Κώστας Μπακογιάννης: Έχω 12 στόχους για μια άλλη Αθήνα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
bakogiannis

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύεται ότι εφόσον εκλεγεί θα μείνει στον δήμο - Υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της πόλης, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη, λέει για όλα αυτά που ονομάζει «πολιτισμό της καθημερινότητας»

«Καλός δήμαρχος για την Αθήνα είναι εκείνος που ξυπνάει την πόλη το πρωί και τη βάζει για ύπνο το βράδυ», υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ» δίνει έμφαση στον «πολιτισμό της καθημερινότητας» και δηλώνει ότι είναι «ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Αθήνα μετά από δεκαετίες». Δεσμεύεται, μάλιστα, ότι εφόσον εκλεγεί θα μείνει στον δήμο, διότι «για να γίνει στην Αθήνα η δουλειά που χρειάζεται δεν φτάνει μια τετραετία».


-Από το Καρπενήσι στη Λαμία και από εκεί στην Αθήνα. Τι σας έκανε να επιστρέψετε στην πρωτεύουσα; Μη μου πείτε ότι λύσατε τα προβλήματα στη Στερεά Ελλάδα;

Και ποιος είμαι εγώ να τα έχω λύσει όλα; Στο Καρπενήσι αρχικά και τώρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσα και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Μαζί με τους συνεργάτες μου και σύμμαχο τους ανθρώπους της Στερεάς Ελλάδας έχουμε καταφέρει πολλά και σημαντικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Στερεά Ελλάδα ήταν το 2018 πρώτη σε ποσοστό απορρόφησης ΕΣΠΑ μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας. Και αυτό δεν έγινε στην τύχη. Ηταν αποτέλεσμα συντονισμένης, σκληρής και ομαδικής δουλειάς. Προσωπικά, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, θέλω συνειδητά να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις την πόλη όπου μεγάλωσα και ζούνε τα παιδιά μου. Με όση εμπειρία μπορεί να απέκτησα, με σχέδιο, θέσεις και προτάσεις, και με πολύ ενθουσιασμό.

-Μπορείτε να μου δώσετε τον ορισμό του καλού δημάρχου; Είναι αυτός που μαζεύει αποτελεσματικά τα σκουπίδια ή εκείνος που ασκεί υψηλή πολιτική;

Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε μπερδέψει στον Δήμο Αθηναίων εδώ και πολλά χρόνια και η πόλη πληρώνει τον λογαριασμό ακριβώς επειδή κάποιοι δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με τη «χαμηλή πολιτική» και να κάνουν τη λάντζα. Ολα αυτά τα μικρά, όμως, είναι που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα. Από την παιδική χαρά στα Θυμαράκια και το πεζοδρόμιο στην Ελληνορώσων μέχρι τον φωτισμό στον Αγιο Παύλο και το πάρκο στο Κουκάκι. Απλά και ξεκάθαρα, ο δήμαρχος δεν εκλέγεται για να ασχολείται με την «παγκόσμια ειρήνη», ούτε με άλλα τέτοια αιώνια προβλήματα. Δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Καλός δήμαρχος για την Αθήνα είναι εκείνος που έχει αποκλειστικά το μυαλό του στην πόλη και τους δημότες της. Που ξυπνάει την πόλη το πρωί και τη βάζει για ύπνο το βράδυ. Που τα δίνει όλα. Εμμονικά και με πάθος.

-Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Αθήνας;

Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη για όλα αυτά που εμείς ονομάζουμε «πολιτισμό της καθημερινότητας». Για την ασφάλεια που παραμένει ζητούμενο αλλά και για ζωτικές λειτουργίες της πόλης όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο. Για όλα αυτά που αποτελούν τον πυρήνα των υπηρεσιών του δήμου προς τους πολίτες. Υπηρεσιών που είναι ανταποδοτικές μόνο στα χαρτιά, καθώς πολλοί δημότες αισθάνονται ότι πληρώνουν τζάμπα.

-Και εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος, με την επίλυση ποιου προβλήματος θα θέλατε να συνδέσετε το όνομά σας;

Με τίποτα μεγάλο και φαραωνικό! Μόνο με απτά έργα και μετρήσιμες παρεμβάσεις. Σας παρουσιάζουμε σήμερα τα 12 σημεία του προγράμματός μας. Τους 12 στόχους μας για να κάνουμε την Αθήνα μια ζωντανή, λειτουργική και φιλόξενη πόλη. Μπορεί να σας φανούν πολλά και να σκεφτείτε «σιγά, το πολύ-πολύ να κάνει ένα-δυο από αυτά», είναι όμως προϊόν μηνών δουλειάς και επεξεργασίας ενός ρεαλιστικού και κοστολογημένου επιχειρησιακού προγράμματος. Για παράδειγμα, ο Μεγάλος Αθηναϊκός Περίπατος. Είναι κατά 70% μελετητικά ώριμος και το συνολικό κόστος εκτιμάται στα 54,4 εκατ. ευρώ. Μπορούμε να αρχίσουμε να δημοπρατούμε έργα άμεσα. Και το λέω πολύ συνειδητά γνωρίζοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, αν βέβαια το θελήσουν οι Αθηναίοι, δεν θα έχουμε άλλοθι και δικαιολογίες.

-Δεσμεύεστε, αλήθεια, ότι θα εξαντλήσετε τη θητεία σας στον δήμο;

Ακούστε, επειδή δεν έχω αυταπάτες και αντιλαμβάνομαι πολύ καλά το μέγεθος της πρόκλησης, θα σας πω μόνο ότι για να γίνει στην Αθήνα η δουλειά που χρειάζεται δεν φτάνει μια τετραετία.

-Ξέρετε, το ίδιο έλεγαν όλοι σχεδόν οι προκάτοχοί σας, αλλά η πεπατημένη ορίζει ότι μόλις δοθεί η ευκαιρία οι περισσότεροι φεύγουν για την κεντρική πολιτική ζωή.

Η διαφορά ίσως να είναι ότι είμαι ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Αθήνα μετά από δεκαετίες. Αλλωστε, ξέρετε κάτι; Αν πραγματικά ήθελα, τις ευκαιρίες τις είχα τα τελευταία χρόνια. Ποτέ όμως δεν με γοήτευσε η κεντρική πολιτική σκηνή, μάλλον το αντίθετο. Παραμένω λάτρης της Αυτοδιοίκησης γιατί μπαίνεις στο μικροσκόπιο και κρίνεσαι γι’ αυτό που κάνεις ή δεν κάνεις, και όχι γι’ αυτά που λες ή δεν λες.

-Δεν είστε πολύ νέος για να πιστέψουμε ότι θα μείνετε στον δήμο;

Να το πιστέψετε επειδή είμαι πολύ νέος.

-Ακόμη κι αν ανοίξει ζήτημα διαδοχής στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας;

Ακόμη κι αν... οτιδήποτε! Αλλωστε αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

-Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερο συγγενής με τον Νάσο Ηλιόπουλο. Εσείς συγγενεύετε με κάποιον από τους διεκδικητές της δημαρχίας;

Προσωπικά, συγγενεύω με όποιον βάζει τον δήμο πάνω από το κόμμα ή την ιδεολογία, την πράξη πάνω από τη θεωρία, το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Και αυτό γιατί σημαίνει ότι μπορούμε να συνθέσουμε και να ενώσουμε δυνάμεις για να κάνουμε κάτι, αντί απλώς να συζητάμε και να διαφωνούμε. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο όλο αυτό, ειδικά για όσους προέρχονται από την κεντρική πολιτική σκηνή, πόσο μάλλον όταν έχουν διατελέσει υπουργοί. Εχουν μάθει αλλιώς. Η υπέρβαση και η ενότητα των δυνάμεων, από κάτω προς τα πάνω, όμως, είναι απαραίτητη για να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά.

-Εσείς πώς αυτοπροσδιορίζεστε; Είστε δεξιός, κεντροδεξιός, φιλελεύθερος ή νεοφιλελεύθερος;

Μα, γιατί θέλετε, σώνει και καλά, να μου βάλετε μια ετικέτα; Κονσέρβα είμαι; Κοιτάξτε, δεν νομίζω να έχω κρύψει ποτέ σε ποια πολιτική παράταξη ανήκω. Ωστόσο, αυτή η παραδοσιακή ορολογία, όσο συναισθηματικά φορτία και να φέρει για αρκετούς από εμάς, δεν εκφράζει τις ανάγκες, τα διακυβεύματα ή τα επίδικα της εποχής. Και σίγουρα όχι στην Αυτοδιοίκηση, οι ανάγκες της οποίας δεν μπογιατίζονται από ιδεολογικά χρώματα, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους.Προτεραιότητες ρεαλιστικές και κοστολογημένες

-Εάν σας ζητούσα επιγραμματικά και σε τίτλους να μου παραθέσετε τις προγραμματικές σας προτεραιότητες, τι θα περιλάμβαναν; Ευχαρίστως! Είναι τα 12 βασικά σημεία με τις προτεραιότητες ενός σχεδίου ρεαλιστικού και κοστολογημένου.

1. Πολιτισμός της καθημερινότητας

Πόλη ασφαλής, με έμφαση στην αποκατάσταση του φωτισμού και την επαρκή φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων. Με τον δήμο σε ρόλο συντονιστή σύγχρονου σχεδίου δράσης για την ασφάλεια, με πυλώνες τη συνεργασία Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας και τη δημιουργία Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου. Πόλη καθαρή από άκρη σε άκρη, με εργαλεία τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου, τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, την ενίσχυση εξειδικευμένων συνεργείων, την προώθηση της κουλτούρας της ανακύκλωσης. Πόλη πράσινη, με περιποιημένους και επισκέψιμους τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου και τη δημιουργία νέων. Με την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών. Πόλη προσβάσιμη για όλους, με ασφαλή, λειτουργικά και χωρίς εμπόδια πεζοδρόμια σε όλες τις γειτονιές. Δέσμευση για ανάπλαση κάθε χρόνο σημαντικού μέρους των πεζοδρομίων, με διαπλάτυνση όπου χρειάζεται. Με τη δημιουργία κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας, την προώθηση της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας και νέα προσέγγιση για την ελεγχόμενη στάθμευση.

2. Ο ωραιότερος περίπατος της Ευρώπης

Προώθηση της περιπατητικής διασύνδεσης Διονυσίου Αρεοπαγίτου με Βασιλίσσης Ολγας, Ηρώδου Αττικού, Πανεπιστημίου, Ομόνοιας, Αθηνάς, Αγοράς Βαρβακείου, Ερμού, Πατησίων έως το Μουσείο για τη δημιουργία του μεγάλου περιπάτου της Αθήνας. Εργο κατά 70% μελετημένο με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 54,4 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, σχεδιάζουμε την πολύπλευρη αναβάθμιση του ιστορικού τριγώνου με σύγχρονες παρεμβάσεις και την πεζοδρόμησή του. Λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και την ενοποίησή του με το Πολυτεχνείο και το ξενοδοχείο «Ακροπόλ» για τη δημιουργία μιας μοναδικής όασης πολιτισμού.

3. Πρότυπη γειτονιά

Προχωράμε στη θεσμοθέτηση της πρότυπης γειτονιάς με σεβασμό στην πολεοδομική ταυτότητα καθεμιάς από τις 129 γειτονιές και τις 38 συνοικίες της πόλης. Με σύγχρονες προδιαγραφές ανά γειτονιά για παιδικές χαρές, χώρους ποιοτικού πρασίνου (πάρκα τσέπης), χώρους ζώων συντροφιάς, σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi, χώρους άθλησης και ποδηλατόδρομους. Με τη δημιουργία τοπικού δικτύου δημόσιων χώρων με κόμβους ανοιχτά σχολεία, χώρους πολιτισμού, κέντρα κοινότητας, δημοτικά ιατρεία, γυμναστήρια, λέσχες φιλίας.

4. Αξιοποίηση του πλούτου της Αθήνας παντού

Με πολεοδομικές παρεμβάσεις στον Ελαιώνα, στην Ακαδημία Πλάτωνος και το Πάρκο Γουδί, με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και την ανάδειξη του κτιριακού αποθέματος της πόλης. Με κίνητρα για την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων σε κάθε γειτονιά.

5. Εξυπνη πόλη

Σχεδιάζουμε την ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο λιγότερες επισκέψεις στον δήμο, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση. Εξυπνες εφαρμογές στην υπηρεσία της καθημερινότητας: π.χ. έξυπνη στάθμευση, παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών, ενημέρωση για διαδρομές πλήρους προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ με αναφορές στα εμπόδια και τα ΜΜΜ, ασύρματο δίκτυο σε σχολεία, πλατείες, τουριστικούς χώρους.

6. Πόλη που απαντάει στις ανάγκες όλων

Κοινωνική πολιτική με διεύρυνση υπηρεσιών και ωφελουμένων, βέλτιστη διαχείριση πόρων, συντονισμό εμπλεκόμενων φορέων και δημιουργία νέων δομών. Ειδικά προγράμματα ένταξης για μετανάστες/πρόσφυγες και δομές φιλοξενίας για αστέγους. Ισόρροπη κατανομή στην πόλη. Συντονισμένη πολιτική για τα ναρκωτικά, με στοχευμένη πρόληψη, κλειστά κέντρα εποπτευόμενης και ελεγχόμενης χρήσης, δράσεις/δομές επανένταξης και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

7. Αθήνα επενδυτικός προορισμός - Δημιουργία Invest in Athens

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία φορέα Invest in Athens που θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες της πόλης. Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, με έμφαση στις λιγότερο αναπτυγμένες γειτονιές της Αθήνας, την ενδυνάμωση των τοπικών αγορών, τη διευρυμένη και ευέλικτη εφαρμογή του μέτρου των ανοιχτών κέντρων εμπορίου.

8. Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Επισκέπτης σημαίνει προσωρινός κάτοικος. Σεβασμός και εξυπηρέτηση σε κάθε επίπεδο. Δημιουργία δομής διαχείρισης προορισμού της πόλης, προώθηση δράσεων προβολής θεματικών μορφών τουρισμού, δικτύωση και ενεργοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης. Ενίσχυση του city break προορισμού της Αθήνας. Τουριστική ανάπτυξη σε ισορροπία με τη ζωή της πόλης, με διάχυση τουριστικών ροών στις γειτονιές της Αθήνας, με ταυτόχρονη ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της καθεμιάς. Θεσμοθέτηση πλαισίου βραχυχρόνιων μισθώσεων.

9. Επίθεση πολιτισμού

Οραματιζόμαστε την Αθήνα πρωτεύουσα πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου. Με εξωστρέφεια και ανάπτυξη των εμβληματικών υποδομών του δήμου (Τεχνόπολις, Θέατρο Ολύμπια, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη, Δημοτικά Μουσεία). Με την ενίσχυση, διασύνδεση και προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής και δημιουργικής βιομηχανίας και τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στην πόλη όλο τον χρόνο.

10. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

Πρόσβαση όλων στον αθλητισμό με δημιουργία νέων και βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών υποδομών ισόρροπα μέσα στην πόλη.

11. Νέα φιλοσοφία διοίκησης

Θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και κάνουμε τη λογοδοσία καθημερινή πρακτική, με δείκτες απόδοσης ανά τομέα πολιτικής, κοστολογημένες δράσεις, μετρήσιμα αποτελέσματα και αξιολόγηση των έργων από τους ίδιους τους δημότες. Σχεδιάζουμε μέτρα για την πραγματική ανταποδοτικότητα φόρων και τελών για κατοίκους και επισκέπτες, άνοιγμα του δήμου στις επτά κοινότητες με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, μέσων και πόρων. Θέλουμε να δώσουμε τον λόγο στις γειτονιές με την ενίσχυση του συμμετοχικού σχεδιασμού και την εφαρμογή πρότυπου ανάπτυξης γειτονιάς σε όλη την Αθήνα. Σχεδιάζουμε την πιλοτική εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

12. Η πόλη ανήκει στην πόλη

Για να γίνει ο Δήμος Αθηναίων πραγματικά αρμόδιος για τα ζητήματα της πρωτεύουσας διεκδικούμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση όλων των κοινόχρηστων χώρων, πάρκων, δρόμων και νησίδων στα όρια του δήμου. Διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος θεσμοθετημένων πόρων για έργα ανάπτυξης και επενδύσεις. Διεύρυνση χρηματοδοτικών πηγών, σχεδιασμός νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και ενεργητική αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ. Κατάργηση της Ανάπλαση Α.Ε. Καταβολή τελών και φόρων από όλους τους δημόσιους φορείς που λειτουργούν εντός των ορίων της πόλης. Μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.

ΣΧΟΛΙΑ (51)

Ερώτηση :

Πώς αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων έχει ακριβώς τις αντίθετες αδελφοποιήσεις(θεσμός sister-cities) με την υπόλοιπη χώρα , ως προς το Μεσανατολικό ;

Τύπε,

θέλω και ένα δημοτικό κομμωτήριο για τζαμπέ ισιωτικές !Ειδικά οι ισιωτικές να είναι free of charge ! Περιμένω, έτσι ;

Τύπε ,

αν το παιδί μου νιώθει παράξενο , θέλω ένα δημόσιο σχολειό στο δήμο που να μπορώ να το εντάξω εκει ! Weird school διαφορετικό απ' τα υπόλοιπα !

Ακατάλληλος δήμαρχος νο3 :

Και 12ο σημείο , θέλω 1 από τα 7 δημοτικά διαμερίσματα χωρίς πορνεία.

Άσε ρε Κωστάκη... υπάρχει ο Ηλίας

Αν δεν ήσουν γόνος τώρα θα βοηθούσες κάποιον βοθρατζή κουβαλώντας τους σωλήνες!

Ριζούπολη

+1

Στόχος Νο13

Θα λύσω την υπογεννητικότητα στο Δ.Α. γιατί είμαι και γκόμενος σαν τον θείο μου.

Κλαίωωωωωωω

Xαχαχαχαχαχαααααα

Αλήθεια? σε πιστέψαμε.

Τα ίδια έλεγαν ο Εβερτ , η μαμά του(Ντορα) που διόρισε στο δήμο τη μισή Ελλάδα , ο Κακλαμάνης , και τόσοι άλλοι όταν ήταν υποψήφιοι για δήμαρχοι Αθηνών. Μετά πήγαιναν ντουγρου για την Βουλή και την μαρμίτα.

κατεχομενα πατησια...

αρχισαν τις αγιογραφιες των αληταραδων του τοξου απο τα ΜΜΕ...... ρε εσεις ο αλλος 93 χρονων ανταρτης του ΕΑΜ πολιτικος προσφυγας στην τασκενδη με την η ζωη του να γραφεις αριστερη εγκυκλοπαιδια και ορκιζεται τωρα στα τελευταια του στο ονομα του Ηλια οργισμενος και αυτος με την λαθροχολερα που εχετε κουβαλισει...... ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..... και βαζετε νουμερα για δημαρχους......

Giorgos

Oti itan na kanei i oikogeneia ston dimo, to ekane i Ntora otan itan dimarxos. Kai gia na min xehniomaste, afise ton dimo gia na paei sto ipourgeio exoterikon. Toso sevontai ton dimo....

Aμπεμπελελέκoυα

Eλλάδα είναι ο αγλαός εκείνος τόπος, όπου πολιτικoί όπως η Nτόρα, μαμά του Kωστάκη, ας πούμε θεωρείται μοντέρνα, εκσυγxρovίστρια και φιλελεύθερη και όταν ήταν βουλευτής Eυρυταvίας το 90-93 διόρισε ακόμη και σκυλιά που ήταν από την Ευρυταvία στη σχολή τυφλών, ενώ αρκούσε να πεις το όvoμά της για να διoριστείς στη ΔEH.

!!!!!!!

Συγχαρητήρια!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

αναστασιαδης

«Θα δώσω και την τελευταία ικμάδα της ζωής μου προκειμένου να επικρατήσει η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ασφάλεια, η ευημερία σε αυτό τον τόπο», είπε λίγα μέτρα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο ο Κύπριος Πρόεδρος

petsas

Απέδειξε κυρίως ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία των Ελλήνων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

2
pavlopoulos_nea

Το Brexit «πρέπει να προβληματίσει σοβαρά όλους εμάς που πιστεύουμε στο Ευρωπαϊκό Όραμα» αέφερε, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της σε ομιλία του κατά την ετήσια Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου και τον Εορτασμό των 30 ετών από την ίδρυσή της.Δημοκρατίας 

omilia_tsipras_vima_deth

Όλα όσα είπε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Αναγνώρισε λάθη της κυβέρνησής του, αλλά τα... έριξε στην πίεση των θεσμών - Επιχείρησε να «καρπωθεί» την καλή εικόνα της χώρας - Υπερασπίστηκε την Θάνου - Επίθεση σε ΝΔ και για τις Πρέσπες - Ούτε κουβέντα για Novartis - Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος

98