stefanakidis

Βουλευτές ρεπατζήδες δια πάσαν χρήσιν

Βασίλης Στεφανακίδης

Το ανησυχητικό δεν είναι ότι ζούμε ημέρες απόλυτης πολιτικής παράνοιας, αλλά το γεγονός ότι μετά τα όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, να θεωρούμε όλα αυτά που βλέπουμε κι ακούμε ως φυσιολογικά. Ένα κυβερνητικό σχηματισμό από τον οποίο ο ένας εταίρος, οι ΑΝΕΛ, δηλώνει πως τον εγκαταλείπει οσονούπω αλλά από την άλλη θα τον στηρίξει στη Βουλή αν προκύψει θέμα ψήφο εμπιστοσύνης. 

Αυτοί οι ίδιοι οι ΑΝΕΛ όμως πέραν της συλλογικής παράνοιας, είναι και τριχοτομημένοι . Άλλοι δεν θα ψηφίσουν τις Πρέσπες και θα αφήσουν τον υπουργικό θώκο, άλλοι θα ψηφίσουν τις Πρέσπες και θα κρατήσουν το θώκο, άλλος θα ψηφίσει και θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα κι κάποιοι άλλοι, επειδή δεν έχουν βουλευτική ψήφο απλά θα κρατήσουν τα υπουργικά χαρτοφυλάκια. Κατά τα άλλα όλοι αυτοί ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Γενικώς μύλος.
Από την άλλη, ένα άλλο από τα μικρά κόμματα, το Ποτάμι, οι τρεις θα ψηφίσουν τις Πρέσπες, οι δύο όχι και όλοι μαζί δεν προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης αν τεθεί θέμα. Άλλος μύλος και τούτος.

Κι εκεί που όλοι αναρωτιούνται από πηγάζει η αισιοδοξία των Συριζαίων που λένε πως έχουν ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη πλειοψηφία 151 βουλευτών για να κυβερνήσουν και μετά την αποχώρηση του Καμένου, εμφανίζεται από το πουθενά ένας βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, ο Σαρίδης ,ο οποίος δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει μεν τις Πρέσπες αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο της και τα σοβαρά εκκρεμή νομοθετήματα!

Μετά ταύτα η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια.

Οι δε αρχηγοί των τριών αυτών κομμάτων, στην πράξη δεν μπορούν να κάνουν ζάφτι ούτε τον εαυτό τους. Δεν τολμούν να διαγράψουν τους βουλευτές τους που κινούνται κόντρα στις γραμμές που οι ίδιοι διαμορφώνουν γιατί έτσι θα πάψουν να έχουν τα προνόμια που απολαμβάνουν ως αναγνωρισμένα κόμματα με κοινοβουλευτικές ομάδες άνω των 5 βουλευτών και θα παραμείνουν απλοί βουλευτές της κατηγορίας των... ανεξάρτητων χωρίς γραφεία, υπαλλήλους, αντιπροέδρους βουλής κλπ. και το κυριότερο γιατί θα είναι απλά πρόεδροι το εαυτού τους και όχι της κοινοβουλευτικής τους ομάδας!

Ανέχονται λοιπόν αυτές τις γελοιοποιήσεις από τους ίδιους τους τους βουλευτές και επιμένουν πως τα κόμματα τους θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού αυτοτελώς, λες και ο λαός δεν βλέπει αυτά τα καραγκιοζιλίκια και θα τους επιβραβεύσει για την προσφορά τους στην πατρίδα και τη δημοκρατία!

Λες και δεν καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, ότι οι περισσότεροι εκεί στη Βουλή δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε ένα μηνιάτικο, μια και η επανεκλογή τους έχει λιγότερες πιθανότητες από το να πιάσουν το τζόκερ!
Το πρόβλημα όμως και η ευθύνη δεν ανήκει αποκλειστικά σε αυτά τα κόμματα κι αυτούς τους βουλευτές που ενεργούν όπως ενεργούν. Οι ευθύνες ανήκουν και σ' εμάς που τους αναθέσαμε να μας εκπροσωπούν και να αποφασίζουν για τόσο μείζονα θέματα που δεν αφορούν μόνο τις ζωές μας αλλά κι αυτό καθαυτό το έθνος μας. Κατώτεροι των περιστάσεων και διαζευγμένοι με τη λογική, την αξιοπρέπεια και τη στοιχειώδη ευθιξία να τα παρατήσουν επιτέλους και να πάνε στα σπίτια τους γιατί στο κάτω-κάτω δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Georgegr

Καμία απλή αναλογική και εκλογές αυριο μόνο έτσι θα ξεμπλέξουμε από το ρεζιλίκι και τα φούμαρα και τους άσχετους που μαζεύτηκαν με την ψήφο ορισμένων που πίστεψαν τζ ψέματα Εκλογές λοιπόν και οποίος θελει το ίδιο ρεζίλι ας ξαναψηφίσει σλλα η ευθύνονται πάνω του Με αυτές της λογικές όχι μόνο εμείς θα χάσουμε τς λογικά μας αλλα θα ρίξουν στον πατώ έτσι και ξανακερδίσουν αυτοί οι ανίκανοι χίλιες φορές καλοί έστω και Εν μέρη εξωκοινοβουλευτικοί να λένε την αλήθεια να πράττουν το σωστό μόνο έτσι θα δούμε άσπρη μέρα έστω και λίγο αργά σλλα θα έχουμε αποτέλεσμα

Απλή αναλογική....

Το χάλι που ζούμε έχει ένα όνομα : απλή αναλογική. Διότι με το ισχύον σύστημα ( που φτιάχτηκε για να "κλέβει" ψήφους από το δεύτερο κόμμα, έχει σαν πρόνοια την αναλογική εκπροσώπιση στους μικρούς. επομένως βγαίνουν βουλευτές κάτι τύποι με 600 ψήφους ( περίπου όσους χωριανούς μαζεύει ένας γάμος σε κεφαλοχώρι...). Φτάνει λοιπόν ο κάθε γραφικός παπάρας να έχει "εξουσία"... Και να τα αποτελέσματα ... Φαντάσου να ισχύει και η μαλακία με την απλή αναλογική του Τσίπρα ... Αλλά αυτό θέλει ο μπαχαλάκιας για να γλυτώσει από τον Κορυδαλλό ...

Jo

Στα μικρά κόμματα, εισχωρούν φιλόδοξα άτομα, χωρίς καμμία διάκριση στη ζωή τους,με σκοπό ως βουλευτές κάποια στιγμή να κάνουν την καλή τους. Και μάλιστα όταν ξέρουν ότι δεν θα ξαναεκλεγουν. Οι πολιτικοί αρχηγοί, και οι ψηφοφόροι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δυστυχώς τα άτομα αυτά, δεν έχουν ούτε ιδεολογία ούτε αρχές. ΑΡΑ ψηφίζουμε άξιους ανθρώπους και όχι τενεκέδες.

Ρεπαντζής

Ο Θεοχάρης, ο οποίος είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά λόγω μεταγραφής στη ΝΔ θα την καταψηφίσει, συγκαταλέγεται στους ρεπαντζήδες ή όχι;;;

Γιώργος 45

Η κύρια ευθύνη είναι του ίδιου του Ελληνικού λαού. Όταν ψηφίζουμε γελοία υποκειμενα για πλάκα, οφθαλμοφανείς ψεύτες με την δικαιολογία "εντάξει μωρέ και ένα 10% να κάνει καλά θα είμαστε" και όποιον άλήτη του χαϊδεύει τα αυτιά και ταυτόχρονα στέλνουμε στο σπίτι τους πολιτικούς, με λάθη μεν αλλά σοβαρους, όπως ο Μάνος και κρατάμε πεισματικά εκτός Βουλής πολιτικούς όπως ο Τζήμερος επειδή δεν στρογγυλεύει αυτά που λέει και δεν χαϊδεύει αυτιά, αξίζουμε ότι παθαίνουμε.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ δια πασαν νοσον και πασαν ΜΑΚΑΚΙΑΝ..!!

Γεμισε με ΦΩΣΤΗΡΕΣ το ελληνικον κοινοβουλιον.---Ο καθε ενας....ειναι χειροτερος απο τον αλλον.-----ΕΥΤΥΧΩΣ......ΤΙΚ-ΤΑΚ....ΤΙΚ-ΤΑΚ αργα αλλα σταθερα ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ σε ΣΥΡΙΖΑ και αλλους ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ.......ΓΛΥΦΤΕΣ..!!!

ολυμπος

Πού κατάντησε η ένδοξη Ελλάς, με την αξεπέραστη ιστορία της. Ποιό κάτω καί από τον πάτο. Ξεφτίλες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία