Βουλευτές ρεπατζήδες δια πάσαν χρήσιν
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Βουλευτές ρεπατζήδες δια πάσαν χρήσιν

Το ανησυχητικό δεν είναι ότι ζούμε ημέρες απόλυτης πολιτικής παράνοιας, αλλά το γεγονός ότι μετά τα όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, να θεωρούμε όλα αυτά που βλέπουμε κι ακούμε ως φυσιολογικά. Ένα κυβερνητικό σχηματισμό από τον οποίο ο ένας εταίρος, οι ΑΝΕΛ, δηλώνει πως τον εγκαταλείπει οσονούπω αλλά από την άλλη θα τον στηρίξει στη Βουλή αν προκύψει θέμα ψήφο εμπιστοσύνης. 

Αυτοί οι ίδιοι οι ΑΝΕΛ όμως πέραν της συλλογικής παράνοιας, είναι και τριχοτομημένοι . Άλλοι δεν θα ψηφίσουν τις Πρέσπες και θα αφήσουν τον υπουργικό θώκο, άλλοι θα ψηφίσουν τις Πρέσπες και θα κρατήσουν το θώκο, άλλος θα ψηφίσει και θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα κι κάποιοι άλλοι, επειδή δεν έχουν βουλευτική ψήφο απλά θα κρατήσουν τα υπουργικά χαρτοφυλάκια. Κατά τα άλλα όλοι αυτοί ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Γενικώς μύλος.
Από την άλλη, ένα άλλο από τα μικρά κόμματα, το Ποτάμι, οι τρεις θα ψηφίσουν τις Πρέσπες, οι δύο όχι και όλοι μαζί δεν προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης αν τεθεί θέμα. Άλλος μύλος και τούτος.

Κι εκεί που όλοι αναρωτιούνται από πηγάζει η αισιοδοξία των Συριζαίων που λένε πως έχουν ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη πλειοψηφία 151 βουλευτών για να κυβερνήσουν και μετά την αποχώρηση του Καμένου, εμφανίζεται από το πουθενά ένας βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, ο Σαρίδης ,ο οποίος δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει μεν τις Πρέσπες αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο της και τα σοβαρά εκκρεμή νομοθετήματα!

Μετά ταύτα η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια.

Οι δε αρχηγοί των τριών αυτών κομμάτων, στην πράξη δεν μπορούν να κάνουν ζάφτι ούτε τον εαυτό τους. Δεν τολμούν να διαγράψουν τους βουλευτές τους που κινούνται κόντρα στις γραμμές που οι ίδιοι διαμορφώνουν γιατί έτσι θα πάψουν να έχουν τα προνόμια που απολαμβάνουν ως αναγνωρισμένα κόμματα με κοινοβουλευτικές ομάδες άνω των 5 βουλευτών και θα παραμείνουν απλοί βουλευτές της κατηγορίας των... ανεξάρτητων χωρίς γραφεία, υπαλλήλους, αντιπροέδρους βουλής κλπ. και το κυριότερο γιατί θα είναι απλά πρόεδροι το εαυτού τους και όχι της κοινοβουλευτικής τους ομάδας!

Ανέχονται λοιπόν αυτές τις γελοιοποιήσεις από τους ίδιους τους τους βουλευτές και επιμένουν πως τα κόμματα τους θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού αυτοτελώς, λες και ο λαός δεν βλέπει αυτά τα καραγκιοζιλίκια και θα τους επιβραβεύσει για την προσφορά τους στην πατρίδα και τη δημοκρατία!

Κλείσιμο
Λες και δεν καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, ότι οι περισσότεροι εκεί στη Βουλή δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε ένα μηνιάτικο, μια και η επανεκλογή τους έχει λιγότερες πιθανότητες από το να πιάσουν το τζόκερ!
Το πρόβλημα όμως και η ευθύνη δεν ανήκει αποκλειστικά σε αυτά τα κόμματα κι αυτούς τους βουλευτές που ενεργούν όπως ενεργούν. Οι ευθύνες ανήκουν και σ' εμάς που τους αναθέσαμε να μας εκπροσωπούν και να αποφασίζουν για τόσο μείζονα θέματα που δεν αφορούν μόνο τις ζωές μας αλλά κι αυτό καθαυτό το έθνος μας. Κατώτεροι των περιστάσεων και διαζευγμένοι με τη λογική, την αξιοπρέπεια και τη στοιχειώδη ευθιξία να τα παρατήσουν επιτέλους και να πάνε στα σπίτια τους γιατί στο κάτω-κάτω δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ