Μέγκαν και Χάρι: «Ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε» - Τα πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους έφεραν αντιδράσεις

Μέγκαν και Χάρι: «Ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε» - Τα πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους έφεραν αντιδράσεις

Αισθαντική μουσική, αρκετή Νίνα Σιμόν, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, κοντινά πλάνα, ερωτικές εξομολογήσεις στον καναπέ και βιντεοκλήσεις από τις πρώτες ημέρες του δεσμού τους συνθέτουν έναν φόρο τιμής που αποτίνουν οι Σάσεξ στους Σάσεξ

harry_meghan
«Ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε», προειδοποιεί το BBC τους θεατές του ντοκιμαντέρ Μέγκαν και Χάρι. Πράγματι, όσοι έσπευσαν –και ήταν πάρα πολλοί- να παρακολουθήσουν τα πολυαναμενόμενα πρώτα τρία επεισόδια, δεν μαθαίνουν τίποτα καινούριο. Στο σχεδόν τρίωρο docuseries, ξεδιπλώνεται με λεπτομέρειες η σχέση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Από τη γνωριμία, μέχρι το πρώτο ραντεβού και από το ταξίδι στη Μποτσουάνα μέχρι την ανακοίνωση των αρραβώνων. Αισθαντική μουσική, αρκετή Νίνα Σιμόν, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, κοντινά πλάνα, ερωτικές εξομολογήσεις στον καναπέ και βιντεοκλήσεις από τις πρώτες ημέρες του δεσμού τους συνθέτουν έναν φόρο τιμής που αποτίνουν οι Σάσεξ στους Σάσεξ. Πρόκειται για ένα κλασικό λοβ στόρι, αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι αφορά τον αδελφό του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και μέχρι τότε δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας και μία ημί- διάσημη ηθοποιό.

Η Μέγκαν Μαρκλ εμμένει στο «δεν γνώριζα τίποτα για εκείνον και την οικογένειά του» και ο τελευταίος όχι απλά το πιστεύει, αλλά το διακηρύσσει. Όταν η σκηνοθέτης τους δείχνει ένα βίντεο τραβηγμένο λίγους μήνες πριν τη γνωριμία τους, στο οποίο μία δημοσιογράφος ρωτάει τη Μέγκαν αν θα διάλεγε τον Ουίλιαμ ή τον Χάρι, εκείνη φαίνεται να αδιαφορεί. «Τον Χάρι;» επιμένει η δημοσιογράφος, με τη Μέγκαν να απαντάει συμβατικά «οκ!» «Αποδεικνύει ότι πραγματικά δεν είχες ιδέα», σχολιάζει ο Χάρι.

Από τα σχόλιά του καθιστά σαφές ότι θεωρεί τον εαυτό του τον «πιο τυχερό άνδρα στον κόσμο». Εξομολογείται ότι ποτέ δεν πιστευε πως μία γυναίκα σαν τη Μέγκαν θα ενδιαφερόταν για εκείνον, ενώ όταν θυμάται την πρώτη φορά που η ηθοποιός γνώρισε την οικογένειά του δεν κρύβει την περηφάνεια του. «Θα σκέφτονταν “πω, πω τί γυναίκα κατάφερε να βρεί ο κοκκινοτρίχης”». Για τον θεατή αποτελεί μυστήριο πώς ένας από τους πλέον γνωστούς άνδρες του κόσμου και μέχρι τότε δημοφιλής εργένης υιοθετεί μία τόσο αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας; Πώς αποδέχεται ότι μία γυναίκα δεν γνώριζε ούτε αυτόν, ούτε την οικογένειά του, αλλά και και όταν συνειδητοποίησε ποιός είναι δεν ένιωσε την παραμικρή συγκίνηση «μιας και ήταν συνηθισμένη στις διασημότητες επειδή ζούσε στο Λος Άντζελες».

Αυτή, όμως, είναι η δυναμική της σχέσης του ζευγαριού και κανένας από τους δύο δεν κάνει καμία ιδιαίτερη προσπάθεια να την κρύψει. Ο Χάρι είναι ο τυχερός και η Μέγκαν η γενναία. Κατά τον σύντροφό της, θυσίασε τα πάντα για εκείνον, έχασε τα πάντα για χάρη του και γενικά της χρωστάει...Η ίδια αποδέχεται αυτάρεσκα τον ρόλο αυτό. Σωτήρας και γενναιόδωρη, αποτέλεσε την σωτήρια λέμβο του. Σε μία σκηνή, μάλιστα, περιγράφει πώς ήταν τεράστια υπέρβαση εκ μέρους της να αποδεχτεί την πρόσκλησή του και να τον ακολουθήσει για ένα ταξίδι στη Μποτσουάνα. «Πραγματικά έκανες ένα άλμα στο κενό και με εμπιστεύτηκες», ενθουσιάζεται σαν παιδάκι ο Χάρι και εκείνη κουνάει το κεφάλι της καταφατικά.

Μία άλλη ξεκάθαρη παραδοχή εκ μέρους του Χάρι είναι ότι στο πρόσωπο της Μέγκαν βρήκε τη μαμά που είχε χάσει. Η Νταϊάνα είναι πανταχού παρούσα κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ και η Μέγκαν, στα μάτια του Χάρι, αποτελεί την μετενσάρκωσή της. «Τόσα πολλά από αυτά που είναι η Μέγκαν και το πώς είναι, είναι τόσο παρόμοια με τη μητέρα μου. Έχει την ίδια συμπόνοια, την ίδια ενσυναίσθηση, έχει την ίδια αυτοπεποίθηση. Έχει αυτή τη ζεστασιά γύρω της», περιγράφει. Ο Χάρι μοιάζει στην πραγματικότητα να μην έχει ενηλικιωθεί. Παραμείνει αυτό το πληγωμένο αγόρι που έχασε τραγικά τη μαμά του εκείνο το καλοκαίρι στο Παρίσι και ξεχειλίζει από ευγνωμοσύνη που η Μέγκαν τον κρατάει από το χέρι.

Κλείσιμο
Αφού συστήνονται ως ζευγάρι, το ντοκιμαντέρ καταπιάνεται με τις παιδικές τους ηλικίες. Τους γονείς, τα βιώματα και όλα εκείνα που διαμόρφωσαν τις προσωπικότητές τους. Κάπως έτσι φιλοτεχνείται η έξυπνη μικρή ακτιβίστρια Μέγκαν και ο κατατραγμένος από τα Μίντια, Χάρι.

Μέχρι στιγμής στην υπόθεση, ο κακός είναι ο βρετανικός τύπος και όχι το παλάτι. Όχι τόσο η οικογένεια του Χάρι. Αυτή μάλλον παραμένει αδιάφορη, όσο εκείνοι μετά την αποκάλυψη της σχέσης τους γίνονται βορά στα ταμπλόιντ. Φυσικά, δεν λείπουν οι αιχμές. Ένας φίλος του ζευγαριού σχολιάζει ότι πλέον είναι δύσκολο να αποδεχτούν οι νέες γενιές τον θεσμό της μοναρχίας. Σε αυτό επιμένει να επανέρχεται και η Μέγκαν, η οποία περιγράφει σχεδόν καυστικά και ειρωνικά το πρωτόκολλο και τις υποκλίσεις. Κάνει μία υπερβολική υπόκλιση, περιγράφοντας την πρώτη της συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, μοιάζοντας να ειρωνεύεται τους κανόνες.

Πλέον, όλοι ανυπομονούν για το δεύτερο μέρος. Εκείνο που θα καλύψει το τί συνέβη μετά τον γάμο που οδήγησε στην έξοδο του ζεύγους από το παλάτι και τα επίσημα καθήκοντά τους. «Τα φαρμακερά τρία τελευταία επεισόδια», όπως τα περιγράφουν τα βρετανικά Μέσα. Τα τελευταία εκφράζουν μία έντονη δυσαρέσκεια και οργή στο πρόσωπο του Χάρι, ο οποίος για ακόμα μία φορά επέλεξε να προδώσει την οικογένειά του, εξασφαλίζοντας 100 εκ δολάρια και την προσοχή του κόσμου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοί είναι οι δύο από τους ευρωβουλευτές που ερευνώνται μαζί με την Καϊλή για χρηματισμό από το Κατάρ

Διεγράφη από ΠΑΣΟΚ και ευρωσοσιαλιστές η Εύα Καϊλή έπειτα από έρευνα για χρηματισμό από το Κατάρ

Επιδείνωση από το απόγευμα με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης