Ο Τσέφεριν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία της UEFA το 2027

Ο Τσέφεριν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία της UEFA το 2027

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αν και πέρασε η τροπολογία που του έδινε τη δυνατότητα για μία ακόμη θητεία, ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα

28287907
Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ήταν αυτός που επέβαλλε το όριο θητειών για τον πρόεδρο της UEFA και παρόλο που ο ίδιος «εισήγαγε» ένα παράθυρο προκειμένου να παραταθεί η θητεία κάποιου), ανακοίνωσε ότι δεν θα το εκμεταλλευτεί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA (όπως και οι ομοσπονδίες μέλη στο συνέδριο που είναι σε εξέλιξη στο Παρίσι) ενέκριναν την πρόταση να προσμετρώνται στις τρεις θητείες (που είναι το ανώτατο όριο) μόνο όσες είναι ολοκληρωμένες και αυτό έδινε το δικαίωμα στον Τσέφερεν να είναι υποψήφιος εκ νέου το 2027 καθώς το 2016 είχε διαδεχθεί τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ (που είχε αντικαταστήσει προσωρινά τον Μισέλ Πλατινί όταν προέκυψαν τα προβλήματα του Γάλλου με τη δικαιοσύνη).

«Αποφάσισα πριν από περίπου έξι μήνες ότι δεν σκοπεύω να θέσω υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2027. Ο λόγος είναι ότι μετά από κάποιο καιρό κάθε οργανισμός χρειάζεται φρέσκο αίμα, αλλά κυρίως επειδή έλειπα από την οικογένειά μου για επτά χρόνια τώρα και θα λείπω για άλλα τρία μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία μου», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η UEFA σήμερα και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη.

«Δεν ήθελα να αποκαλύψω τις σκέψεις μου πριν ψηφίσουν οι Ομοσπονδίες γιατί δεν ήθελα να επηρρεάσω κανέναν, αλλά και γιατί ήθελα να δω το πραγματικό πρόσωπο ορισμένων ανθρώπων και το είδα. Έχω μια όμορφη ζωή στο ποδόσφαιρο, έχω μια όμορφη ζωή και εκτός ποδοσφαίρου», συμπλήρωσε με νόημα ο Τσέφεριν ο οποίος πάντως είχε επικριθεί γι' αυτήν την αλλαγή στο καταστατικό με αποκορύφωμα την παραίτηση του Ζβόνιμιρ Μπόμπαν από τη θέση του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της UEFA με καταγγελίες εις βάρος του Σλοβένου παράγοντα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κόλαφος ο Χάρης Ακριτίδης για την Όλγα Κιουρτσάκη - Έσερνε την Άντζελα από τη μύτη, είπε


Κραουνάκης για Πολάκη: Εγώ θα έκανα και χειρότερα, ήταν πολύ κύριος με μερικούς


Γιατί τα αεροπλάνα δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης