελαν το μοντέλο να χωρίζει τον σύζυγό της, επειδή επέστρεψε στα γήπεδα κι άλλοτε, επειδή ερωτεύτηκε τον δάσκαλο που της μάθαινε ζίου ζίτσου.

Εν τέλει, δεν διευκρινίστηκε ποτέ ο πραγματικός λόγος που τους οδήγησε στον χωρισμό, όμως φαίνεται πως διατηρούν καλές σχέσεις, για χάρη των παιδιών τους. Συνεχίζουν και οι δύο τη ζωή τους και έχουν επιστρέψει στην καριέρα τους.

4. Ρόμπερτ Ντε Νίρο - Γκρέις Χάιταουερ

shutterstock_76223419


Το διαζύγιο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και της Γκρέις Χάιταουερ ήταν ένα γεγονός που απασχόλησε αρκετά τα μέσα το 2018, καθώς το ζευγάρι χώρισε μετά από περισσότερα από 20 χρόνια γάμου, αλλά και πρόσφατα, καθώς ορίστηκε η τελική απόφαση του δικαστηρίου . Σύμφωνα με αυτή, η πρώην σύζυγος του ηθοποιού δεν δικαιούται «ούτε δεκάρα» από την περιουσία του.

Είχαν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά και η σχέση τους είχε απασχολήσει αρκετά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθ' όλη τη διάρκεια της. «Ήταν ένας έρωτας που ξεκίνησε σιγά σιγά. Δεν ήταν σχέση-σίφουνας», είχε πει η Γκρέις Χαϊτάουερ για τη γνωριμία τους. Ωστόσο, το ίδιο ίσχυε και για το διαζύγιό τους, αφού οι άλλοτε σύζυγοι οδηγήθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να λύσουν τις διαφορές τους.

Η πλευρά του Ντε Νίρο έκανε λόγο για «εξωφρενικές οικονομικές απαιτήσεις της Χαϊτάουερ, που αναγκάζουν τον σταρ να δουλεύει εξαντλητικά παρά την ηλικία του». Ωστόσο, μάλλον η αιτία δεν ήταν αυτή, αφού η θυελλώδης σχέση τους είχε περάσει αμέτρητα σκαμπανεβάσματα, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν κατηγορίες για βία, αλκοόλ, ναρκωτικά και αλόγιστες σπατάλες.


5. Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ - Μαρία Σράιβερ

arnold-schwarzenegger


Ο ηθοποιός και ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 2011 μετά από 25 χρόνια γάμου, μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.  Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά, ενώ αποκαλύφθηκε πως ο σταρ είχε αποκτήσει ένα ακόμα παιδί με την πρώην οικονόμο τους, Μιλντρέντ Μπαένα, πάνω από μια δεκαετία νωρίτερα. Η είδηση αυτή όπως ήταν φυσικό, συγκλόνισε το κοινό του κι έστρεψε τα «φώτα» πάνω του.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση, η Μαρία Σράιβερ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη αγεφύρωτες διαφορές. Παρά το γεγονός ότι τα μέσα «διψούσαν» για ίντριγκα και κουτσομπολιό και δύο πλευρές κράτησαν κρυφές τις λεπτομέρειες του διαζυγίου τους, το οποίο και οριστικοποιήθηκε τελικά, το 2017.  Ωστόσο, ο χωρισμός της με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δεν ήταν εύκολη υπόθεση για εκείνη. Όπως είχε αναφέρει, «ένιωθε προδομένη».

Ο ηθοποιός τελικά, συμφώνησε να δίνει στην πρώην σύζυγό του ένα «γενναίο ποσό» ως διατροφή, ενώ της παραχώρησε κι ένα μέρος της περιουσίας του. Μετά το διαζύγιο, κρατούν πλέον καλές επαφές για χάρη των παιδιών τους, ενώ σε συνεντεύξεις τους έχουν τονίσει πως ο μόνος τους στόχος είναι να τα κρατούν χαρούμενα. 

6. Κρις Τζένερ - Ρόμπερτ Καρντάσιαν

kris-tzener


Το διαζύγιο της Κρις Τζένερ και του Ρόμπερτ Καρντάσιαν ήταν ένα γεγονός που απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα, όταν ανακοινώθηκε το 1991, μετά από 13 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά, την Κόρτνεϊ, την Κιμ, την Κλόε και τον Ρομπ. Αιτία του διαζυγίου τους, ήταν μια απιστία της Κρις Τζένερ, η οποία επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ίδια στα απομνημονεύματά της.

«Το έκανα, το έκανα. Και ήταν κάτι για το οποίο δεν είμαι περήφανη. Όταν κοιτάζω το παρελθόν, νομίζω ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μου ήταν πως διαλύθηκε αυτός ο γάμος», είπε χαρακτηριστικά για την απιστία που της κόστισε τον γάμο της. Η Τζένερ ομολόγησε επίσης πως κατέρρευσε όταν ο Ρόμπερτ της ζήτησε διαζύγιο. «Αυτή η κίνηση έκανε πραγματικό το χωρισμό. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Δεν είχα τίποτα. Πήγα στην αγορά μια μέρα και η πιστωτική μου κάρτα δεν δούλευε. Δεν μπορούσα να αγοράσω ούτε μία ντομάτα».

Αν και αποφάσισαν να χωρίσουν, διατήρησαν καλές σχέσεις κι ήταν και οι δύο παρόντες στη ζωή των παιδιών τους, ενώ μοιράζονταν την επιμέλειά τους. O Ρόμπερτ Καρντάσιαν έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2003. Διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου και πέθανε μέσα σε 8 εβδομάδες, σε ηλικία 59 ετών.

7. Τομ Κρουζ - Νικόλ Κίντμαν

tom-krouz
O Τομ Κρουζ και η Νικόλ Κίντμαν ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους το 2001, μετά από 11 χρόνια γάμου, με την είδηση να αποτελεί «έκπληξη» για πολλούς. Το ζευγάρι πάντα έδινε την αίσθηση πως ήταν «ομάδα» και λειτουργούσαν σαν «ένας» και όχι δύο. Κανείς λοιπόν, δεν πίστευε ότι θα πέσουν «τίτλοι τέλους» σε αυτόν τον γάμο.

Είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «Days of Thunder» το 1989 και είχαν υιοθετήσει μαζί δύο παιδιά. Ο Κρουζ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Φεβρουάριο του 2001, επικαλούμενος «αγεφύρωτες διαφορές», αφού φέρεται να εγκατέλειψε την Κίντμαν την ίδια χρονιά. Η κίνηση αυτή άφησε την ηθοποιό σοκαρισμένη.

Ο λόγος του χωρισμού τους παραμένει ασαφής, αν και υπήρξαν φήμες για απιστίες και έντονες διαφωνίες μεταξύ τους. Βέβαια, με την πάροδο των χρόνων, ήρθαν στην επιφάνεια κι άλλες διαφορές που υπήρχαν ανάμεσά τους. «Εκείνη ξέρει γιατί, και εγώ ξέρω γιατί, χωρίσαμε», είχε δηλώσει ο Κρουζ στο Vanity Fair το 2013 και χωρίς να δώσει πολλές περαιτέρω λεπτομέρειες, πρόσθεσε: «Είναι η μητέρα των παιδιών μου και της εύχομαι καλή τύχη. Και δεν το λέω αυτό ελαφρά τη καρδία».

Ο κυριότερος λόγος όπως φαίνεται, που οδήγησε στον χωρισμό τους ήταν η Σαϊεντολογία, η αίρεση, στην οποία ανήκει ο Τομ Κρουζ και της οποίας μέλος αρνούνταν να γίνει η πρώην σύζυγός του. Μάλιστα, εξαιτίας της Σαϊεντολογίας, ο ηθοποιός δεν βλέπει μέχρι και σήμερα την κόρη του, καθώς είναι κι εκείνη «άπιστη» σαν τη μητέρα της.

8. Ρις Γουιδέρσπουν - Τζιμ Τοτ

reese-witherspoon


Η Ρις Γουίδερσπουν και ο Τζιμ Τοτ αποτελούσαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ. Ήταν λοιπόν, λογικό οι θαυμαστές τους να σοκάρονται στην είδηση του διαζυγίου τους. Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου τον Μάρτιο του 2011 κι ανακοίνωσαν πως τραβούν χωριστούς δρόμους τον Μάρτιο του 2023.

Στην ανακοίνωσή τους έγραφαν μεταξύ άλλων: «Έχουμε απολαύσει τόσα υπέροχα χρόνια μαζί και προχωράμε μπροστά με βαθιά αγάπη, καλοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό για όλα όσα έχουμε δημιουργήσει μαζί. Η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας είναι ο γιος μας και ολόκληρη η οικογένειά μας καθώς εισερχόμαστε σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο».

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2010, μέσω ενός κοινού φίλου. Ήταν και οι δύο ελεύθεροι, με την ηθοποιό να έχει μόλις βγει από μια σχέση, με τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Η έλξη τους γρήγορα μετατράπηκε σε έρωτα. Λίγους μήνες μετά το πρώτο ραντεβού, ο Τοτ της έκανε πρόταση γάμου. Παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2011, σε μια ιδιωτική τελετή στο ράντσο της Γουίδερσπουν στην Καλιφόρνια.

Απέκτησαν μαζί έναν γιο το 2012, ενώ ο Τοτ έγινε πατριός των δύο μεγαλύτερων παιδιών της ηθοποιού, που είχε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο της με τον Ράιαν Φίλιπ. Για τον χωρισμό τους επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους, αλλά τόνισαν πως δεσμεύονται να διατηρήσουν μια σχέση σεβασμού για χάρη της οικογένειας που δημιούργησαν μαζί.

9. Ντέμι Μουρ - Μπρους Γουίλις

bruce-willis

 
Ο Μπρους Γουίλις και η Ντέμι Μουρ ανακοίνωσαν το 1998 ότι χωρίζουν, όμως μέχρι σήμερα, τίποτα δεν τους έχει κάνει να απομακρυνθούν πραγματικά ο ένας από τον άλλο. Αποτελούν την απόδειξη πως «υπάρχει αγάπη και μετά το διαζύγιο», με τις τρεις τους κόρες φυσικά, να παίζουν τον ρόλο τους σε αυτό.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην πρεμιέρα της κωμωδίας «Stake Out», όπου πρωταγωνιστούσε ο τότε αρραβωνιαστικός της Ντέμι Μουρ, Εμίλιο Εστεβέζ. Ο χωρισμός τους λίγο καιρό αργότερα άφησε «ελεύθερο» το πεδίο για τον Μπρους Γουίλις. Πολύ γρήγορα, τρεις μόνο μήνες μετά τα πρώτα τους ραντεβού, οι ηθοποιοί αντάλλαξαν όρκους αγάπης το 1987, σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας.

Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, τη Ράμερ, την Ταλούλα και την Σκάουτ. Αν και ο χωρισμός τους έγινε σε φιλικό πλαίσιο και ήταν απόφαση και των δύο, ήταν αναμενόμενο να «σοκάρει» τους θαυμαστές τους, που τους ήθελαν μαζί.

«Ακόμα αγαπώ τη Ντέμι. Είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε τρία παιδιά τα οποία θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε μαζί και μάλλον είμαστε πιο κοντά από ποτέ. Συνειδητοποιούμε ότι έχουμε μια δια βίου δέσμευση για τα παιδιά μας. Η φιλία μας συνεχίζεται», είχε πει στο Rolling Stone ο ηθοποιός.

Φωτογραφίες: Shutterstock/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Instagram

Ειδήσεις σήμερα:

Στέψη του Καρόλου: Οι γαλαζοαίματες εμφανίσεις

Maestro: Η Κλέλια Ανδριολάτου στα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν

Βασιλιάς Κάρολος: Ποιοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν για τη στέψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης