Μαρίνα Αμπράμοβιτς: «Παραπονεθείτε σε ένα δέντρο»

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: «Παραπονεθείτε σε ένα δέντρο»

Η «γιαγιά της performance art», η 74χρονη σερβικής καταγωγής εκκεντρική καλλιτέχνις θα μοιραστεί την «μέθοδό» της σε ένα 5ωρο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα στη βρετανική τηλεόραση

marina_abramovic
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς παρουσιάζει το νέο της ντοκιμαντέρ αυτή την εβδομάδα, συστήνοντας στους θεατές τον κόσμο της πρωτοποριακής τέχνης.

«Τα δέντρα είναι σαν ανθρώπινα όντα» εξηγεί. «Έχουν νοημοσύνη. Έχουν συναισθήματα. Επικοινωνούν μεταξύ τους. Και, επίσης, είναι απόλυτα σιωπηλοί ακροατές. Μπορείτε να τους πείτε τα παράπονά σας».

Η γεννημένη στο Βελιγράδι καλλιτέχνις της performance art στο πλαίσιο της «μεθόδου» της που η ίδια ονομάζει «The Abramovic Method» (μια σειρά τεχνικών που επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να φτάσουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης) ανάπτυξε τη νέα άσκηση «Παράπονο σε ένα δέντρο».

Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι ένας τρόπος θεραπείας και εντονότερης παρουσίας στον χρόνο και στο χώρο. «Παρακαλώ» προτρέπει. «Πηγαίνετε στο πάρκο κοντά σας. Διαλέξτε το δέντρο που σας αρέσει. Κρατήστε το δέντρο σφιχτά. Πραγματικά σφιχτά. Και απλώς ανοίξτε την καρδιά σας σε αυτό. Παραπονεθείτε στο δέντρο, για τουλάχιστον 15 λεπτά. Είναι η καλύτερη θεραπεία που μπορείτε να κάνετε».

Marina Abramovic advises public to complain to a tree to help heal from 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης