Θεοδωρικάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Ανάγκη να διατηρήσουμε τα θετικά κεκτημένα από την α' φάση αντιμετώπισης της πανδημίας

Θεοδωρικάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Ανάγκη να διατηρήσουμε τα θετικά κεκτημένα από την α' φάση αντιμετώπισης της πανδημίας

Θεοδωρικάκος: Την επόμενη μέρα, η μία επιλογή είναι να φερθούμε με σοβαρότητα, με σχέδιο, με πατριωτισμό, σύμφωνα με το σχέδιο του πρωθυπουργού, και η άλλη να ξαναγυρίσουμε στην τρέλα, στη δημαγωγία, στον λαϊκισμό, είπε στον ΘΕΜΑ 104,8 ο υπουργός Εσωτερικών

theodorikakos_12
«Όπως πετύχαμε μία σειρά θετικά κεκτημένα το προηγούμενο δύσκολο χρονικό διάστημα της πρώτης φάσης αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και της κρίσης που έχει επιφέρει, έτσι πρέπει να διατηρήσουμε αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά και ως κράτος και ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία την επόμενη μέρα. Σε ό,τι αφορά το σκέλος των άμεσων μέτρων, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η επαναφορά σε μία μορφή κανονικότητας θα είναι σταδιακή, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα υγιεινής και προστασίας», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104, 6 και στην εκπομπή του Ηλία Σιακαντάρη ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά έχουν βαθύτατες επιπτώσεις στην οικονομική ζωή, στην οικονομία της χώρας και στην οικονομία κάθε νοικοκυριού. Ο Πρωθυπουργός πρόλαβε μία τραγωδία, δεν ξέρω αν μπορούμε να φανταστούμε πως θα ήταν η Ελλάδα εάν είχε χιλιάδες νεκρούς όπως έχει συμβεί σχεδόν σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο. Και επειδή το πρόλαβε, και επειδή είδε μακριά πήρε πολύ δύσκολες αποφάσεις. Είναι πολύ δύσκολο να κλείσεις την οικονομία, τα σχολεία, τη δημόσια ζωή όταν αυτό δεν το έχει κάνει κανένας στην Ευρώπη. Είχαμε έναν Πρωθυπουργό και ένα κράτος που είδαν μπροστά και προετοιμάστηκαν, που όλο αυτό το διάστημα έδειξαν προσαρμοστικότητα».








Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, «μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάναμε πολύ σοβαρά βήματα. Δείξαμε πειθαρχία, αυτοπειθαρχία, οργανωμένη κοινωνία. Αυτά πρέπει να τα διατηρήσουμε και την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα έχουμε δύο επιλογές: η μία επιλογή είναι να φερθούμε με σοβαρότητα, με μέθοδο, με σχέδιο, με πατριωτισμό, με αλληλεγγύη. Αυτή είναι η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό το σχέδιο θα παρουσιάσει. Και η άλλη πρόταση είναι να ξαναγυρίσουμε στην τρέλα, στη δημαγωγία, στον λαϊκισμό της περιόδου '11-15. Έχουμε μπροστά μας έναν οικονομικό μαραθώνιο. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε με πολύ γοργά βήματα τις αλλαγές, τους εκσυγχρονισμούς και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κράτος, η διοίκηση, η αυτοδιοίκηση και η οικονομία».

«Αυτή η κρίση απαιτεί και μία αλλαγή μοντέλου σε πολλά πράγματα και ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο που να αφορά και το κράτος και την οικονομία, το οποίο οφείλουμε όλοι να υπηρετήσουμε και να μην το βάλουμε απέναντι και να του πετάμε βελάκια. Πολύ φοβάμαι τις τελευταίες ημέρες ότι πολλοί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν σε μία εποχή των γνώριμων στενών κομματικών αντιπαραθέσεων οι οποίες δεν έχουν κανένα νόημα στις ημέρες μας», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι και «σε αυτήν την κρίση αποδείχθηκε ότι η αυτοδιοίκηση έχει και μπορεί να έχει έναν ισχυρό και αναβαθμισμένο ρόλο. Είναι επιλογή μας να προωθήσουμε στην πράξη τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν την πολυ- επίπεδη διακυβέρνηση και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης των πολιτών στο δημόσιο, έναν νόμο που θα εκσυχρονίσει τον ΑΣΕΠ και την διαδικασία προσλήψεων των πολιτών στο δημόσιο τομέα. Δύο πολύ κρίσιμες και βασικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν την αυτοδιοίκηση και την αναβάθμιση του ρόλους της στα δημόσια πράγματα».


Ειδήσεις σήμερα:

Μπακογιάννης για την κινητή συναυλία της Πρωτοψάλτη: «Ήταν μια υπέροχη μέρα που δεν θα ξεχάσουμε»

Κικίλιας: 3.337 προσλήψεις στο ΕΣΥ το τελευταίο δίμηνο

ΝΔ: Να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας για τις χυδαιότητες του Ηλία Γρηγόρη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης