Γενηδουνιάς: «Κουράγιο στους Έλληνες που δοκιμάζονται, μακάρι να πάρουμε μετάλλιο για να τους δώσουμε χαρά»

Γενηδουνιάς: «Κουράγιο στους Έλληνες που δοκιμάζονται, μακάρι να πάρουμε μετάλλιο για να τους δώσουμε χαρά»

Ο διεθνής πολίστας Ντίνος Γενηδουνιάς μίλησε στο protothema.gr για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και τον ημιτελικό με τη Σερβία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

genid
Σε λίγες ώρες (Πέμπτη, 11:00, ΕΡΤ-3) η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών θα παίξει με τη Σερβία για μια θέση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Η Ελλάδα θα παλέψει απέναντι στη Σερβία στον ημιτελικό για να βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό του Σαββάτου και εάν τα καταφέρει θα έχει μια ευκαιρία για να πάρει το χρυσό μετάλλιο αλλά θα προκριθεί απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου απέκλεισε με 10-9 το Μαυροβούνιο στον προημιτελικό με τον Ντίνο Γενηδουνιά να πετυχαίνει 5 από τα 10 γκολ. Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού που έχει στη συλλογή του και το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο μίλησε στο protothema.gr για το παιχνίδι αλλά και για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cub2wqroj0m1)


«Εμείς είμαστε στη Φουκουόκα αλλά πίσω η Ελλάδα καίγεται. Διαβάζουμε κάθε ημέρα για τις πυρκαγιές και μαθαίνουμε και από τα τηλέφωνα. Μάθαμε και για τους δύο ήρωες πιλότους που χάθηκαν και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειές τους», είπε αρχικά ο διεθνής άσος και συνέχισε: «Το μυαλό μας είναι και στην Ελλάδα. Όταν πήραμε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες πάλι είχαμε πυρκαγιές στην Αττική και στην Εύβοια. Δεν θέλω να πω πολλά. Κουράγιο στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους. Ελπίζω να πάρουμε το μετάλλιο για να τους δώσουμε χαρά, να τους κάνουμε υπερήφανους».

gennh_


Για τον ημιτελικό με την Σερβία είπε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι παιχνίδι που σε βάζει σε ζώνη μεταλλίων. Η Σερβία δεν είναι η ίδια ομάδα που κέρδισε 2 Ολυμπιακά μετάλλια αλλά είναι σπουδαία ομάδα. Έχει ταλέντο και παίκτες που διψάνε να συνεχίσουν την παράδοση και να διακριθούν. Εμείς από την άλλη ως ομάδα έχουμε φτιάξει τη δική μας παράδοση και θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος και για εκείνους. Θα παλέψουμε. Θέλει καλή άμυνα και υπομονή στην επίθεση».

Για το χρυσό μετάλλιο: «Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Όταν όμως έχει πάρει ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο μπορείς να σκέφτεται να παίξεις και στον τελικό του Παγκοσμίου και να παλέψεις για το χρυσό. Το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Είναι στόχος. Πάμε όμως βήμα, βήμα. Πρώτα η Σερβία».

Για το εάν το πόλο είναι το εθνικό μας σπορ: «Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει. Οι επιτυχίες με τις εθνικές ομάδες και τους συλλόγους είναι σημαντικές και έχουμε μεγάλη διάρκεια. Είμαστε συνεχώς στα μετάλλια και δικαιούμαστε να το λέμε».

Για τον Άγγελο Βλαχόπουλο που έμεινε στην Ελλάδα αφού η μητέρα του είχε σοβαρό τροχαίο: «Το μυαλό μας είναι στον Άγγελο. Παίζουμε και για τον Άγγελο. Θα συνεχίζουμε να το κάνουμε γιατί είναι χρόνια μέλος της ομάδας και θα είναι περήφανος για εμάς».


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Canadair: «Δεν έβλεπαν τα δέντρα από τον καπνό» - Συγκλονίζει πιλότος του δεύτερου Canadair στην Κάρυστο

Φωτιές: Κρίσιμα τα πύρινα μέτωπα σε Βατί Ρόδου και Κασσιόπη Κέρκυρας - Οι πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα

Πάτρα: Σταμάτησαν οι έρευνες - Δεν βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια της γέφυρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης