Νέα πρόσωπα και εκπλήξεις στα σίριαλ των καναλιών

Νέα πρόσωπα και εκπλήξεις στα σίριαλ των καναλιών

Γιατί τα κανάλια επενδύουν ξανά μετά από χρόνια στο καθημερινό ραντεβού με τα σίριαλ - Ταβάνι τα 25.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο ενώ τα αντίστοιχα ποσά κατά το παρελθόν ήταν σχεδόν διπλάσια - Ποντάρουν στο γυναικείο κοινό για τα εμπορικά έσοδα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
media_tv_art
Στην τηλεόραση όλα είναι συνήθεια. Για την ακρίβεια, είναι η προσπάθεια κατάκτησης της συνήθειας. Οποιος το πετύχει είναι κερδισμένος. Γιατί τότε το τηλεκοντρόλ «αφοπλίζεται», παίρνει θέση στο τραπεζάκι και ο κίνδυνος επίσκεψης στο στρατόπεδο του ανταγωνισμού περιορίζεται σημαντικά.

Στις προηγούμενες δεκαετίες ο όρος «σαπουνόπερα» ήταν κυρίαρχος σε εντυπώσεις και αριθμούς, με μεγάλα ονόματα να πρωταγωνιστούν και σημαντικούς σκηνοθέτες και σεναριογράφους να αφιερώνουν εκατοντάδες ώρες για την ολοκλήρωση ατελείωτου αριθμού επεισοδίων των σειρών «Λάμψη», «Καλημέρα ζωή», «Οικογένεια», «Στη σκιά του χρήματος», «Κάρμα», «Γυναίκα χωρίς όνομα», «Χαραυγή», «Απαγορευμένη αγάπη».

Το 2004 όμως η Ελενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης θα αφήσουν πίσω τους τον όρο «σαπουνόπερα» και θα δημιουργήσουν καθημερινές σειρές με περιεχόμενο, ερμηνείες και παραγωγή υψηλής αισθητικής. Η μετάβαση είναι πλέον γεγονός. «Βέρα στο δεξί», «Μυστικά της Εδέμ».

Οι καθημερινές σειρές θα συνεχιστούν με απόπειρες που θα βρουν μεγάλη ανταπόκριση, όπως τα «Κλεμμένα όνειρα» και η «Ζωή της άλλης», με την επανάληψή της να σημειώνει δεκαετίες μετά υψηλότερη τηλεθέαση από την αντίστοιχη των νέων σειρών. Την τελευταία πενταετία το είδος μετά από μια περίοδο αγρανάπαυσης επιστρέφει δειλά-δειλά. Ομως αυτό που συμβαίνει τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε ξεπερνά προσδοκίες, προβλέψεις και ενδεχομένως ακόμη και τη λογική σε κάποιες περιπτώσεις, αφού ο ανταγωνισμός υπερβαίνει τα όρια της ισορροπημένης μοιρασιάς.

Εκτός από τα αντιπροσωπευτικά δείγματα του είδους, που συνήθως φιγουράρουν λίγο πριν ή λίγο μετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων ή κάποια στην απογευματινή ζώνη, υπάρχουν και σειρές, και μάλιστα από τις σημαντικότερες παραγωγές της χρονιάς, που θα προβάλλονται τέσσερις φορές την εβδομάδα, γεγονός που μπορεί να τις δείχνει να φλερτάρουν με την τυπολογία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βαφτιστούν καθαρόαιμα καθημερινά σίριαλ.

Η ΕΡΤ κάνει δυναμική είσοδο με δύο καθημερινές σειρές, όπως και το MEGA, που θεωρούνται αμφότεροι πυλώνες της μυθοπλασίας, ενώ το OPEN, ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1 και ο ALPHA ακολουθούν.

Κλείσιμο
Αυτό που θα πρέπει φυσικά να λάβει κάποιος υπόψη είναι πως στη δημόσια τηλεόραση το κόστος ανά επεισόδιο δεν ξεπερνά τις 20.000-25.000 ευρώ ενώ στην ιδιωτική αγγίζει τις 23.000 ευρώ. Φυσικά πολύ μειωμένος είναι ο χρόνος διάρκειας των γυρισμάτων, με τα επεισόδια πλέον να ολοκληρώνονται μέσα σε ένα διήμερο, ενώ στο παρελθόν μπορεί να χρειάζονταν ακόμη και πέντε με επτά ημέρες. «Με βάση τα εμπορικά έσοδα, όποιος επενδύσει περισσότερα από 23.000 για ένα επεισόδιο 45 λεπτών οδηγείται με βεβαιότητα σε ζημιά», αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» επιτελικό στέλεχος μεγάλου σταθμού.

Αυτό το κόστος όμως δεν αφορά τις σειρές επιπέδου όπως «Η γη της ελιάς», «Αγριες μέλισσες», «Σασμός» κ.λπ. Εκεί τα ποσά αυξάνονται καθώς διαφοροποιούνται σημαντικά τα δεδομένα της παραγωγής. Επίσης, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καθημερινές, αλλά με δραματικές σειρές οι οποίες προβάλλονται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η λίστα είναι μεγάλη και συμπεριλαμβανομένου του «παραρτήματος» των δραματικών σειρών που θα προβάλλονται τέσσερις φορές την εβδομάδα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Χρόνο να έχουμε για να προλαβαίνουμε να τις βλέπουμε...

MEGAλη μυθοπλασία
Το ερωτικό, αστυνομικό δράμα «Το αύριο μας ανήκει», με τις υπογραφές του Γιάννη Σκαραγκά στο σενάριο και του Βασίλη Ντούρου στη σκηνοθεσία, έρχεται τον Σεπτέμβριο στο νέο πρόγραμμα του MEGA. Η ιστορία αρχίζει με μια έκρηξη που έρχεται να ταράξει την ήσυχη ζωή στην κοινότητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Μια μητέρα ψάχνει τον γιο της ανάμεσα στα θύματα. Οταν τον βρει ζωντανό, η οικογενειακή της γαλήνη θα καταστραφεί από την ξαφνική του σύλληψη. Στην περιπέτεια που αναστατώνει τη ζωή της, μοναδική σύμμαχος είναι η εξαφανισμένη της αδελφή που επιστρέφει μετά από δύο δεκαετίες απουσίας. Η οικογένεια προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματα και ολόκληρη η πόλη πασχίζει να ξεπεράσει καλά κρυμμένα μυστικά.
media_tv3
«Το αύριο μας ανήκει / Mega Ερωτικό, αστυνομικό δράμα η ιστορία του οποίου αρχίζει με μια έκρηξη που έρχεται να ταράξει την ήσυχη ζωή στην κοινότητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Στη φωτογραφία δύοαπό τους πρωταγωνιστές, η Ελισάβετ Μουτάφη και ο Αλέξανδρος Σταύρου
ΣΚΑΪ «Μόλις χθες»
Ένα φιλόδοξο πλάνο του σταθμού του Φαλήρου με την υπογραφή του Βασίλη Θωμόπουλου έρχεται σύντομα με τίτλο «Μόλις Χθες». Πρόκειται για μια «τραυματισμένη» ιστορία αγάπης, ένα ερωτικό τρίγωνο, οικογενειακά μυστικά και δυνατές ανθρώπινες σχέσεις που ξεδιπλώνονται στον μικρόκοσμο ενός νησιού, με την εξίσωση να έχει όλα όσα χρειάζονται. Η υπόθεση είναι αυτή που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία μιας καθαρόαιμης καθημερινής σειράς. Η Λουίζα Κεχαγιά (Αθηνά Γιακεζόγλου) και ο Μιχάλης Γαζής (Αποστόλης Τότσικας) ζουν την απόλυτη ευτυχία και ετοιμάζονται να παντρευτούν.

Μία δολοφονία όμως έρχεται να διαλύσει τον παράδεισό τους. Ο Μιχάλης κατηγορείται ότι σκότωσε τον πατέρα της και βρίσκεται φυλακισμένος για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Δύο οικογένειες διχάζονται ανάμεσα στο μίσος και τον έρωτα. Δέκα χρόνια μετά ο Μιχάλης αποφυλακίζεται και θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έχασε. Είναι αποφασισμένος να καθαρίσει το όνομά του και να αποδείξει την αθωότητά του στη Λουίζα. Εκείνη, όμως, έχει ξαναφτιάξει τη ζωή της. Είναι παντρεμένη με τον κολλητό φίλο του Μιχάλη, τον Σπύρο Νικολάου (Σπύρος Σταμούλης), και μαζί μεγαλώνουν το δικό του παιδί.
media_tv2
«Μόλις χθες» / ΣΚΑΪ Η Λουίζα Κεχαγιά (Αθηνά Γιακεζόγλου) και ο Μιχάλης Γαζής (Αποστόλης Τότσικας) βιώνουν μια «τραυματισμένη» ιστορία αγάπης στον μικρόκοσμο ενός νησιού
Ο Μιχάλης είναι πλέον αντιμέτωπος με διπλή προδοσία καθώς ο Σπύρος είναι ο άνθρωπος που τον ενοχοποίησε για τον θάνατο του πατέρα της αγαπημένης του. Θα καταφέρει να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από την άδικη καταδίκη του; Θα μπορέσει να συγχωρέσει τη γυναίκα που πίστεψε στην ενοχή του; Κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν βγαίνουν στην επιφάνεια και καθορίζουν τις εξελίξεις.

Είναι όλοι ένοχοι και αθώοι ταυτόχρονα. Υπάρχει άραγε αγάπη που να αντέξει τον μεγάλο πόλεμο; Θα βρεθούν ποτέ ξανά η Λουίζα και ο Μιχάλης σ’ εκείνη τη μαγική στιγμή πριν το μοιραίο γεγονός που τους έκανε να χάσουν τα πάντα;

ΕΡΤ Μία συν... μία
Δεν φτάνει ο «Πλάτανος» μόνο. Τώρα που άνοιξε πανιά η ΕΡΤ, ποιος την πιάνει... Γι’ αυτό και εκτός από το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», σειρά που επιστρέφει με νέα επεισόδια και ανατροπές, προστίθεται μία ακόμη.

Ετσι, στα γνώριμα τηλεοπτικά εδάφη του αγαπημένου χωριού, ο νέος παπάς του Πλατάνου, Νώντας (Μάριος Δερβιτσιώτης), στριφνός και αφοριστικός, έχει έναν κακό λόγο για όλους! Η Φωτεινιώτισσα Φένια (Τραϊάνα Ανανία), ερωτευμένη από πιτσιρίκα με τον Παναγή, καταφτάνει στο χωριό και πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Τζίμη.

Με όπλο το εμπόριο τρούφας και Δρυΐδη μια παμπόνηρη γραία, τη Μάρμω (Πηνελόπη Πιτσούλη), οι Πλατανιώτες θα αντισταθούν στον κατακτητή. Η οικογένεια μαφιόζων που θα έρθει στο χωριό με ψεύτικη ταυτότητα, ο Σάββας Αργυρός (Φώτης Σεργουλόπουλος) μετά της γυναικός του Βαλέριας (Βαλέρια Κουρούπη) και της νεαρής κόρης του Αλίκης (Χριστίνα Μαθιουλάκη), θα ανακαλύψει ότι η αποστολή που της έχει ανατεθεί δεν είναι διόλου εύκολη. Θα παλέψουν, θα ιδρώσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους και θα αναστατώσουν για τα καλά το ήσυχο χωριουδάκι με το ιταλιάνικο ταμπεραμέντο τους. Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς (Μένιος), Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής) κ.ά.

Η δεύτερη σειρά τιτλοφορείται «Σε ξένα χέρια» και είναι σε ιδέα-σενάριο Γιώργου Κρητικού και σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου, με εξαιρετικούς συντελεστές και πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ρένια Λουιζίδου, Βάσω Λασκαράκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Κυριάκο Σαλή, Σίσσυ Τουμάση, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Τάσο Γιαννόπουλο κ.ά.
media_tv
«Σε ξένα χέρια» / ΕΡΤ Αφετηρία της αφήγησης η απαγωγή ενός βρέφους, που γίνεται η αφορμή να ενωθούν οι μοίρες και οι ζωές των ανθρώπων της ιστορίας μας. Η φωτογραφία από γύρισμα της σειράς, με τη Ρένια Λουιζίδου, τον Τάσο Γιαννόπουλο και τη Βάσω Λασκαράκη
Αφετηρία της αφήγησης αποτελεί η απαγωγή ενός βρέφους, που γίνεται η αφορμή να ενωθούν οι μοίρες και οι ζωές των ανθρώπων της ιστορίας μας. Το αθώο βρέφος γεννήθηκε σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπου ο ίδιος ο πατέρας του είχε προαποφασίσει ότι θα το πουλήσει βάζοντας να το απαγάγουν.

Όμως, κατά τη διάρκεια της απαγωγής όλα μπερδεύονται και έτσι αυτό φτάνει στην έπαυλη του μεγαλοεπιχειρηματία Χαράλαμπου Φεγκούδη (Γιάννης Μπέζος) ως από μηχανής... εγγονός του. Από θέλημα της μοίρας, το μωρό βρίσκεται στο αμάξι του γιου του Φεγκούδη, Μάνου (Κυριάκος Σαλής). Η μητέρα του, Τόνια Μαυρομάτη (Βάσω Λασκαράκη), που το αναζητούσε, μέσα από μια περίεργη σύμπτωση έρχεται να εργαστεί ως νταντά του ίδιου της του παιδιού στην έπαυλη, χωρίς, φυσικά, να το αναγνωρίσει...

OPEN
Στην αρένα του καθημερινού

Τα γυρίσματα της νέας καθημερινής ερωτικής, δραματικής σειράς μυστηρίου του OPEN «Η τελευταία ώρα» έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρόκειται για την ιστορία δύο ανυποψίαστων νεαρών κοριτσιών που βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Ολη η σειρά ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών μέσα από την αφήγηση-ανάκριση της νεαρής Ελλης.

Η Ελλη και η Κάτια, φοιτήτριες και οι δύο, αλλά και ξαδέλφες, κάνουν με την παρέα τους μια εκδρομή στη Ρόδο για να γιορτάσουν την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο. Εκεί άθελά τους προκαλούν ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού και τον θάνατο μιας κοπέλας. Με απαίτηση της Κάτιας που οδηγούσε, εγκαταλείπουν τα θύματα νομίζοντας πως είναι νεκρά. Ολα όσα θα ακολουθήσουν σε ένα καταιγιστικό ντόμινο αποκαλύψεων θα κλονίσουν και θα αλλάξουν τις ζωές των κοριτσιών και των οικογενειών τους για πάντα.

ΑΝΤ1
Ο «Ηλιος» θα ανατείλει και πάλι

Η καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Ηλιος» επιστρέφει μετά από μια πρώτη επιτυχημένη σεζόν, η οποία μάλιστα στη λήξη της απογειώθηκε σε επίπεδο τηλεθέασης. Επιστρέφει σε λίγες ημέρες έχοντας αφήσει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Ενα παλιό μυστικό αποκαλύπτεται και κινδυνεύει να καταστρέψει τη ζωή της Αλίκης.

Η Λήδα έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν του Νικήτα που ζητά εκδίκηση. Μια στυγνή δολοφονία θα φέρει αντιμέτωπο τον Δημήτρη με μια γυναίκα από τα παλιά. Ολοι οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με μοιραία λάθη και επιλογές του παρελθόντος τους. Και όλο αυτό συνιστά μια καθημερινή σερά με τα όλα της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης