I May Destroy You: Ο λόγος που η Μικαέλα Κόελ απέρριψε την συμφωνία ύψους 1 εκατ. δολαρίων με το Netflix

I May Destroy You: Ο λόγος που η Μικαέλα Κόελ απέρριψε την συμφωνία ύψους 1 εκατ. δολαρίων με το Netflix

 Η σειρά που σάρωσε στα Emmy παραλίγο να μπει στο Netflix  - Οι όροι που της επέβαλαν σχεδόν «εξαφάνιζαν» το όνομά της από τους συντελεστές

i_may_destroy_you
Η σειρά I May Destroy You της Μικαέλα Κόελ, για την οποία και βραβεύτηκε με το Emmy Καλύτερου Σεναρίου, ήταν υποψήφια για να προστεθεί στην πλατφόρμα του Netflix με αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων, όμως η σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια τελικά, αρνήθηκε και είχε τους λόγους της.

Η σειρά 12 επεισοδίων διαπραγματεύεται την ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησης της Μικαέλα Κόελ και κατάφερε να κερδίσει και να συγκινήσει τόσο το κοινό, όσο και τους κριτικούς.

Φυσικά, η διάσημη streaming πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να αγνοήσει ένα τόσο δυνατό σενάριο και φυσικά, προσπάθησε να το διεκδικήσει, ώστε να πρόκειται για δική της παραγωγή. Η συμφωνία μάλιστα, που πρότεινε στην Κόελ ανερχόταν στο 1 εκατ. δολάρια.

I May Destroy You | Official Trailer | HBO


Στο παρελθόν, η ηθοποιός και σεναριογράφος είχε συνεργαστεί ξανά με το Netflix για άλλα της πρότζεκτ, όπως το Chewing Gum και το βραβευμένο με Emmy επεισόδιο του Black Mirror. Αυτή την φορά όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Κλείσιμο
Οι όροι που της επέβαλαν σχεδόν «εξαφάνιζαν» το όνομά της από τους συντελεστές, αφού τα πνευματικά δικαιώματα, που της έδιναν άγγιζαν μόνο το 0,5%. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Vulture, το στέλεχος του Netflix προσπάθησε μέσω τηλεφωνικής κλήσης να την πείσει, προσφέροντας της αρχικά το 5%, όμως στην συνέχεια, ώρα με την ώρα έριχνε το ποσοστό.



«Ξαφνικά, σκέφτηκα σε τι "λαγουδότρυπες" μπαίνω. Και στο κεφάλι μου, ο κόσμος θα με θεωρεί τρελή, περίεργη. Και μετά συνειδητοποίησα ότι θέλω να το κάνω μόνη μου και να πω την ιστορία μου, όπως είναι», εξήγησε η Μικαέλα Κόελ.

Τέλος, αποκάλυψε πως το πρακτορείο της είχε συνεργαστεί με το Netflix, κρυφά από εκείνη, προσπαθώντας να την ωθήσει προς το μέρος του. Έτσι, αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία μαζί τους και να απευθυνθεί στο BBC, το οποίο τελικά, της έδωσε όλα όσα επιθυμούσε.




Ειδήσεις σήμερα:


Κικίλιας στο ΘΕΜΑ: «Υποδομές, διαχείριση κρίσεων, ψηφιοποίηση, εκπαίδευση, οι 4 πυλώνες για τον τουρισμό»

Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στον παιδίατρο - Ποια θα είναι η διαδικασία


Efood: Το Cambridge, η «χρυσή» ιδέα και ο ψηφιακός ακτιβισμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης