Τέιλορ Σουίφτ: Τα τραγούδια της θα διδάσκονται ως μάθημα σε Πανεπιστήμιο του Τέξας

Τέιλορ Σουίφτ: Τα τραγούδια της θα διδάσκονται ως μάθημα σε Πανεπιστήμιο του Τέξας

Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τους στίχους γνωστών τραγουδιών της, όπως θα έκαναν σε οποιοδήποτε ποίημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας

taylor-swift
Στη λίστα των μαθημάτων των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας θα υπάρχει από εδώ και στο εξής το «The Taylor Swift Songbook».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, το συγκεκριμένο μάθημα θα είναι διαθέσιμο από το φετινό φθινόπωρο. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τους στίχους γνωστών τραγουδιών της Τέιλορ Σουίφτ, όπως θα έκαναν σε οποιοδήποτε ποίημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
«Το μάθημα χρησιμοποιεί την ανάλυση στίχων του είδωλου, Τέιλορ Σουίφυ για να εισάγει τους φοιτητές στη λογοτεχνική κριτική ανάγνωση και τις μεθόδους έρευνας. Είναι οι βασικές δεξιότητες για να εργαστεί κανείς στην αγγλική λογοτεχνία και σε άλλους ανθρωπιστικούς κλάδους», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, αναφέρεται: «Εστιάζοντας στη μουσική της και στα πολιτιστικά πλαίσια, στα οποία αυτή και η καριέρα της εντάσσονται, θα εξετάσουμε τα πλαίσια για την κατανόηση του έργου της, όπως την ποιητική μορφή, το ύφος και την ιστορία μεταξύ διαφόρων θεμάτων και θεωρητικών ζητημάτων που είναι σημαντικά για την πλαισίωση. Θα εξασκηθούμε στην εις βάθος ανάγνωση, στην αξιολόγηση δευτερογενών πηγών και στην οικοδόμηση ισχυρών επιχειρημάτων».

Κλείσιμο
universiity


Το Πανεπιστήμιο του Τέξας ωστόσο, δεν είναι το μόνο που έχει εντρυφήσει στα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ. Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είχε δημιουργήσει τον περασμένο χρόνο ένα μάθημα βασισμένο στην καριέρα της Σουίφτ, μαζί με άλλους μουσικούς που έχουν επιρροή. Επιπλέον, είχε απονείμει στην καλλιτέχνιδα ένα τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα στις Καλές Τέχνες.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ με δύο σορούς στα Κουφονήσια - Η πρώτη ανήκει σε ενήλικα

Η Άγκυρα «μαλώνει» το Παρίσι: Μη συνετά τα σχόλια Μακρόν για «πολιτικούς ισλαμιστές»

Τραγωδία στη Νάξο: Σε ανακοπή καρδιάς φέρεται να οφείλεται ο πνιγμός της 36χρονης - Στην ασφάλεια ο ιδιοκτήτης της πισίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης