Σάλος στις ΗΠΑ: Το FBI ερευνά τη Χίλαρι εννιά μέρες πριν τις εκλογές

Σάλος στις ΗΠΑ: Το FBI ερευνά τη Χίλαρι εννιά μέρες πριν τις εκλογές

Στο στόχαστρο ο επικεφαλής του FBI για την απόφαση - Του καταλογίζουν πολιτική σκοπιμότητα

Σάλος στις ΗΠΑ: Το FBI ερευνά τη Χίλαρι εννιά μέρες πριν τις εκλογές
«Πολιτική βόμβα» η ανακοίνωση του επικεφαλής του FBI να ανοίξει εκ νέου η έρευνα για τα προσωπικά email της Χίλαρι λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις εκλογές, την ώρα που πληθαίνουν οι "φωνές" στους Δημοκρατικούς ότι ο Τζέιμς Κόμεϊ παραβίασε το νόμο καθώς με την απόφασή του επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Χάρι Ριντ, ηγέτης των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία  υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του FBI, Tζέιμς Κόμεϊ, παραβίασε το νόμο αφού ανοίγοντας εκ νέου την έρευνα για τα προσωπικά email της Χίλαρι, επηρεάζει τις εκλογές. Εκεί ακριβώς βασίζει το άρθρο του το αμερικανικό δίκτυο CNN το οποίο διερωτάται αν ήρθε η ώρα του Κόμεϊ να εγκαταλείψει το αξίωμά του. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", το επιτελείο της Χίλαρι βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα μετά την ανακοίνωση του FBI καθώς το να ανοίξει έρευνα για έναν εκ των δύο υποψηφίων για το Λευκό Οίκο, δεν ήταν από τις κλασικές "εκπλήξεις" του Οκτωβρίου.
"Ήταν μία πολιτική βόμβα που ερρίφθη σε προεκλογική εκστρατεία, η ισχυρότερη εδώ και πολλές δεκαετίες", όπως υπογραμμίζει το επίμαχο δημοσίευμα. 

Την ίδια ώρα,  η Χίλαρι συνεχίζει την εκστρατεία της αυτή τη φορά σε μπαρ στο Μαϊάμι της Φλόριντα. "Τι δουλειά έχει η Χίλαρι σε μπαρ μεσημεριάτικα;", έσπευσαν να σχολιάσουν έκπληκτοι χρήστες των social media. 

Η εφημερίδα "Le Figaro" αναφέρει πως, η πρώην "πρώτη κυρία" των ΗΠΑ επισκέφθηκε ένα μπαρ για γκέι στο Μαϊάμι. Εκεί η Χίλαρι τόνισε στους ψηφοφόρους της ότι δεν θα πρέπει να διασπάται η προσοχή τους απ' όλα όσα ακούγονται στο πολιτικό περιβάλλον.
"θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι", τόνισε. 

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι επηρεάζονται από όλα όσα συμβαίνουν.

Το γεγονός ότι το FBI εξασφάλισε ένταλμα προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα τη νέα έρευνα για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της υποψηφίας των Δημοκρατικών, έκανε πολλούς να σκεφτούν αν υπάρχουν λόγοι πολιτικοί σκοπιμότητας. Ο διευθυντής του FBI , Τζέιμς Κόμεϊ, πρώην χρηματοδότης του Μορμόνου, Μιτ Ρόμνεϊ (είχε διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα της Κλίντον στο πλαίσιο άσχετης έρευνας με τις φήμες να μιλούν για emails που βρέθηκαν σε υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν από κοινού το δεξί χέρι της Χίλαρι, Ούμα Αμπεντίν με τον πρώην σύζυγό της και πρώην γερουσιαστή, Άντονι Γουάνερ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει παραδεχτεί ότι έκανε sexting με 15χρονη. 

Κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών κατηγορούν τον Κόμεϊ για παραβίαση του νόμου και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία Χάρι Ριντ, για παραβίαση της "Hatch Act" που απαγορεύει σε αξιωματούχους του FBI να χρησιμοποιούν την εξουσία τους  για να επηρεάσουν τις εκλογές.  

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Κι ενώ το επιτελείο της Χίλαρι βρίσκεται  σε πανικό καθώς λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρίσκεται στο στόχαστρο, οι δημοσκοπήσεις πλέον δείχνουν ότι η Χίλαρι δεν θα κάνει... περίπατο. Σύμφωνα με το CNN, η Χίλαρι προηγείται με 47% έναντι 42% του Τραμπ, σύμφωνα με το μέσο όρο των πέντε τελευταίων δημοσκοπήσεων ενώ δημοσκόπηση των "New York Times- Siena College" δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται με 46% έναντι 42% της Χίλαρι. Δημοσκόπηση των "ΑΒC" και "Washington Post" δείχνει ότι η μάχη θα κριθεί στο νήμα με τη Χίλαρι να προηγείται του Τραμπ μόλις μία μονάδα (46% - 45%).

Δείτε το ρεπορτάζ του Fox
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης