«7 Θάνατοι της Μαρίας Κάλλας»: Η πρώτη όπερα της εκκεντρικής Μαρίνας Αμπράμοβιτς σε live streaming

«7 Θάνατοι της Μαρίας Κάλλας»: Η πρώτη όπερα της εκκεντρικής Μαρίνας Αμπράμοβιτς σε live streaming

To Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, ζωντανά από το ιστορικό κτίριο της Bayerische Staatsoper, στο Μόναχο

7-Deaths-of-Maria-Callas_MAbramovic_c_W_Hoesl-3-e1598959689916
Η «γιαγιά της performance art», η σερβικής καταγωγής εκκεντρική καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς που θα κλείσει τα 74 της χρόνια τον ερχόμενο Νοέμβριο, ύστερα από τις ανατρεπτικές -εκτός ορίων- καλλιτεχνικές παρουσιάσεις της, τη συνάντησή της με τον Jay-Ζ και τις συνεργασίες της με την Adidas και τη Microsoft, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην όπερα.


abramovic









Την 1η Σεπτεμβρίου, η πρώτη της όπερα με τίτλο «7 Deaths of Maria Callas» («7 Θάνατοι της Μαρίας Κάλλας») έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο ιστορικό κτίριο της Bayerische Staatsoper, στο Μόναχο. Το λυρικό θέατρο των 2.300 θέσεων φιλοξενεί πλέον μόνον 200 θεατές σε κάθε παράσταση, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας.



Το έργο είναι μια ωδή στην Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας και στις άριές της, αλλά και στις ντίβες των οποίων η ζωή εκτός σκηνής συνοδευόταν από πόνο και βάσανα. Παρακολουθεί τη μυθική ιστορία της Κάλλας, της οποίας η δραματική ζωή και η ερωτική περιπέτεια με τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση συχνά επισκίαζε τη φωνητική της τελειότητα.

«Αν δεις τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, η ζωή της μοιάζει πολύ με τη δική μου» είπε η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο Artnet News. «Έχει να κάνει με καρδιά που ράγισε από έρωτα, έχει να κάνει με το ότι σε σκοτώνει αυτός που αγαπάς».


7 DEATHS OF MARIA CALLAS
Κλείσιμο


Το ερχόμενο Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, ζωντανά από τη σκηνή της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας, Bayerische Staatsoper θα μεταδοθεί η παράσταση μέσω free live streaming  www.staatsoper.tv/en, BR-Klassik Concert  και  Arte Concert.   
Η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη, σε video on demand, από τις 7 Σεπτεμβρίου μέχρι 7 Οκτωβρίου, με υπότιτλους στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και πολωνικά. 



Ειδήσεις σήμερα: 

Τρεις υπουργοί μπαίνουν σε καραντίνα


«H EE πρέπει να βάλει επιτέλους τέλος στη μεγαλομανία του Ερντογάν στο Αιγαίο», λέει γερμανική εφημερίδα

Τηλεδιάσκεψη Βαρδινογιάννη με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης