Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ: «Φασιστοειδή στοιχεία» οι χιλιάδες πολίτες της Μυτιλήνης που διαδήλωσαν

Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ: «Φασιστοειδή στοιχεία» οι χιλιάδες πολίτες της Μυτιλήνης που διαδήλωσαν

Απίστευτες δηλώσεις του βουλευτή Γ.Πάλλη στη Βουλή- Στιγματίζουν όλους όσοι βρέθηκαν χθες στους δρόμους του νησιού για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτής – Ανάλογες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών είχαν συνοδεύσει και τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό

lesvos_nisiwtes
Σε επίκληση «φασιστοειδών στοιχείων» προσφεύγει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση προκειμένου να αποδυναμώσει και να στιγματίσει τις διαμαρτυρίες πολιτών κατά της ασκούμενης πολιτικής της.

Με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων της Μυτιλήνης κατά την χθεσινή επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στο νησί, τόσο ο κ. Δημήτρης Βίτσας, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης υποστήριξαν ότι οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από μια μικρή μειοψηφία ακροδεξιών. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες κυβερνητικές δηλώσεις είχαν συνοδεύσει και τις κινητοποιήσεις για το «Σκοπιανό».

«Η συμβουλή μου είναι: «Προσέξτε μήπως όταν τραβάει αυτό το πράγμα ως το τέλος μήπως δεν υλοποιούνται οι πολιτικές επιδιώξεις αυτού που το κάνει αλλά άλλων, φασιστικών ομάδων. Δεν το λέω μόνο στη Νέα Δημοκρατία αυτό. Το λέω και προς το ΚΚΕ και προς άλλες δυνάμεις. Ήμουν τρεις μέρες στη Λέσβο. Δύο ημέρες στη Μόρια» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πιο ξεκάθαρα, ο κ. Πάλλης είπε για τους διοργανωτές της κινητοποίησης, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που την υποστήριξαν «να διαλέξουμε όχθη και αν είμαστε με την δημοκρατία ή αν είμαστε με αυτούς που αποτελούν μια μικρή μειοψηφία φασιστοειδών που κάποιοι σπεύδουν να χαϊδέψουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είχαμε και συλλήψεις αυτών που πήγαν να αμαυρώσουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μόριας».

Στην αντεπίθεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης


Κλείσιμο
Σχολιάζοντας ειρωνικά τις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) είπε: «όλοι παρακολουθήσαμε τον πάνδημο ενθουσιασμό με τον οποίο υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό στην Λέσβο».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για «σκηνοθετημένες» εικόνες από την Μυτιλήνη προκειμένου να φανεί ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας έγινε αποδεκτός με επευφημίες.

«Είναι προκλητικό το γεγονός να επισκέπτεται ο πρωθυπουργός νησιά με προβλήματα και να συνοδεύεται από πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις. Κλούβες παντού για να εμποδιστεί η κυκλοφορία των κατοίκων. Αν δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ ο πρωθυπουργός δεν θα είχε πρόσβαση στο αναπτυξιακό συνέδριο λόγω της οργής των κατοίκων. Ο κ. Πάλλης μας καλεί να διαλέξουμε όχθη και του απαντάμε ότι είμαστε με τους κατοίκους», σχολίασε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης