Στήριξη Τσίπρα στον Πολάκη: Εμείς οι αστοιχείωτοι ξεπερνάμε τα θεσμικά εμπόδια

Στήριξη Τσίπρα στον Πολάκη: Εμείς οι αστοιχείωτοι ξεπερνάμε τα θεσμικά εμπόδια

Στην κόντρα με την Δικαιοσύνη - «Ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση» είπε - Έταξε και 9.500 προσλήψεις, οι 5.000 μόνιμων θέσεων

Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού απολαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης
. Η στήριξή αυτή μάλιστα έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο, από τα χείλη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα
, κατά την ομιλία του προς τους εργαζομένους του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της θεσμικής επίσκεψής του

«Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές, ακόμα και θεσμικά εμπόδια, αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση και να μας στήνουν τέτοια εμπόδια, θα τα ξεπερνάμε», είπε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του, κοιτώντας προς το μέρος του Παύλου Πολάκη και γελώντας με νόημα, ενώ μάλιστα στο σημείο εκείνο το κοινό που τον άκουγε διέκοψε με χειροκροτήματα. Η αναφορά ήταν σαφής προς την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών, που αναφέρεται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και χαρακτηρίζει την κριτική του «αστοιχείωτη». Ο κύριος Πολάκης προηγουμένως, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους αναδρομικούς ελέγχους της εφορίας, είχε γράψει... ποίημα στο λογαριασμό του στο facebook, χαρακτηρίζοντας την Δικαιοσύνη «προστασία του κάθε "νταβατζή"»!

Έταξε 9.500 προσλήψεις

Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσα να λήψουν και οι υποσχέσεις για προσλήψεις - τακτική που είχε ακολουθήσει και στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Αριστοτέλους.

Άλλωστε το θύμισε και ο ίδιος λέγοντας ότι είχα μιλήσει για δρομολόγηση προσλήψεων» προσθέτοντας την ευχή ότι «σε 3-4 χρόνια θα καταλήξουμε στην αναλογία 1 πρόσληψη για μια 1 αποχώρηση».

Στο πλαίσιο αυτό έταξε 9.500 θέσεις που «έχουν προκηρυχθεί ή θα προκηρυχθούν και από αυτά τα 5.000 θα είναι μόνιμο προσωπικό».

«Από 9,500 που δρομολογούμε να προσθέσουμε, οι 2.000 θα είναι γιατροί και προτεραιότητα θα έχουν τα τμήματα επειγότων και οι ΜΕΘ» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος σε μια ένδειξη ειλικρίνειας είπε ότι «μίλησα για τη δύσκολη εικόνα των νοσοκομείων γιατί πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» προσθέτοντας σε επόμενο σημείο του λόγου του ότι «η εικόνα έχει καλυτερεύσει αλλά δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις θυσίες του λαού».

Έκανε ειδική αναφορά στην προκήρυξη θέσεων 790 γιατρών μέχρι το τέλος Αυγούστου και την παράταση θητείας 1.500 επικουρικών γιατρών για ένα χρόνο «καθώς ετοιμάζεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Δοθείσης της ευκαιρίας επιτέθηκε στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας ότι «γι' αυτο και κάποιοι βολεμένοι συνδικαλιστές που είχαν μάθει να συνδιοικούν στη ρεμούλα δεν μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις παρά μόνο σε μπαλκόνια ενώ όταν κηρύσσουν απεργίες συμμετέχει μόνο ένα 4-5%».

«Είναι μια ευχάριστη ημέρα»

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου ο γενικός γραμματέας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος,  τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη αυτή διότι είναι σημαντικό το αγαθό της υγείας και σημαντική η ευθύνη του υπουργείου. 

Στην έναρξη της ομιλίας του ο υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι πρόκειται για μια ευχάριστη ήμερα και υπενθύμισε οτι έχουν υποδεχθεί τον κ. Τσίπρα και τον Απρίλιο του 2015 όταν μόλις είχαν αναλάβει τα καθήκοντα τους υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε οτι κέρδισαν το στοίχημα σε τρία επίπεδα: στην καθολική πρόσβαση και κάλυψη των ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας, στην στήριξη του ΕΣΥ, στην ηθικοποίηση του συστήματος με βασική έκφανση του την εξεταστική στη Βουλή για την υγεία. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είπε πως αυτή η ηγεσία κατάφερε να στήσει ένα ΕΣΥ που κατέρρεε και πως αυτή η προσπάθεια «πέρασε από το κορμί μας και την ψυχή μας, μέσα από τους εργαζόμενους, τους διοικητές, τους συνεργάτες μας, και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι' αυτό». Ανεβάζοντας τους τόνους, και θυμίζοντας τον αψύ χαρακτήρα του, ο κ. Πολακης ανέφερε χωρίς να είναι ιδιαίτερα σαφής οτι «κληθήκαμε να πληρώσουμε κερατιάτικα 2 δισ. ευρώ». 

Συνέχισε με μια ποιητική διάθεση λέγοντας πως «αυτή η ηγεσία έχει όραμα διότι αν δεν έχεις όνειρα και βάζεις χαμηλά τον ουρανό, δεν φτάνεις ψηλά». 

Προτάσσοντας το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως «εμείς  σταματήσαμε το κλέψιμο. Γι' αυτό μπορέσαμε να στηρίξουμε με το 1,8 δισ. ευρώ δαπάνη και 2 εκατ. ανασφάλιστους». 

ΣΧΟΛΙΑ (229)

@@@@@

ΤΣΙΠΡΑ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ..........

Γιώργος 45

Έχεις έναν "Πρωθυπουργό" να εκφράζει σαφή εχθρότητα προς τους λειτουργους των θεσμων, να θεωρεί αυτούς και τους θεσμούς που υπηρετούν ως εμπόδια, να κοκορεύεται ότι αυτός και η συμμορία του θα τους παραμερίσουν για να κάνουν αυτό που θέλουν KAI EΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ !!!!!!

Αγανακτισμενη

Καλα που το καταλαβαν καιρος ηταν! Βρε ουστ τομαρια!!!!!

αα

Τσίπρας, Πολάκης και Τόσκας δεν είναι απλά βαρίδια για την Ελλάδα, είναι άγκυρες βαριές που εμποδίζουν την Ελλάδα να πάει μπροστά και που την κρατούν καθηλωμένη και θα την πάνε στον πάτο μια μέρα.

Στάθης

Χάσαμε τον Λεουτσάκο και έχει πέσει όλο το βάρος στα εναπομείναντα παληκάρια να κάνουν "στοιχείωση ".

Low

Εχει δίκιο ο ανθρωπος. Αφου το γεγονός είναι ότι η πλειοψηφία είναι αστοιχείωτοι πτυχιούχοι, της φραπεδιάς και της πρέφας, λογικό είναι να ΚΕΡΔΑΝΕ..... τους θεσμούς των οποίων την αναγκαιότητα ποτέ δεν κατάλαβαν.

Manos

Ο Μαδουρισμός είναι η καινούρια έμπρακτη τακτική για την διαιώνιση της κυβερνητικής εξουσίας με νόμιμα μέσα. ταδε εφη Μίκης Θεοδωράκης.

Αλήθεια

Γίδια άθλια ερπετά

T

Γνήσια αντιπροσωπευτικά δείγματα του μέσου νεοέλληνα.

Αντικατοπτρισμός

Αλέξη Τσίπρα, αφού διάλεξες να στηρίξεις... Πολάκη, ο Πολάκης σε χαρακτηρίζει, και Πολάκη θα φας και την τύχη του Πολάκη θα έχεις... Αυτός θα σου μείνει να πηγαίνεις στην Κρήτη να πίνετε μαζί ρακές και να μας αφήσεις ήσυχους σε λίγο! Άντε, σιγά σιγά να μας αδειάζεις τη γωνιά...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

13
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

22
yriakos

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και από τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

11