Η Άγκυρα «μαλώνει» το Παρίσι: Μη συνετά τα σχόλια Μακρόν για «πολιτικούς ισλαμιστές»

Η Άγκυρα «μαλώνει» το Παρίσι: Μη συνετά τα σχόλια Μακρόν για «πολιτικούς ισλαμιστές»

Ο Γάλλος πρόεδρος κατήγγειλε μαζική χειραγώγηση σε βάρος της Γαλλίας στην Αφρική από «πολιτικούς ισλαμιστές» που καθοδηγούνται από Τουρκία, Κίνα και Ρωσία

macron-erdo_2
Νέος κύκλος σφοδρής αντιπαράθεσης έχει ανοίξει ανάμεσα σε Παρίσι και Άγκυρα. «Απαράδεκτα» και «ασύνετα» χαρακτήρισε η Τουρκία τα σχόλια που έκανε την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από την Αλγερία, όταν κατηγόρησε «δίκτυα», τα οποία χειραγωγούνται από την Άγκυρα, τη Μόσχα και το Πεκίνο, ότι διασπείρουν «αντιγαλλική προπαγάνδα» στην Αφρική.

Κατά την επίσκεψή του στην πρώην γαλλική αποικία, ο Μακρόν κάλεσε τους νέους Αλγερινούς και Αφρικανούς «να μην παρασύρονται» από «την τεράστια χειραγώγηση» των δικτύων αυτών που υποκινούνται από ξένες δυνάμεις και παρουσιάζουν τη Γαλλία ως «εχθρό». Κατονόμασε την Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα, αποδίδοντάς τους μια «νεοαποικιοκρατική και ιμπεριαλιστική ατζέντα».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς χαρακτήρισε «εξαιρετικά ασύνετα» αυτά τα σχόλια σε μια ανακοίνωσε που εξέδωσε. «Είναι απαράδεκτο ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το αποικιοκρατικό παρελθόν του στην Αφρική και ιδίως στην Αλγερία, προσπαθεί να αποτινάζει αυτό το αποικιοκρατικό παρελθόν κατηγορώντας άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας», πρόσθεσε.

«Ελπίζουμε ότι η Γαλλία θα επιτύχει το συντομότερο δυνατόν την αναγκαία ωριμότητα για να αντιμετωπίσει το αποικιοκρατικό παρελθόν της χωρίς να κατηγορεί άλλες χώρες», συνέχισε.

Η τριήμερη επίσκεψη του Μακρόν στην Αλγερία είχε ως στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών των δύο χωρών έπειτα από μήνες εντάσεων στις σχέσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τους σκέπασε με ρούχα και τους έκαψε ζωντανούς - Το άγριο έγκλημα στην Αίγινα το 2015 και η σύλληψη στη Μάλτα

«Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του νοτίου Αιγαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης