Αλαβάνος στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ

Αλαβάνος στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ

Δεν είμαι μέντοράς του γιατί δεν τον έμαθα να λέει ψέματα - Έχω μετανιώσει που δεν διάλεξα για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη

alavanos-thema1
Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό φάσμα «είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ» διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υπουργικές καρέκλες» για τον οποίο «δύσκολα θα θυσιάσει 2-3 μήνες» προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές.

Αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό «μέντορας» για τον ίδιο όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε ότι «εγώ δεν έχω διδάξει ποτέ ότι μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να κάνουμε τα αντίθετα από ό,τι θέλει ο λαός».

Εξέφρασε, παράλληλα, την κατανόησή του κόσμου «για την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η έννοια της αριστεράς έχει καταποντιστεί με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον χώρο της αριστεράς ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει μια σύγκλιση, είμαστε στη φάση των ζυμώσεων, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ενωτική παρουσία που δεν θα περιορίζεται στο χώρο των οργανώσεων των κινημάτων της αριστεράς».

Σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει που δεν επέλεξε τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, ναι, καλύτερα θα ήταν να τον είχα διαλέξει».

Κλείσιμο
Κατά τον ίδιο, τέλος, «είναι τερατώδες η Ελλάδα να ξεπερνάει το πλεόνασμα 3,5% και να βλέπετε την Ιταλία, με τα δικά της προβλήματα, να αρνείται από κόμμα πολύ συντηρητικό να αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμά τους στο 2%».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης