Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ): Θα αυξήσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής παροχής γιατί είναι για τους έχοντες

Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ): Θα αυξήσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής παροχής γιατί είναι για τους έχοντες

Το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να τον διαψεύσει αναφέροντας ότι στο πρόγραμμά τους δεν λένε για αύξηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά για προοδευτική μείωση

stefanos-parastatidis
Την μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Παραστατίδης είπε «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Παραστατίδης: «Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ»

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Κλείσιμο
«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος Στέφανου Παραστατίδη, ο οποίος έκανε λόγο για ενίσχυση των άμεσων φόρων.

«Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Για μονταζιέρα κάνει ο λόγο ο Στέφανος Παραστατίδης

Με ανάρτηση στο facebook ο Στέφανος Παραστατίδης αναφέρει πως τα ΜΜΕ προχώρησαν στη γνωστή «μονταζιέρα» καθώς αυτός μίλησε για ενίσχυση άμεσων φόρων και όχι συγκεκριμένα του ΕΝΦΙΑ.

Η ανάρτησή του

«Μονταζιέρα

Διαβάζω τη «γραμμή» ΝΔ στα ΜΜΕ, με αφορμή την τοποθέτησή μου στην πρωινή εκπομπή του OPEN, πως έχω πει ότι «θα ενισχύσουμε τον ΕΝΦΙΑ ως ΠΑΣΟΚ». Έχουν κάνει τη γνωστή επαγωγή #μονταζιερα, επειδή μίλησα για ενίσχυση άμεσων φόρων και μείωση έμμεσων φόρων, πως αυτό αφορά σε ενίσχυση του ΕΝΦΙΑ.
Αυτό που λέμε επί της αρχής είναι ότι χρειάζεται να αλλάξει ο λόγος άμεσων/έμμεσων φόρων, με ενίσχυση των πρώτων και μείωση των δεύτερων. Και δεν το λέμε μόνο εμείς ως κόμμα, το λέει ο ΟΟΣΑ, η Ε.Ε. και όλοι οι οικονομικοί αναλυτές στη χώρα. ΌΛΟΙ.

Πουθενά δεν έκανα συγκεκριμένη διατύπωση «ενίσχυσης του ΕΝΦΙΑ». Αυτό όμως που εννοούμε ως ενίσχυση αφορά στο φόρο γονικών παροχών. Διότι είναι άδικο να μη φορολογούνται γονικές παροχές μέχρι και τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, ναι, φορολόγηση των εχόντων, αυτό λέμε. Και επιμένουμε.

Σε ό,τι αφορά εδικότερα τον ΕΝΦΙΑ, κανένα κόμμα σήμερα δεν μιλάει για κατάργησή του. Διότι αυτό αποτελεί ακραίο λαϊκισμό, πέρα από την δημοσιονομική αδυναμία. Η θέση μας για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας είναι ο εξορθολογισμός του (να γίνει δικαιότερος για τους αδύναμους) και όχι η κατάργησή του.

H ΝΔ επιδιώκει να δημιουργήσει μία πολιτική ζούγκλα στο δημόσιο διάλογο, με μηχανισμούς κοπτοραπτικής και διαστρέβλωσης. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μας απαντήσει αν αυτή, τάζοντας στους πάντες τα πάντα, πέρα από τις αυξήσεις που έχει τάξει, θα καταργήσει και τη φορολογία γενικότερα; Διότι, κάτι αντίστοιχο έκανε το 2008, με το 65% των Ελλήνων να πληρώνει μηδενικό φόρο, ποσοστό υπερτριπλάσιο που οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας. Και τη νύφη δεν την πλήρωσαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, αλλά ο ελληνικός λαός».

*Μονταζιέρα Διαβάζω τη «γραμμή» ΝΔ στα ΜΜΕ, με αφορμή την τοποθέτησή μου στην πρωινή εκπομπή του OPEN, πως έχω πει ότι...

Posted by Stefanos Parastatidis on Wednesday, May 31, 2023
Οι δηλώσεις του κ. Παραστατίδη έρχονται σε συνέχεια της σκληρής προεκλογικής κόντρας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για τη φορολογική πολιτική.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες από τη Χίο επέμεινε ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία, όπως για τους μερισματούχους είναι υπέρ της μεσαίας τάξης, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Άκης Σκέρτσος τόνιζε ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει στο πρόγραμμά της τρεις νέους φόρους, που καταλήγουν σε αύξηση της φορολογίας σε μερίσματα, επιχειρήσεις και γονικές παροχές.

Χθες ο υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, είπε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω.

Ο παριστάμενος στη συζήτηση πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι «όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία».

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας η δήλωση της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Ελένης Χρονοπούλου, σε τηλεοπτική συζήτηση για τις εκλογές για αυξήσεις φόρων από το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με ανάρτησή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η κυρία Χρονοπούλου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη δήλωσή της σε εκπομπή της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πώς όσα είπε ήταν... σαρδάμ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πιο βροχερός Μάιος, συνεχίζεται η αστάθεια μέχρι και του Αγίου Πνεύματος

Επαγγελματίες οι χάκερ της κυβερνοεπίθεσης στην τράπεζα θεμάτων - Δεν κινδυνεύουν οι πανελλαδικές

Τσίπρας: Οι σκέψεις για παραίτηση μετά τη βαριά ήττα και οι «ανώριμοι» πολίτες
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης