Ίδρυμα Ωνάση: Βάζει σύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη - Αναβαθμίζει τον φωτισμό

Ίδρυμα Ωνάση: Βάζει σύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη - Αναβαθμίζει τον φωτισμό

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος - Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αντώνη Παπαδημητρίου για την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς στον αρχαιολογικό χώρο 

mitsotakis_papadimitriou
Η αναβάθμιση των υποδομών στον λόγο της Ακρόπολης τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς (αντί του αναβατορίου), καθώς και την ανανέωση - αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού στον αρχαιολογικό χώρο.

Παρούσες στη συνάντηση ήταν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για την πολύτιμη συνεισφορά του Ιδρύματος. Τόνισε ότι μέσα από τη δράση του «προβάλλει το πρόσωπο μιας Ελλάδας η οποία ουδέποτε έχασε τις αξίες ή την ευαισθησία της, ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτιστική της κληρονομιά, που αποτελεί άλλωστε και κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως «βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς τονίζουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών για όλους και επαναφέρουμε τον φωτισμό της Ακρόπολης ως ελάχιστη απόδειξη σεβασμού στο μνημεία και στους αρχαιολόγους που το προστατεύουν εξ ονόματος όλων μας».

Σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς αντί για το αναβατόριο

Στη θέση του υπάρχοντος αναβατορίου θα τοποθετηθεί ένας σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς, όπως συμβαίνει πλέον σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό, ο οποίος θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τις υποδομές φωτισμού, οι οποίες τοποθετήθηκαν το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπεται συνολική αναβάθμισή τους με βάση την αρχική μελέτη, ώστε να αναδειχτούν εκ νέου οι γραμμές και οι σκιάσεις των μνημείων και του βράχου από τον νέας γενιάς φωτισμό στη νυχτερινή Αθήνα.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 1,5 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης