Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου  Άμυνας θα  πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί

4682415
Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο νέος υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ.Αποστολάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και εν συνεχεία υπέγραψε το Πρωτόκολλο διορισμού του.

Το «παρών» στην ορκωμοσία του κ.Αποστολάκη στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσαν η σύζυγός του και ο γιος του, Γιάννης, γνωστός σεφ.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας ακολούθησαν οι εθιμοτυπικές φωτογραφίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 10 το πρωί, στο Πεντάγωνο.

Ο μέχρι πρότινος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποστρατεύθηκε κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

4682416_2
Κλείσιμο
4682463
4682420
4682587


yios-apostolaki02
Παρών στην τελετή ορκωμοσίας και ο γιος του νέου υπουργού Άμυνας, ο γνωστός σεφ Γιάννης Αποστολάκης
yios-apostolaki01
4682419
Τα sneakers του Γιάννη Αποστολάκη

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εγώ μίλησα και χτες για τους λόγους και είναι ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Άμυνας. Αυτό αφορά το εσωτερικό μας» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Αποστολάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης