Η δημοσιογράφος που ερωτεύτηκε τον «πιο μισητό άνδρα στην Αμερική» και... θυσίασε τα πάντα

Η δημοσιογράφος που ερωτεύτηκε τον «πιο μισητό άνδρα στην Αμερική» και... θυσίασε τα πάντα

Ένα love story που έχει διχάσει το διαδίκτυο και μια ανατροπή που ρίχνει νέο φως στην υπόθεση

smythe
Πάει πολύς καιρός από τότε που ο Μάρτιν Σκρέλι - γνωστός στο διαδίκτυο και ως «Pharma Bro» - απασχολούσε τα ΜΜΕ της χώρας του με τις προκλητικές δηλώσεις και τις σοκαριστικές επιχειρηματικές του κινήσεις. Ο πρώην διαχειριστής hedge fund και καταδικασμένος κακοποιός, ο οποίος κάποτε είχε χαρακτηριστεί από το BBC  ίσως «ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αμερική», εκτίει εξάλλου επταετή ποινή κάθειρξης για απάτη σε φυλακή της Πενσιλβάνια, και δεν αναμένεται να αποφυλακιστεί πριν από το 2023.

Ωστόσο ο διαβόητος 37χρονος, που είχε προχωρήσει εν μία νυκτί σε αύξηση 5.000% στην τιμή ενός ζωτικής σημασίας φαρμάκου για φορείς HIV και καμάρωνε online επειδή αγόρασε ένα άλμπουμ των Wu-Tang Clan για δυο εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της προσοχής. Κι αυτό εξαιτίας μιας viral συνέντευξης από μια πρώην δημοσιογράφο του Bloomberg, η οποία αποκάλυψε όχι μόνο ότι ερωτεύτηκε παράφορα τον «Pharma Bro» ενώ κάλυπτε την υπόθεσή του, αλλά και ότι ουσιαστικά θυσίασε τα πάντα για χατήρι του.

Journalist reveals romance with infamous ‘Pharma Bro’ Martin Shkreli | New York Post


Στη άρθρο του Elle με τίτλο «The Journalist and the Pharma Bro», η δημoσιογράφος Στέφανι Κλίφορντ περιγράφει πώς μέσα σε διάστημα 9 μηνών, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2018, η Κρίστι Σμάιθ - που αποκάλυψε πρώτη την είδηση της σύλληψης του Σκρέλι τον Δεκέμβρη του 2015 - «παράτησε τη δουλειά της, άφησε το διαμέρισμά της και χώρισε τον σύζυγό της».

«Τι μπορεί να οδήγησε την λογική Σμάιθ να φέρει πάνω-κάτω στη ζωή της; Ερωτεύτηκε έναν κατηγορούμενο, που όχι μόνο κάλυπτε ως δημοσιογράφος αλλά είχε μεταδώσει πρώτη τη σύλληψή του... Ήταν μια είδηση που έβαλε φωτιά στο Ίντερνετ επειδή ο αγαπημένος της και πλέον σύντροφός της δεν είναι ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος, αλλά ο Μάρτιν Σκρέλι, ο διαβόητος Pharma Bro και online προβοκάτορας».

Κλείσιμο
skrel


Ο Μάρτιν Σκρέλι καταδικάστηκε για απάτη και συνωμοσία τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με την Guardian. Τον Απρίλιο του 2019, ο πρώην hedge funder μεταφέρθηκε από την φυλακή χαμηλής ασφαλείας όπου εξέτιε την ποινή του στο Νιου Τζέρσι, μετά από την αποκάλυψη της Wall Street Journal ότι συνέχιζε να διοικεί την παλιά του εταιρεία μέσω ενός λαθραίου τηλεφώνου.

Πλέον βρίσκεται σε μια φυλακή στο Άλενγουντ της Πενσιλβάνια.




Όπως είπε στο Elle η Σμάιθ, η σχέση της με τον Σκρέλι εξελίχθηκε από την τυπική που συνδέει μια δημοσιογράφο και το αντικείμενο της έρευνάς της σε κάτι πολύ περισσότερο. Το πρώτο τους φιλί το αντάλλαξαν στην αίθουσα επισκέψεων των φυλακών. «Είπα στον Μάρτιν ότι τον αγαπάω. Κι εκείνος μου είπε ότι με αγαπάει», είπε χαρακτηριστικά η πρώην δημοσιογράφος στο περιοδικό. Στη συνέχεια η ίδια τον ρώτησε αν μπορούσε να τον φιλήσει και εκείνος είπε «ναι». Όπως θυμάται, το δωμάτιο μύριζε φτερούγες κοτόπουλου.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, το ζευγάρι δεν έκανε ποτέ έρωτα και περιοριζόταν μόνο σε αγκαλιές και φιλιά, σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς της φυλακής. Όμως η σχέση τους εξελισσόταν συνεχώς με επισκέψεις, τηλεφωνήματα και emai.

shkreli


Η Σμάιθ και ο Σκρέλι έφτασαν στο σημείο να συζητούν σενάρια γάμου και πιθανά ονόματα για τα μελλοντικά παιδιά τους. Η πρώην δημοσιογράφος του Bloomberg, που έχει πλέον χωρίσει, έχει φύγει από το πρακτορείο και ζει μόνη σε ένα διαμέρισμα στο Χάρλεμ, και πρόσφατα υποστήριξε την αίτηση αποφυλάκισης του αγαπημένου της με αιτιολογία την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην αίτηση αυτή, αξίζει να σημειωθεί, ο Σκρέλι ανέφερε ότι σχεδίαζε να συγκατοικήσει με τη μνηστή του (την οποία δεν κατονόμαζε) στο Μανχάταν και να εργαστεί πάνω στην εύρεση θεραπείας για την Covid-19.

Στο άρθρο του Elle γίνεται επίσης αναφορά σε προσπάθειες της Σμάιθ να εξασφαλίσει συμφωνίες για βιβλίο ή ταινία με θέμα την ιστορία της.



Το πιο σοκαριστικό στοιχείο πάντως σχετικά με αυτή τη συνέντευξη δεν είναι όσα αναφέρονται σε αυτήν από την ερωτευμένη γυναίκα, αλλά από το τι συνέβη εξαιτίας της: Σύμφωνα με την Guardian, ο Σκρέλι σταμάτησε τελείως να επικοινωνεί με την Σμάιθ όταν έμαθε για το άρθρο. Το μοναδικό σχόλιό του ήταν το εξής: «Ο κ. Σκρέλι εύχεται στην κ. Σμάιθ καλή τύχη στα μελλοντικά της σχέδια».

Όταν ενημερώθηκε για το σχόλιο του αγαπημένου της, η Σμάιθ φέρεται να είπε απλά «πολύ γλυκό εκ μέρους του», και - όπως επισημαίνει το περιοδικό - το ύφος της ήταν ήρεμο αλλά όχι ιδιαίτερα πειστικό.

Η... περιπέτεια της πρώην δημοσιογράφου του Bloomberg και το αναπάντεχο ghosting από τον Σκρέλι στη φυλακή σχολιάζεται εκτενώς τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, με το ιδιόμορφο love story να διχάζει το κοινό. Σύμφωνα με την Κέιτι Ρόσμαν, ρεπόρτερ των New York Times, «υπάρχει ένας άλλος τρόπος να δει κανείς αυτήν την ιστορία: η Σμάιθ ξεπουλά τον Μάρτιν Σκρέλι για τη φήμη και για να κλείσει μια καλή συμφωνία για το βιβλίο της. Τον χρησιμοποιεί, πάει για το χρήμα και τον κερδίζει στο ίδιο του το παιχνίδι».

Υπήρχαν βέβαια και πολλοί σχολιαστές που εξέφρασαν συμπόνια για την περιφρονημένη γυναίκα. «Δεν ξέρω πόσο χάλια πήγε η ερωτική σου ζωή αυτόν τον χρόνο. Αν όμως δεν έφαγες ghosting από τον Μάρτιν Σκρέλι στη φυλακή έχοντας τινάξει στον αέρα τον γάμο σου και την καριέρα σου γαι χάρη του, τότε τα πας μια χαρά γλυκιά μου», γράφει μια συγγραφέας στο Twitter.

Όσο για την ίδια τη Σμάιθ, υποστήριξε την επιλογή της με ανάρτησή της στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να κάνει τις δικές της επιλογές στη ζωή της, χωρίς να νοιάζεται τι θα πει ο κόσμος.


Ειδήσεις σήμερα: 

Στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα οι αλλαγές στις Πανελλαδικές και η φύλαξη των πανεπιστημίων

Σε διεθνή απομόνωση η Βρετανία με... φόντο τη μετάλλαξη - 40 χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις

Διασωληνωμένοι: 4 στους 10 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης