Australian Open: Ανίκητος Μεντβέντεφ λύγισε τον Τσιτσιπά

Australian Open: Ανίκητος Μεντβέντεφ λύγισε τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε δίκαια με 3-0 (6-4, 7-2, 7-5) από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Australian Open - Τρομερή εμφάνιση από τον Ρώσο με τον Έλληνα τενίστα να εμφανίζεται «άδειος» από δυνάμεις

tsitsipas-arthro
Το όνειρο της παρουσίας σε έναν τελικό τουρνουά Grand Slam έμεινε όνειρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στην τρίτη του απόπειρα ηττήθηκε με 3-0 από τον εκπληκτικό Ντανίλ Μεντβέντεφ.



Ο Ρώσος, ο οποίος μετράει 20 σερί νίκες, στα δύο πρώτα σετ ήταν απίστευτος έχοντας απάντηση σε οτιδήποτε ερώτημα του έβαζε στο κορτ ο Στέφανος κι αυτό δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Έλληνα ο οποίος προέρχονταν από τη μάχη 4 ωρών κόντρα στον Ράφα Ναδάλ πριν από δύο ημέρες.



Θυμηθείτε το Live του αγώνα όπως το παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος και κράτησε το σερβίς του στα δύο πρώτα γκέιμ, με τον Ρώσο να ισοφαρίζει και στο 5ο γκέιμ ενώ ξεκίνησε με δύο άσους στη συνέχεια ο Μεντβέντεφ έκανε εκπληκτικές επιστροφές και με συνεχόμενα λάθη του Στέφανου στο μπακχαντ ήρθε το μπρέικ.



Κλείσιμο
Κι αφού πήρε το προβάδισμα ο Ρώσος δεν επέτρεψε με το σερβίς του να επιτρέψει ο Τσιτσιπάς φτάνοντας στο 1-0.

Στο 2ο σετ το μπρέικ θα έρθει πολύ πιο γρήγορα (2-1) και με το δεύτερο μπρέικ θα καθαρίσει το σετ το οποίο πήρε με 6-2.

Η αρχική εντύπωση στο τρίτο σετ ήταν ότι ο Στέφανος δεν είχε τις πνευματικές δυνάμεις για να διαχειριστεί την πίεση που υπήρχε πλέον και με το καλημέρα είχαμε και νέο μπρέικ.



Ωστόσο η πρώτη χαραμάδα αισιοδοξία ήρθε στο 5ο γκέι γκέιμ όταν απέφυγε το δεύτερο μπρέικ και μείωσε σε 2-3, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 3-3 με το πρώτο δικό του μπρέικ στο ματς!




Το κομβικό σημείο του αγώνα ήταν στο 8ο γκέιμ όταν ο Τσιτσιπάς με το σκορ στο 4-3 υπέρ του έχει μπρέικ πόιντ, αλλά ο Ρώσος με απίθανα σερβίς τα έσβησε και ισοφάρισε. Κι ενώ ο κόσμος στις εξέδρες φαινόταν να τον έχει αποσυντονίσει, στο 11ο γκέιμ με εκπληκτικές επιστροφές στα σερβίς του Τσιτσιπά (ειδικά ο τελευταίος πόντος) έκανε νέο μπρέικ κι εκεί τελείωσαν όλα καθώς ο Έλληνας τενίστας δεν είχε πλέον τρόπο για να μπορέσει να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι.



Ειδήσεις σήμερα:

Τα 11 κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης «κοκκίνισαν» Εύοσμο και Κορδελιό στη Θεσσαλονίκη

Κλείνει οριστικά η δομή μεταναστών στα Γρεβενά - Σήμερα και αύριο η αποχώρηση των προσφύγων

Facebook, Google και Twitter στο Κογκρέσο για τα fake news στις πλατφόρμες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης