Ερντογάν: Δεν έχουμε κλείσει ποτέ την πόρτα του διαλόγου και της διπλωματίας

Ερντογάν: Δεν έχουμε κλείσει ποτέ την πόρτα του διαλόγου και της διπλωματίας

Εποικοδομητική χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε μια ακόμα παράνομη NAVTEX από την Τουρκία

erdogan_123
«Δεν έχουμε κλείσει ποτέ την πόρτα του διαλόγου και της διπλωματίας» διαμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμα που έστειλε σήμερα το απόγευμα στο Halifax International Security Forum, λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε μία ακόμα παράνομη ΝAVTEX από την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι κατηγορίες που προσάπτει η ΕΕ, στο όνομα της αλληλεγγύης εντός της Ένωσης, στην Τουρκία σχετικά με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις που διεξάγει στην ανατολική Μεσόγειο «για την προστασία των δικαιωμάτων της καθώς και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων» δεν συνάδουν με την ιστορία, το νόμο και την αλήθεια.

Ο Ερντογάν επανέφερε τη ρητορική του περί διαλόγου, σημειώνοντας σε δηλώσεις του πως: «Δεν έχουμε κλείσει ποτέ την πόρτα του διαλόγου και της διπλωματίας... Η Τουρκία είχε πάντα επιδείξει εποικοδομητική στάση για να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

«Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ συμμετείχαμε ενεργά στις συζητήσεις αποτροπής συγκρούσεων μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας... Συμφωνήσαμε να ξαναρχίσουμε τη διαδικασία των διερευνητικών συνομιλιών, η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε πριν από 4,5 χρόνια» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα

Εντυπωσιακές εικόνες από την Πομπηία: Βρήκαν τα λείψανα ενός πλούσιου και ενός σκλάβου που «σκότωσε» o Βεζούβιος

Βίντεο: Η συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης 7χρονου που έμεινε 52 μέρες αιχμάλωτος «παιδόφιλου»

Νέες απίστευτες εικόνες από Σερβία: Χαμός στο λαϊκό προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης