Πώς βλέπει ο ξένος Τύπος την επόμενη ημέρα στην Τουρκία

Πώς βλέπει ο ξένος Τύπος την επόμενη ημέρα στην Τουρκία

«Ο "ποπ σταρ" Ερντογάν στα χνάρια του Πούτιν» - «Ο Τούρκος υπερπρόεδρος αντιμέτωπος με την οικονομική αβεβαιότητα», είναι μερικά από τα σχόλια των διεθνών μέσων

erd_383
«O Ερντογάν γιορτάζει τη νίκη του όπως ένας ποπ σταρ,με τους ένθερμους υποστηρικτές του να πανηγυρίζουν στους δρόμους όλη τη νύχτα και τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον τουρκικό ουρανό».

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι ανανέωσαν την προεδρική θητεία του Σουλτάνου του Βοσπόρου με την γερμανική εφημερίδα Bild να επισημαίνει ότι, ο υπερπρόεδρος Ερντογάν ήταν ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών.

Την ίδια ώρα, ο ξένος Τύπος εκφράζει φόβους για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι ο Ερντογάν βαδίζει στα χνάρια του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν έχοντας επεκτατικές «βλέψεις». Τα περισσότερα διεθνή δημοσιεύματα υπογραμμίζουν επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα του.

Γερμανική εφημερίδα «Die Welt»:

«Mία ανησυχητική εποχή μόλις ξεκίνησε».Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σχολιάζει χαρακτηριστικά πως, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τον υπερ-ενισχυμένο Τούρκο πρόεδρο, ο Ερντογάν θα ακολουθεί πιστά την επεκτατική πολιτική του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ θα πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσει μία επικείμενη κρίση χρέους.

«Με βάση τις διευρυμένες εξουσίες του Ερντογάν», όπως σχολιάζει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, σε συνδυασμό με την δήλωση Ερντογάν: «Εγώ ή το χάος», πολλοί εκφράζουν φόβους ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία δέχεται πλέον ένα θανάσιμο πλήγμα στην Τουρκία.Ο Ερντογάν βαδίζει στα χνάρια του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Για την ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger, «η αβεβαιότητα στη Τουρκία θα συνεχιστεί».

«Συνεχίζεται η πτώση της τουρκικής λίρας με τις πολιτικές συνθήκες να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη χωλαίνουσα οικονομία της Τουρκίας. Αυτή η εκλογική νίκη ήταν δαπανηρή. Η γενναιοδωρία δεν μπορεί να συνεχιστεί, οδηγεί την Τουρκία σε κρίση χρέους», σχολιάζει το ελβετικό δημοσίευμα.

Για την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, «Ο Ερντογάν έχει τώρα το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει», ενώ για την ρωσική Kommesant,«η χώρα εξακολουθεί να μην βλέπει εναλλακτική λύση παρά μόνο τον Ερντογά». Οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία έδειξαν ότι η χώρα εξακολουθεί να μην βλέπει εναλλακτική λύση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε περιόδους οικονομικών προβλημάτων, ήταν δύσκολο να κινητοποιηθούν οι ψηφοφόροι», προσθέτει το ιταλικό δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης