Βερολίνο: 24χρονο Τυνήσιο ψάχνουν για την επίθεση με το φορτηγό

Βερολίνο: 24χρονο Τυνήσιο ψάχνουν για την επίθεση με το φορτηγό

Γνωστός με τα ονόματα Anis A. ή Ahmed A. - Κυκλοφορούσε με οκτώ ταυτότητες και είχε σχέσεις με τον υπ' αριθμόν 1 του Ισλαμικού Κράτους στην Γερμανία - Τα έγγραφά του βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του οδηγού στο φορτηγό που σκόρπισε τον τρόμο

Βερολίνο: 24χρονο Τυνήσιο ψάχνουν για την επίθεση με το φορτηγό
Έναν 24χρονο Τυνήσιο άντρα ψάχνουν τις τελευταίες ώρες οι γερμανικές αρχές ως κύριο ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο τη Δευτέρα, όταν έχασαν την ζωή τους 12 άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γερμανικά ΜΜΕ, τα έγγραφα και η ταυτότητα του άντρα εντοπίστηκαν στην καμπίνα του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο, κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Πρόκειται για τον Anis A. ή Ahmed A. γεννημένο το 1992 στο Ταταουίν της Τυνησίας. 

Κλείσιμο
Ο άντρας με καταγωγή από την Τυνησία που ψάχνουν οι γερμανικές αρχές:








Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με την "Berliner Zeitung", ο ύποπτος έχει πολλές ταυτότητες ενώ όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο "NTV", ο Τυνήσιος είναι γνωστός στην αστυνομία για επίθεση και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Οι αρχές έδωσαν οδηγίες στους αστυνομικούς να είναι προσεκτικοί. 

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο "NTV" ο άντρας αυτός χρησιμοποιούσε οκτώ διαφορετικές ταυτότητες, ενώ επισημαίνεται επίσης ότι φέρεται να είχε διασυνδέσεις με τον "ιμάμη χωρίς πρόσωπο", τον υπ' αριθμόν 1 τρομοκράτη του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία, Abu Walaa.

Ο Τυνήσιος είχε ταξιδέψει το 2012 στην Ιταλία και τρία χρόνια αργότερα μετέβη στη Γερμανία. Τον Απρίλιο του 2016 υπέβαλε αίτηση για χορήγηση ασύλου. 

Ο ισλαμιστής Abu Walaa με τον οποίο είχε επαφές συνελήφθη πρόσφατα από τις γερμανικές αρχές και θεωρείται "Νούμερο 1" του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι, ο Abu Walaa κατάγεται από το Ιράκ και, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, το πραγματικό του όνομα είναι Ahmad Abdelazziz A. Θεωρείται ότι διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο γερμανικό παρακλάδι των τζιχαντιστών.
  
Οι γερμανικές αρχές αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα αναφορικά με τις εξελίξεις στην έρευνά τους.
  
Από νωρίς σήμερα οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στα νοσοκομεία της πόλης, καθώς εικάζεται πως ο δράστης της επίθεσης πιθανότατα έχει τραυματιστεί. 

Η γερμανική αστυνομία πάντως, αναγκάστηκε χθες το απόγευμα να αφήσει ελεύθερο τον άντρα που είχε συλλάβει λίγες ώρες μετά το χτύπημα και ήταν μέχρι στιγμής ο μόνος ύποπτος. Ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά που σημειώθηκε η επίθεση, από την πρώτη στιγμή αρνούνταν κάθε ανάμειξη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Το πρωί της Τετάρτης οι αρχές είχαν αφήσει και δεύτερο ύποπτο, μετά από λίγες ώρες ανακρίσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης