Μητσοτάκης στην «Suddeutsche Zeitung»: Μπορούμε να αποφύγουμε 4ο πακέτο βοήθειας με πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης στην «Suddeutsche Zeitung»: Μπορούμε να αποφύγουμε 4ο πακέτο βοήθειας με πολιτική αλλαγή

«Oι Έλληνες συντηρητικοί αναζητούν εγγύτητα με το Βερολίνο», είναι ο τίτλος του επίμαχου δημοσιεύματος

Μητσοτάκης στην «Suddeutsche Zeitung»: Μπορούμε να αποφύγουμε 4ο πακέτο βοήθειας με πολιτική αλλαγή
«Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας εάν φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
, στη γερμανική «Suddeutsche Zeitung», με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στο Βερολίνο και τις επικείμενες συναντήσεις του μεταξύ άλλων με την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
«Oι Έλληνες συντηρητικοί αναζητούν εγγύτητα με το Βερολίνο»
Κλείσιμο
, είναι ο τίτλος του επίμαχου δημοσιεύματος.


   

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι, το γεγονός πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απειλεί εκ νέου την Αθήνα με έξοδο από την Ευρωζώνη, προσδίδει στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της στη Γερμανία μια «δική της εκρηκτικότητα».
 
Κατά τις συναντήσεις του με την καγκελάριο, τον υπουργό Οικονομικών, βουλευτές και οικονομικούς παράγοντες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει, σύμφωνα με την αρθρογράφο της γερμανικής εφημερίδας, να απαλλάξει τους δανειστές της χώρας από τον φόβο για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. 
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, σκοπεύει να παρουσιάσει στην frau Μέρκελ το σχέδιό του για την Ελλάδα.
   
«Εφόσον γίνει πρωθυπουργός, θέλει να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε συμφωνία με τους δανειστές. Σε αντάλλαγμα, αναμένει μεγαλύτερο περιθώριο στα δημοσιονομικά ζητήματα»,  αναφέρει η αρθρογράφος της εφημερίδας και προσθέτει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εκτονώσει την οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών για τους δημοσιονομικούς στόχους με έναν συμβιβασμό. Το Βερολίνο απαιτεί, η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%. Ο κ.Μητσοτάκης προτείνει τώρα πλεόνασμα 2%. Έτσι δεν θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» συνεχίζει το δημοσίευμα.
   
Από την πλευρά της, η γερμανική πλευρά προσπαθεί να υποβαθμίσει την επίσκεψη. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκπληρώνει μια επιθυμία για συνομιλίες, δήλωσε η εκπρόσωπός του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ υποστήριξε ότι η κυρία Μέρκελ θα συναντήσει τον Κυριάκο  Μητσοτάκη ως πρόεδρος της CDU. 
    

Deutsche Welle 
 
O ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης: μεταρρυθμιστής, αισιόδοξος, γράφει η Deutsche Welle και προσθέτει:΅" Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα για συνομιλίες στο Βερολίνο. Ένα σημάδι επικείμενης κυβερνητικής αλλαγής στην Ελλάδα;".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης