Πρώην μάνατζερ του Γκριεζμάν: «Ο Μέσι ειναι μονάρχης και δικτάτορας στην Μπαρτσελόνα»

Πρώην μάνατζερ του Γκριεζμάν: «Ο Μέσι ειναι μονάρχης και δικτάτορας στην Μπαρτσελόνα»

Για την Μπαρτσελόνα, την οποία χαρακτήρισε «άρρωστη», την εικόνα του Αντουάν Γκριεζμάν αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι, κλήθηκε να μιλήσει ο πρώην μάνατζερ του Γάλλου μεσοεπιθετικού, Ερίκ Ολάτς - Οι δηλώσεις του έγιναν στο France Football το οποίο φιλοξένησε τη γνώμη 8 συνολικά ειδικών για το τι φταίει και και ο Γάλλος άσος παρουσιάζει αυτήν την εικόνα στην Μπαρτσελόνα

messi-griezmann43
Ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν έχει καταφέρει ακόμα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων από τη στιγμή που έφυγε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με προορσιμό την Βαρκελώνη και αυτό σύμφωνα με τον πρώην μάνατζερ του, Έρικ Ολάτς οφείλεται στο γεγονός ότι αισθάνεται «ξένο σώμα» στην Μπαρτσελόνα.

Ο άλλοτε μάνατζερ του Γάλλου επιθετικού ήταν ένας από τους 8 ειδικούς στους οποίους απευθύνθηκε το έγκυρο γαλλικό περιοδικό France Football προκειμένου να αναλύσουν τα αίτια της μετριότατης εικόνας του με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», αλλά και να δώσουν τις συμβουλές τους με τον Ολάτς να είναι ο πιο καυστικός και... αποκαλυπτικός.

«Το κλαμπ είναι άρρωστο, δεν είναι στον Αντουάν το πρόβλημα. Όταν πήγε πέρσι το καλοκαίρι, ο Μέσι δεν του μιλούσε, δεν του έδινε την μπάλα. Δημιούργησε ένα τραύμα με αυτή την αρνητική υποδοχή. Αυτό άφησε το στίγμα του και ήταν εμφανές. Προσθέστε σε αυτό ότι παραιτήθηκε ο πρόεδρος, η ομάδα δέχτηκε οκτώ γκολ από την Μπάγερν και άλλαξε τρεις προπονητές. Οι συνθήκες δεν είναι καλές.

Ο Αντουάν πήγε σε μια ομάδα όπου κάνει κουμάντο ο Μέσι. Είναι δικτάτορας και μονάρχης, δεν είδε με καλό μάτι τη μεταγραφή του Αντουάν εξ αρχής. Τον έκανε να νιώσει ανεπιθύμητος εξ αρχής.  Ο Αντουάν είπε πολλές φορές πως δεν έχει πρόβλημα με τον Μέσι, αλλά ποτέ δεν συνέβη το αντίστροφο. Στα μάτια τα δικά μου, είπε πως ήθελε να φύγει για να δει τι δύναμη έχει ακόμη για τη λήψη αποφάσεων στην ομάδα. Τελικά έμεινε. Κλασικός Μέσι! Όσο καλός είναι στο γήπεδο, τόσο κακός είναι έξω από αυτό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά με διαφορετική προσέγγιση και οι δηλώσεις του Μπισέντ Λιζαραζού. «Για να παίξει καλά ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης στην ομάδα. Με τον προπονητή και τους συμπαίκτες. Εγώ δεν βλέπω ότι μπορεί να συνυπάρξει αγωνιστικά με τον Μέσι ενώ δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των προπονητών του... Κι όταν περάσει ένα εξάμηνο κι η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη τότε πρέπει να φύγεις», είπε ο Γάλλος παλαίμαχος αριστερός μπακ.

Πιο ρεαλιστής ο Εμανουέλ Πετί, ο οποίος έχοντας περάσει ως παίκτης από την Μπαρτσελόνα σημείωσε: «Ο Μέσι δείχνει σημάδια ενόχλησης. Έχει το θέμα του συμβολαίου του και πλέον δεν είναι στο απυρόβλητο. Ωστόσο ο Μέσι δεν ανήκει ακόμη στο παρελθόν, αλλά σίγουρα δεν ανήκει και στο μέλλον της Μπάρτσα. Κι ο Γκριεζμάν βλέποντας τη νέα γενιά, Φάτι, Πέδρι, Τρινκάο, να έρχεται πρέπει να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του».

Στο ζήτημα της αυτοπεποίθησης του Γκριεζμάν στάθηκε και ο παλαίμαχος Αργεντινός ποδοσφαιριστής (με πολυετή καριέρα στη Γαλλία) και νυν σχολιαστής Ομάρ Ντα Φονσέκα. «Ο Αντουάν φοβάται να κάνει λάθος και όλη την ώρα παίζει με προσοχή. Περιορίζει το παιχνίδι του, τιθασσεύει την έμπνευση του, περιορίζει τη δημιουργία του. Δίνει την εντύπωση ότι για να κάνει κάτι μέσα στο γήπεδο πρέπει να πάρει άδεια κι αυτό πρέπει να σταματήσει!»

Υπάρχουν επίσης και οι γνώμες δύο Γάλλων προπονητών που έχουν θητεύσει στο ισπανικό πρωτάθλημα και οι οποίοι εντόπισαν το πρόβλημα στον οργανισμό Μπαρτσελόνα.

«Ο Γκριεζμάν είναι ένας παίκτης που βελτιώνεται μέσα από την ομάδα. Οπότε τι λάθος να βρούμε στον Αντουάν όταν η ομάδα του αλλάζει συνεχώς προπονητές και παίκτες; Ο Αντουάν έχει το σπάνιο χάρισμα να είναι καλός σε όλα, οπότε το πρόβλημα δεν είναι αυτός αλλά ο σύλλογος. Ας έρθει λοιπόν ο σύλλογος στην κατάσταση που πρέπει και μετά μιλάμε για τον Γκριεζμάν», είπε ο άλλοτε προπονητής της Ρεάλ Σοσιεδάδ Ρεϊνάλντ Ντενουί, ενώ ο Φιλίπ Μοντανιέ, ο οποίος είχε παίκτη στην ίδια ομάδα τον Γκριεζμάν συμπλήρωσε:

Κλείσιμο
«Μιλάμε για τον ιδανικό συμπαίκτη... Βάζει πάντα τον εαυτό του στην υπηρεσία της ομάδας και ποτέ δεν επιζητά να είναι αυτός στο επίκεντρο. Τώρα όμως πρέπει να δείξει υπομονή κι επειδή είναι και πεισματάρης θα το αλλάξει. Πρέπει να αποκτήσει ξανά τη χαρά για το παιχνίδι και πρέπει να το κάνει γρήγορα»


Ειδήσεις σήμερα:

Βόλεϊ: Το δράμα του πρώην προπονητή του ΑΟ Θήρας Μπράνκο Γκάιτς

Εθνική ποδοσφαίρου: Προπόνηση χωρίς Κυριακόπουλο και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ

ΑΕΚ: Θετικοί στον κορωνοϊο Τσιγκρίνσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης