Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο φετινός άθλος και ο στόχος για τα επόμενα χρόνια

Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο φετινός άθλος και ο στόχος για τα επόμενα χρόνια

Το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, η εμπιστοσύνη στον Στιβ Κούπερ και τα αποτελέσματα που προκάλεσαν θαυμασμό

foest_3
Όταν το 2022 η Νότιγχαμ Φόρεστ επέστρεψε μετά από 23 χρόνια στην Premier League o Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει ότι η ομάδα θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και ζήτησε την στήριξη του κόσμου.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι το κλαμπ με τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στην τροπαιοθήκη της και είναι από εκείνα που υπέγραψαν το 1992 την ίδρυση της Premier League.




Κλείσιμο
H νίκη επί της Χάντερσφιλντ που της εξασφάλισε την άνοδο στην Premier League το 2022 ήταν μόνο η αρχή. Το δύσκολο ήταν η ομάδα να παραμείνει στο καλύτερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου.



Κανείς στο κλαμπ δεν ήθελε η Νότιγχαμ να είναι "ασανσέρ" και το κατάφεραν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επένδυσε χρήματα σε εγκαταστάσεις αλλά και σε παίκτες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αγγλία η Φόρεστ ξόδεψε 233 εκατ. ευρώ στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, περισσότερα από ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Παρί και η Μπάγερν Μονάχου.

Τον Ιανουάριο έφτασε στο Νότιγχαμ ο Κέιλορ Νάβας που ήταν πρωταγωνιστής στην παραμονή της ομάδας στην Premier League.

Το κλειδί όμως ήταν άλλο. Ο προπονητής. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης την περίοδο 2021-22 αποφάσισε να δώσει ενώ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα τα κλειδιά στον Στιβ Κούπερ.

Φέτος ενώ τα δημοσιεύματα έστελναν στο Νότιγχαμ προπονητές όπως ο Ράφα Μπενίτεθ ο Στιβ Κούπερ έμεινε στην ομάδα και δικαίωσε την διοίκηση.

Οι 11 από τις 20 ομάδες φέτος άλλαξαν προπονητή. Η Φόρεστ έμεινε πιστή στο πλάνο της.

Η Φόρεστ κέρδισε 1-0 την επίδοξη πρωταθλήτρια Άρσεναλ και παρέμεινε στην κατηγορία. Μια αλλαγή προπονητή θα μπορούσε να είχε φέρει μεγάλες αλλαγές και ίσως και τον υποβιβασμό.

Το ζητούμενο για τη Νότιγχαμ ήταν η παραμονή, η σταθερότητα. Δεν ήταν εύκολο. Τη σεζόν 2020-21 ανέβηκαν στην Premier η Νόριτς και η Γουόντφορντ και έπεσαν την επόμενη!

Την σεζόν 2019-20 ανέβηκε η Φούλαμ και η Γουέστ Μπρομ και το 2020-2021 υποβιβάστηκαν. Την σεζόν 2017-18 το ίδιο έκανε και η Κάρντιφ.

Η Φόρεστ παρέμεινε στην κατηγορία και άφησε πίσω τις ιστορικά κλαμπ. Την Λέστερ που ήταν πρωταθλήτρια το 2016 αλλά την επόμενη σεζόν δεν θα παίζει στην Premier και την Λιντς που τα τελευταία χρόνια έπαιζε σπουδαία ποδόσφαιρο.



Η ομάδα του Νότιγχαμ έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και στην πρώτη της σεζόν μετά από 23 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία θα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα σπουδαία αποτελέσματα που απέσπασε.

Κέρδισε την Άρσεναλ, την ώρα που εκείνη έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για το πρωτάθλημα, νίκησε την Λίβερπουλ εντός έδρας και έχασε δύσκολα (3-2) στο Άνφιλντ.

Πήρε ισοπαλία από την πρωταθλήτρια Σίτι και δεν έχασε από την Τσέλσι.

Το brand της Φόρεστ

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας το γήπεδο είχε γεμίσει ελληνικές σημαίες και οι φαν της Φόρεστ αποθέωσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας ιδιοκτήτης ομάδας στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και έχει δίπλα του τον γιο του Μιλτιάδη Μαρινάκη, τον Σωκράτη Κομινάκη, τον Κούλη Δουρέκα, οι οποίοι "τρέχουν" την ομάδα.

Για τον ισχυρό άνδρα της Φόρεστ η παραμονή ήταν μεγάλος στόχος αλλά ο μεγαλύτερος είναι το κλαμπ να φτιάξει ξανά το brand name του.

«Για εμάς από την αρχή το όνειρό μας ήταν να φέρουμε τη Νότιγχαμ εκεί που ανήκει. Όπως έχω πει πολλές φορές, είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Ξαναχτίζουμε το brand και νομίζω ότι έχουμε πολλές χαρούμενες ημέρες μπροστά μας» είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ και συμπλήρωσε: «Μας αρέσουν οι ανηφόρες, μας αρέσουν οι προκλήσεις και είμαστε νικητές».

Σε συνέντευξη σε αγγλικό μέσο είχε σημειώσει: «Είναι πολύ σημαντικό να εκπληρώνεις ό,τι υπόσχεσαι και αυτό κάνω όλη μου τη ζωή ώστε να πετύχω. Θα συνεχίσω να το κάνω. Δεν θα ηρεμήσουμε επειδή ανεβάσαμε τη Νότιγχαμ στην πρώτη κατηγορία μετά από 23 χρόνια, θέλουμε το κλαμπ να γίνει καλύτερο από ό,τι είναι τώρα».

Μέσα στη χρονιά κάλυψε ΑΜΚ της τάξως των 46 εκατ. ευρώ και υπόσχεται να συνεχίσει να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει.

Η σύγχρονη ιστορία της Φόρεστ ξεκίνησε το 2022 από το θρυλικό Γουέμπλεϊ και μεγάλο όνειρο όλων στο κλαμπ είναι να επιστρέψει, βήμα βήμα, στους τίτλους.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων προανήγγειλε η Τσαπανίδου - Δείτε βίντεο

Παραστατίδης: Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής κληρονομιάς γιατί είναι για τους έχοντες

Βίντεο που «παγώνει το αίμα»: Νεαρός πηδά στο νερό από σκάφος στις Μπαχάμες και χάνεται στα σκοτεινά νερά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης