Δύο τελικά ήταν οι σοροί που εντοπίστηκαν σε σακούλα στην παραλία Φυκιό, στο Κάτω Κουφονήσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη δεύτερη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ανήκει σε άνθρωπο ή σε ζώο.
Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο υγείας Νάξου, λόγω προχωρημένης σήψης δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αν η πρώτη σορός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα.
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου όταν τουρίστας ενημέρωσε τις Αρχές και αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού, από το Λιμεναρχείο της Νάξου.
Η σακούλα που εντόπισε οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας της Νάξου, όπου διενεργούνται οι απαραίτητες διαδικασίες.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φυκιό Κάτω Κουφονησίου.
Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.
Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.