Και οι Αμερικανοεβραίοι κατά Καρυπίδη!

Και οι Αμερικανοεβραίοι κατά Καρυπίδη!

Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ - Έντονο παρασκήνιο πίσω από την αναβολή της επίσκεψης Τσίπρα στην Κοζάνη

Και οι Αμερικανοεβραίοι κατά Καρυπίδη!
«Αποτροπιασμό» εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), με σημερινή ανακοίνωσή της, για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του Θεόδωρου Καρυπίδη, υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα της ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από τη Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

Σύμφωνα με τον κ. Χάρις, ο πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή του απορρίπτουν αυτές τις «επικίνδυνες επιθέσεις» και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Ελληνοεβραίων, όπως και όλων των Ελλήνων πολιτών, να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στην ίδρυση της ΝΕΡΙΤ το περασμένο καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι ο κ. Καρυπίδης ισχυρίζεται πως το ακρωνύμιο του νέου σταθμού συνδέεται με την εβραϊκή λέξη για το κερί (Ner) και ότι «τα αναμμένα κεριά κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Χάνουκα γιορτάζουν την εβραϊκή νίκη πάνω από την αρχαία Ελλάδα».
Κλείσιμο

Επίσης, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του Καρυπίδη, όπως παρουσιάστηκαν στο Facebook, για το άναμμα των κεριών (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και ότι ο Καρυπίδης έγραψε: «Οργανώνει μια νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων».

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης