Πελώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Η Επιτροπή δεν είναι χειραγωγούμενη, η κυβέρνηση λαμβάνει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας

Πελώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Η Επιτροπή δεν είναι χειραγωγούμενη, η κυβέρνηση λαμβάνει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας

Τι είπε για την πολυφωνία ανάμεσα στους επιστήμονες - Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση - Πώς σχολίασε τον διάλογο Δένδια - Τσαβούσογλου

peloni-57468
«Η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς και παίρνει τις αποφάσεις της», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, είναι μια δύσκολη εξίσωση, η επιτροπή λαμβάνει υπόψιν όλες τις παραμέτρους και αναζητούνται μικρές βαλβίδες εκτόνωσης. Γίνονται προσπάθειες επανεκκίνησης, για αυτό και έγινε η εισαγωγή του συμπληρωματικού εργαλείου των self test.

Η κυρία Πελώνη έδωσε απάντηση και στα όσα ακούγονται περί διάστασης απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και επιτροπής. Όπως τόνισε, συχνά ακούγονται διαφορετικές απόψεις επιστημόνων στα μέσα ενημέρωσης, όμως δεν ανήκουν όλοι στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Σημείωσε δε, πως όσοι ανήκουν στην επιτροπή θα έπρεπε να έχουν μια φωνή. Και αυτό, για να μη δημιουργείται σύγχυση στην κοινωνία που ήδη έχει μια εύλογη κόπωση. Η κυρία Πελώνη, επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι προσπαθεί μέσα από την επιτροπή να αφήσει εντυπώσεις, ενώ η επιτροπή είναι ο βραχίονας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην επιτροπή, όμως η κυβέρνηση λαμβάνει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιεύματα για τα πρακτικά της επιτροπής, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η ίδια δεν τα έχει δει ωστόσο εκτιμά ότι γίνεται προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι η επιτροπή είναι χειραγωγούμενη, κάτι που όπως υπογράμμισε δεν ισχύει.

Μιλώντας για την επεισοδιακή κοινή συνέντευξη τύπου Δένδια-Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι «προφανώς η εξωτερική πολιτική είναι μια. «Ήταν σε απόλυτη συνεννόηση και σύμπλευση ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ», σημείωσε. Ήταν μια δύσκολη συζήτηση που είδαμε όλοι on camera, πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Κλείσιμο
Επιπλέον, όπως είπε, υπάρχουν διαφωνίες με τη Τουρκία, δεν τις κρύβουμε κάτω από το χαλί. Υπάρχει στόχος να αναζητηθούν προοπτικές ώστε να επιτευχθεί αποκλιμάκωση. Η κοινή γνώμη είδε τις θέσεις που προβάλλαμε εμείς και τα δικαιώματα μας, οι Τούρκοι τα δικά τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δημοσιεύσεις στο twitter που στοχοποίησαν την ίδια και παλαιότερες αναρτήσεις της, η κυρία Πελώνη απάντησε πως τότε ήταν δημοσιογράφος, σήμερα είναι περήφανη που συμμετέχει σε αυτήν την κυβέρνηση που κρατάει τη χώρα όρθια. Μια ανοιχτή κεντροδεξιά δεν φοβάται τη διεύρυνση και την ανανέωση, είναι μια κυρίαρχη πολιτική δύναμη κατέληξε.



Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική που της ασκήθηκε για παλαιότερες αναρτήσεις της στα social media, είπε: «Έχω απαντήσει ήδη σε αυτό για σχόλια που έγιναν πολλά χρόνια πριν με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα. Δεν ήμουν βουλευτής και δεν ήμουν πολιτικό στέλεχος. Είμαστε στο σήμερα. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετέχω στην προσπάθεια που κάνει αυτή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατήσει την χώρα όρθια. Σε μια κεντροδεξιά ανοικτή που πρεσβεύει ο πρωθυπουργός, δεν φοβάται τη διεύρυνση και την ανανέωση και είναι και αυτή που την έχει κάνει κυρίαρχη πολιτική δύναμη και παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη».

Ειδήσεις σήμερα: 
Αίγυπτος: Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έναν κόπτη και δύο μέλη φυλής Βεδουίνων στο Σινά - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βίντεο: Με κουβάδες νερού περιέλαβαν τους συγκεντρωμένους στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου Κυψέλης οι κάτοικοι

Κορωνοϊός: 1.100 νέες εισαγωγές το περασμένο 48ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης