Εκλογές 2023, Πόπη Τσαπανίδου: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023, Πόπη Τσαπανίδου: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Και φορολόγηση 15% στα μερίσματα αν και «δεν αποτελεί προτεραιότητα» - Σκέρτσος: Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις

tsapanidou-mak
Στην προαναγγελία επιβολής έκτακτου φόρου στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων στις πρώτες 50 ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν επικρατήσει στις εκλογές του Ιουνίου προχώρησε η εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου το πρωί της Τετάρτης.

Αναφερόμενη στις εξαγγελιές για τις πρώτες 50 ημέρες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, η κυρία Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί» από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενώ στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα απάντησε «υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων».

«Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων» παρενέβη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Κληθείσα, στη συνέχεια, δε, η κυρία Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη αρχικά είπε ότι «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες» ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε μόνο «αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct09gp0a474p)


Κλείσιμο
Στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ η κυρία Τσαπανίδου αναφέρθηκ και στην πρόβλεψη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για φορολογία έως 15% στα μερίσματα στη σκιά της συζήτησης που προκάλεσε η δήλωση Δουδώνη ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% επί των μερισμάτων για 100.000 ευρώ και πάνω.

Ερωτηθείσα για το τι προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της φορολόγησης των μερισμάτων, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, αν και παραδέχθηκε ότι ο συντελεστής του 15% υπάρχει, εντούτοις είπε ότι «δεν αποτελεί προτεραιότητα».

«Για τι φορολογία μιλάτε στα μερίσματα;» ήταν η ερώτηση που έγινε στην κυρία Τσαπανίδου με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «χθες τοποθετήθηκε στη συνέντευξη στο STAR ο Αλέξης Τσίπρας και είπε οτι μιλάμε για πολύ μικρή απόδοση στον προϋπολογισμό που δεν είναι θέμα που αξίζει να συζητηθεί περαιτέρω και να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό».

«Ένα πρόγραμμα εξελίσσεται στην πράξη» συνέχισε η υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην επισήμανση ότι η αναφορά στην φορολόγηση έως και 15% των μερισμάτων υπάρχει στη σελίδα 7 του προγράμματος της Κουμουνδούρου ενώ στην ερώτηση «το αποσύρετε;» η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε ότι «ο πρόεδρος είπε χθες ότι δεν είναι προτεραιότητα να συζητηθεί κάτι τέτοιο διότι η απόδοση είναι πολύ μικρή. Δεν αποσύρεται, σας είπα ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και χθες ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε είπε ότι είναι μικρή η απόδοσή του και δεν είναι προτεραιότητα».


Ειδήσεις σήμερα:

Πατέρας για τέταρτη φορά θα γίνει ο 82χρονος Πατσίνο - Οχτώ μηνών έγκυος η 29χρονη φίλη του

Avenues: Το μεταμοντέρνο σχολείο που υπόσχεται τους leaders του 21ου αιώνα με 60.000 ευρώ δίδακτρα

Τσίπρας: Οι σκέψεις για παραίτηση μετά τη βαριά ήττα και οι «ανώριμοι» πολίτες
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης