Το Air Force One θα μεταφέρει τη σορό του Τζορτζ Μπους

Το Air Force One θα μεταφέρει τη σορό του Τζορτζ Μπους

Η σορός του 41ου προέδρου, ο οποίος πέθανε την ηλικία 94 ετών την Παρασκευή, θα βρίσκεται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον από τη Δευτέρα το βράδυ έως την Τετάρτη το πρωί - Δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία στον Εθνικό καθεδρικό ναό την Τετάρτη - Παρόντες στην κηδεία ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια

3504
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να δείξει μεγαλοψυχία. Παραμερίζοντας την ιστορική κόντρα του με τη δυναστεία των Μπους, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου αποφάσισε να διαθέσει το Air Force One, για να μεταφερθεί η σορός του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την κηδεία του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ μάλιστα, αναμένεται να παραστεί και στην κηδεία, κάτι που δεν είχε κάνει πριν από 8 μήνες στη νεκρώσιμη ακολουθία για τη Μπάρμπαρα Μπους, καθώς ο πρεσβύτερος Μπους τον είχε ενημερώσει ότι, θα επιθυμούσε να τον τιμήσει με την παρουσία του, στο τελευταίο “αντίο” προς τον ίδιο.

Ο Τραμπ επέστρεψε στην Ουάσιγκτον νωρίς την Κυριακή, από τη διάσκεψη κορυφής του G20 στο Μπουένος Άιρες. Εκεί, ακύρωσε μια συνέντευξη Τύπου "από σεβασμό για τον Πρόεδρο Μπους" και αγνόησε έναν δημοσιογράφο ο οποίος ρώτησε αν λυπάται για οποιαδήποτε από τις παρατηρήσεις του σχετικά με τον Μπους ή την οικογένειά του.

Το Air Force One πέταξε στο Τέξας την Κυριακή, για μεταφέρει πίσω στην Ουάσινγκτον το φέρετρο του Τζορτζ Μπους. Η σορός του 41ου προέδρου, ο οποίος πέθανε την ηλικία 94 ετών την Παρασκευή, θα βρίσκεται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον από τη Δευτέρα το βράδυ έως την Τετάρτη το πρωί.

Δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία στον Εθνικό καθεδρικό ναό την Τετάρτη, την οποία ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θα παρακολουθήσουν ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τράμπ.

Μια ιδιωτική κηδεία θα ακολουθήσει, στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου στο Χιούστον την Πέμπτη. Ο Μπους θα θαφτεί στους χώρους της προεδρικής του βιβλιοθήκης, στο Πανεπιστήμιο Texas A & M στο College Station. Θα βρεθεί σε ένα οικογενειακό οικόπεδο δίπλα στη σύζυγό του, τη Μπάρμπαρα, που πέθανε τον Απρίλιο στα 92 της, και την κόρη τους, Ρόμπιν, που πέθανε το 1953 σε ηλικία τριών ετών.

Στο Χιούστον αργά την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του Μπους, Τζιμ ΜακΓκραθ τουιτάρισε μια εικόνα του προεδρικού αεροσκάφους, στην οποία δήλωσε ότι «τεχνικά θα ονομάζεται Special Air Mission 41» όταν μεταφέρει τη σορό του 41ου προέδρου από και προς το Τέξας τη Δευτέρα και την Τετάρτη. Επίσημα, ο τίτλος Air Force One χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε αεροπλάνο μεταφέρει τον σημερινό πρόεδρο, και όχι στο ίδιο το τζετ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης