Στη Βαρυμπόμπη λειτούργησε η κυβέρνηση, δεν παίχτηκε θέατρο
giannis-kallianos

Γιάννης Καλλιάνος

Στη Βαρυμπόμπη λειτούργησε η κυβέρνηση, δεν παίχτηκε θέατρο

Η εξάπλωση των μετώπων της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, φαίνεται ότι καθοδηγήθηκε κύρια από τον "καιρό" που δημιούργησε η ίδια η φωτιά και λιγότερο από το συνοπτικό άνεμο που κατά κανόνα δεν ξεπερνούσε τα 4-5 μποφόρ. Έτσι, εξάπλωση της, κατά βάση, ήταν απρόβλεπτη. Ταυτόχρονα, ο ακραίος και παρατεταμένος καύσωνας των 45°C, δημιούργησε συνθήκες απίστευτης ξηρασίας και οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ σκάγανε σαν φωτοβολίδες ο ένας μετά τον άλλον δημιουργώντας νέες εστίες φωτιάς μέσα σε ένα "μτετόν αρμέ" καταπράσινο δάσος.

Τότε, στο Μάτι, έπνεαν ισχυροί δυτικοί άνεμοι 9-10 μποφόρ που σίγουρα σου έλυναν τον γρίφο της απρόβλεπτης συμπεριφοράς της πυρκαγιάς. Ήταν δυτικοί άνεμοι και τουλάχιστον ήξερες ότι θα καταλήξει στη θάλασσα εάν δεν περιοριζόταν. Δεν υπήρχε παρατεταμένος καύσωνας τότε, δεν σκάσανε οι μετασχηματιστές.

Αυτές τις μέρες, μέσα σε δυο 24ωρα, είχαμε πάνω από 140 τεράστιες πυρκαγιές μέσα σε πολύ πυκνά δάση.

Εκείνες τις μέρες, στο Μάτι, υπήρξαν μόνο 2.

Σήμερα, μέχρι ώρας, ευτυχώς κανένας άνθρωπος δεν έχει χάσει τη ζωή του από τις 140 πυρκαγιές. Σώθηκαν περιουσίες.

Τότε, στο Μάτι, εκείνη η πυρκαγιά, στοίχισε τη ζωή 102 συνανθρώπων μας καθώς και το 90% των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής υπέστησαν ζημιές και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Σήμερα, έχουμε μια Κυβέρνηση και έναν κρατικό μηχανισμό που λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν για να σβήσουν αυτές οι τρομερές φωτιές και όσους ακόμη μάχονται μέσα στις πύρινες λάβες.

Κλείσιμο
Τότε, στο Μάτι, μια παρέα ανθρώπων που ενώ γνώριζαν ότι είχαμε νεκρούς δήθεν έκαναν τους ανήξερους, δεν κατάφεραν να συντονίσουν την κατάσταση και οδηγηθήκαμε σε αυτό το δράμα. Είχαν το θράσος να συνεχίσουν τους θεατρινισμούς τους και πήγανε στο Μάτι μετά από μια εβδομάδα από το έγκλημα ντύνοντας με μαύρα ρούχα γυναίκες που δήθεν ήταν κάτοικοι της περιοχής αλλά που μετά αποδείχτηκε ότι ήταν στελέχη τους που έγιναν Υπουργοί.

Σήμερα, τα τρόλ του Συριζα αλλά και οι Βουλευτές του, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής νεκροί από τις φωτιές λόγω του ότι κάτω από ακραίο καύσωνα λειτουργούν όλα όπως θα έπρεπε και μη έχοντας επιχειρήματα, ρίχνουν τα "πυρά" τους και αντιπολιτεύονται αισχρά λέγοντας ότι οι σχεδόν 140 ταυτόχρονες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα πήραν μεγάλες διαστάσεις λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης.

Εγώ ως Μετεωρολόγος αρχικά (γιατί εξήγησα τις συνθήκες), Βουλευτής της κυβέρνησης αλλά και με την ιδιότητα του απλού πολίτη όφειλα να σας απαντήσω για όλα τα παραπάνω.

Η ιστορία γράφεται και ο κόσμος θα κρίνει...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ