Δημοσκόπηση: Μπροστά με 33,8% ο Μπακογιάννης για την Αθήνα - Πέμπτος ο Ηλιόπουλος

Δεύτερος στο γκάλοπ της Opinion Poll ο Παύλος Γερουλάνος με 8,5% - Το 25,7% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα ψηφίσει

bak-athina-1
Πρώτος και με διαφορά έρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ, Κώστας Μπακογιάννης, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον δήμο της πρωτεύουσας.

Ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας συγκεντρώνει ποσοστό 33,8% στην πρόθεση ψήφου. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα ψηφίσουν, σε ποσοστό 25,7%. Το 8,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο με το ΚΙΝΑΛ Παύλο Γερουλάνο, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση των υποψηφίων ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, με ποσοστό 7,9%. Ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος, ο Νάσος Ηλιόπουλος καταλαμβάνει μόλις την πέμπτη θέση, με ποσοστό 6%. Ο προερχόμενος από τη ΝΔ, με μακρά όμως πορεία στην αυτοδιοίκηση στον δήμο της Αθήνας Χρήστος Τεντόμας παίρνει ποσοσό 6,2%. Ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ ,ε 4,2%, ενώ το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

Περίπου το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι το 59,3% απαντά ότι δεν γνωρίζει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο!

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46,8% ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%. Ενας στους δέκα (9,5%) ιεραρχεί ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.
Στην έρευνα που διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2%, τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν (ποσοστό 16,6%), ενώ το κυκλοφοριακό / έλλειψη πάρκινγκ παίρνει βραχεία κεφαλή στο μεταναστευτικό, αφού κατατάσσονται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση των σοβαρότερων προβλημάτων της Αθήνας με ποσοστά 13,8% και 13,1% αντίστοιχα.


poll_pinakas_in
poll_pinakas_in2
Κλείσιμο



poll_pinakas_in3
poll_pinakas_in4
poll_pinakas_in5
poll_pinakas_in6
poll_pinakas_in7
poll_pinakas_in8
poll_pinakas_in9
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης