μixailidis

Γιώργος Μιχαηλίδης

Long story short που λένε και στο χωριό μου, στα Σκόπια «θύμωσαν» γιατί στην Σύνοδο Κορυφής, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τους αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες» και όχι «Μακεδόνες»!

31

Τα όσα ειπώθηκαν από τον ακτιβιστή στο ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, φανέρωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον τυχοδιωκτισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του μεταναστευτικού

37

Είναι κοινή παραδοχή πως οι μέρες που ζούμε δεν είναι συνηθισμένες, τουλάχιστον όχι με τα δεδομένα που είχαμε λίγα χρόνια πριν. Από την οικονομική κρίση περάσαμε στην πανδημία και πριν δούμε φως στο τούνελ, βρισκόμαστε υπό την απειλή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ακούγοντας τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απευθύνει κάλεσμα για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα δεν εξεπλάγησαν. Σίγουρα ο τρόπος που έγινε η προσέγγιση ξάφνιασε, αλλά η πρόσκληση αυτή καθεαυτή, όχι.

Η Παιδεία αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εδώ και δεκαετίες. Δεν θα έπρεπε όμως. Μαζί με τα εθνικά ζητήματα, η Παιδεία θα μπορούσε να είναι κοινός τόπος συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων προκειμένου να χτιστούν οι βάσεις για την κοινωνία του αύριο.