«Γκάφα» από Ουίλιαμ και Κέιτ: Τους «έπιασαν» να παραβιάζουν κανόνα κατά του κορωνοϊού

«Γκάφα» από Ουίλιαμ και Κέιτ: Τους «έπιασαν» να παραβιάζουν κανόνα κατά του κορωνοϊού

Τι είναι ο «κανόνας των έξι» και πώς τον παραβίασαν «κατά λάθος» ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ

william_kate_main
Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ κατηγορούνται ότι παραβίασαν κατά λάθος τον «κανόνα των έξι» που ισχύει σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αιτία πίσω από αυτήν την «γκάφα» που κάνει σήμερα τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ ήταν η «ακούσια» (όπως υποστηρίζουν) επαφή του ζευγαριού και των παιδιών τους με τον Πρίγκιπα Εδουάρδο και την δική του οικογένεια στο Σάντριγχαμ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, μαζί με τα παιδιά τους, τον 7χρονο πρίγκιπα Τζορτζ, την 5χρονη Σάρλοτ και τον μόλις δύο ετων Λούις, «συγχρωτίστηκαν» με τον θείο του πρίγκιπα, Εδουάρδο, τη σύζυγό του Σόφι και τα δύο τους παιδιά, κατά την επίσκεψη σε ένα αξιοθέατο στο Σάντριγχαμ.

kate-1


Οι δυο οικογένειες συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, κατά την επίσκεψή τους στο Luminate, ένα μονοπάτι σε δασώδη περιοχή με ειδικό φωτισμό για τα Χριστούγεννα, που βρίσκεται πλησίον της βασιλικής κατοικίας στο Νόρφολκ. Παρόλο που έφτασαν χωριστά και, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η συνάντηση δεν ήταν προσχεδιασμένη, τα μέλη των δύο οικογενειών εθεάθησαν και φωτογραφήθηκαν να μιλούν μεταξύ τους αρκετές στιγμές, ενώ διέσχιζαν το μονοπάτι μήκους ενός μιλίου.

Παρόλο που όλοι έδειχναν να κρατούν επαρκείς αποστάσεις μεταξύ τους, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως παραβίαση του κανόνα των έξι. Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ισχύουν οι κανονισμοί Επιπέδου 2 για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αυτό σημαίνει ότι μόνο έξι άτομα - συμπεριλαμβανομένων παιδιών - μπορούν να συναντιούνται έξω. Ειδικότερα, ο κανονισμός αναφέρει: «Μπορείτε να συναντάτε φίλους ή συγγενείς με τους οποίους δεν ζείτε μαζί ή που δεν εντάσσονται στην "φούσκα υποστήριξής" σας σε ομάδα που δεν ξεπερνά τα έξι άτομα. Το όριο των έξι περιλαμβάνει παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας».

Κλείσιμο
kate-2


Αυτόπτης μάρτυρας που είχε επισκεφθεί ο ίδιος το αξιοθέατο και φωτογράφισε τις δύο οικογένειες, είπε στην Daily Mail ότι υπήρχαν στιγμές που και τα εννέα άτομα περπατούσαν αρκετά κοντά, ως μια παρέα. Για του λόγου το αληθές, η Daily Mail δημοσιεύει τις επίμαχες φωτογραφίες, που δείχνουν «ανακάτεμα» στις παρέες, παρότι τα εικονιζόμενα άτομα φαίνονται να περπατούν σε ασφαλή απόσταση το ένα από το άλλο.

Ένα ακόμη άτομο που είδε τις δύο οικογένειες εξέφρασε αγανάκτηση στην εφημερίδα: «Κατά τη γνώμη μου, παραβίασαν ξεκάθαρα τους κανόνες επειδή ήταν εννέα άτομα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά. Ήταν προφανές ότι διασκέδαζαν την έξοδό τους και τα παιδιά περνούσαν τέλεια. Όμως δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ ότι ισχύουν άλλοι κανόνες για εμάς και άλλοι για αυτούς».

Εχθές βράδυ, πηγές από τη βασιλική οικογένεια ξεκαθάρισαν ότι η οποιαδήποτε επαφή ήταν ακούσια. Όπως επισήμαναν, οι δύο οικογένειες είχε κανονιστεί να φτάσουν χωριστά και σε διαφορετική ώρα (4.15 και 4.30) για να ξεκινήσουν τη διαδρομή λίγο πριν ανοίξει το μονοπάτι για το ευρύ κοινό. Επίσης αποχώρησαν χωριστά όταν ολοκλήρωσαν τη διαδρομή.

«Όπως μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε έχει μικρά παιδιά, υπήρχαν στιγμές στην διαδρομή των 90 λεπτών όπου ήταν δύσκολό να μην πλησιάσουν οι δύο οικογένειες, ειδικά στα σημεία που στενεύει ο δρόμος» ανέφεραν οι πηγές.




Ειδήσεις σήμερα: 

Σύζυγος πρώην τραπεζίτη «ξετίναζε» δέκα χρόνια τα Harrods - Τώρα πρέπει να πει... πού έβρισκε τα λεφτά!

Η δημοσιογράφος που ερωτεύτηκε τον «πιο μισητό άνδρα στην Αμερική» και... θυσίασε τα πάντα 

Στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα οι αλλαγές στις Πανελλαδικές και η φύλαξη των πανεπιστημίων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης