LIVE

Κορωνοϊός

«Μπορεί να γίνω και ιερέας», λέει ο ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος

Panos_Stathakopoulos

«Έχω πολύ καλή σχέση με την Εκκλησία και με τους ανθρώπους της, πιστεύω, αλλά δεν είμαι εκείνος που θα πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία», εξολογήθηκε ο ηθοποιός

Για την πίστη του στο Θεό αλλά και το ενδεχόμενο να τον δούμε ακόμα και ιερέα μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» ο ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος.

Είσαι θρήσκος, πιστεύεις στον θεό;
«Ήμουν στην Ιερατική Σχολή στην Τήνο, για 5 χρόνια. Πέρασα δύσκολα, γιατί πήγα σε ηλικία 13 χρονών, από ένα καπρίτσιο δικό μου, να σηκωθώ να φύγω από το σπίτι μου, από ζήλια για το μεγαλύτερο αδελφό μου, που έφευγε για την Αθήνα εκείνη τη χρονιά. Ζήτησα να φύγω κι εγώ να πάω στην Αθήνα, δεν μπορούσα. Επίσης, ένας ξάδελφος μου είχε πάει στην Πάτμο, για να γίνει παπάς, κι εκεί ζήτησα να πάω μαζί του, να γίνω κι εγώ παπάς, μόνο και μόνο για να φύγω».

Παρ’ όλα αυτά έμεινες στην Τήνο 5 χρόνια
«Το έβλεπα κι εκεί σαν θέατρο, περνούσα καλά. Όπου πάω δημιουργώ το κλίμα για να περάσω καλά. Πολλοί φίλοι μου είναι ιερείς, δάσκαλοι μου είναι μητροπολίτες, ένας άλλος βρίσκεται στο Άγιο Όρος και ήταν διευθυντής στην Αθωνιάδα Σχολή. Αρκετοί συμμαθητές μου είναι ιερείς στην Τήνο. Εκεί ήταν η εφηβεία μου, γαλουχήθηκα, έκανα φίλους. Εκεί οφείλω την καλλιέργεια μου, πέρα από την οικογένεια μου, από τους δασκάλους μου και τα Χρόνια που έμεινα στην Τήνο. Μου έκανε καλό που «πάτησα πόδι» στους δικούς μου τότε και είπα ότι θα πάω εκεί, ασχέτως αν ήξερα ότι θα ακολουθήσω ένα άλλο επάγγελμα. Εκεί κάναμε όλα τα μαθήματα που έκανε το κλασικό σχολείο, αλλά τα περισσότερα ήταν σε θρησκευτικά, βυζαντινή μουσική, δογματική, τελετουργική. Είχα πείσει το διευθυντή, που ήταν ιερομόναχος, πολύ ανοιχτό μυαλό, να κάνω θέατρο, παραστάσεις. Έκανα μιμήσεις, έκανα και τον ίδιο τον διευθυντή και το δεχόταν, του άρεσε. Φεύγαμε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, ενώ τις απόκριες έφευγαν μόνο όσοι είχαν συγγενείς και σπίτι στην Αθήνα κι ερχόμουν. Μια φορά με είχε παρακαλέσει ο διευθυντής να μείνω, να κάνω κάτι για τις απόκριες, παρόλο που ήταν ιερατική σχολή, μου είπε να ντυθώ, να διασκεδάσω τους υπόλοιπους. Αυτός μου έλεγε να πάω σε μια θεατρική σχολή να βρω το δρόμο μου».

Δηλαδή, αν δεν ήσουν ηθοποιός, θα γινόσουν ιερέας;
«Το καλοκαίρι είχα πάει στη Μονή της Δίβρης, στην Ηλεία, σε ορεινό χωριό, όπου ήταν εκεί ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος με είχε χειροτονήσει αναγνώστη, το έχω ακόμη αυτό που δίνουν και τώρα πάλι μου είπε τρεις φορές; «θέλεις να σε χειροτονήσω;». Αν έλεγα το «ναι», αυτή τη στιγμή μπορεί να ήμουν με εγκόλπιο. Το ήθελε από τότε να χειροτονηθώ και να με στείλει να έχω σαν έδρα μου την Ανδραβίδα. Το τελετουργικό το ξέρω, να ψέλνω ξέρω… ποτέ δεν είναι αργά».

Δεν το αποκλείεις;
«Όχι, τίποτα δεν αποκλείω σε αυτή τη ζωή. Έχω πολύ καλή σχέση με την Εκκλησία και με τους ανθρώπους της, πιστεύω, αλλά δεν είμαι εκείνος που θα πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (3)

...

Αφού δεν είσαι από αυτούς που θα πάνε κάθε Κυριακή Εκκλησία, τότε μάλλον δεν μπορείς να γίνεις.

Ch

Ιερεύς. Είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Δύο τάξεις Ιερέων μέσα στον Λόγο του Θεού. Η κατά τάξιν Ααρών, και η κατά τάξιν Μελχισεδέκ. Στην Παλαιά Διαθήκη έχουμε την κατά τάξιν Ααρών. Εντολή του Θεού στον Μωυσή, ο Ααρών, θα γίνει Ιερέας, θα ισερχεται στην σκηνή του Μαρτυριου, θα είναι παντρεμένος, με παιδιά, και μόνο από την γεννεα του, θα γίνονται ιερείς. Όλο το τελετουργικό, με το Αίμα των αρνιων, είναι μέσα στην Παλαιά Διαθήκη, και η επιστολή προς Εβραίους, μιλά για το τελετουργικό και την κατάργηση του. Η ταξις Μελχισεδέκ. Ο Αβραάμ συνάντησε τον Μελχισεδέκ, μετά την νίκη του, στα Σόδομα και Γόμορρα. Μάλιστα έδωσε δέκατα, από τα λάφυρα στον Μελχισεδέκ. Ο οποίος ηταν Ιερέας της πόλεως Σαλημ, ήταν χωρίς πατέρα, χωρίς μητέρα, χωρίς αρχή ημερών. Ο Δαυίδ, προφητευει για τον Ιησού Χριστό, βλέπει τον Πατέρα Θεό, να λέει στον Ιησού Χριστό, Συ είσαι Ιερεύς εις τον Αιώνα κατά την τάξιν Μελχισεδέκ. Ψαλμος110. Στην Καινή Διαθήκη, έχουν καταργηθεί οι ιερείς, διότι Ο Ιερέας, δηλαδή, ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων είναι ο Ιησούς Χριστός. Σήμερα, δηλαδή, μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, τελείωσε η κατά τάξιν Ααρών και ο ρόλος των Λευιτων. Από την στιγμή εκείνη, έχουμε, επισκόπους, πρεσβύτερους , διακονους. Πρεπει να έχουν διδαχθεί, τον Λόγο του Θεού, να τον έχουν δεχθεί, να έχουν αναγεννηθεί, να έχουν βαπτισθει εις το Όνομα του Πατρός Υιού Αγίου Πνεύματος, να είναι παντρεμένοι, με γυναίκα η οποία να έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ως προς την Σωτηρία, να έχουν υπακουα και πιστά παιδιά, να εργάζονται, να έχουν καλή μαρτυρία, από τους έξω. Λεπτομέρειες, στις επιστολές προς Τιμοθεον και Τιτον.

Παπαροκάς

Εντάξει, αφού το λέει ο Μελχισεδέκος. Μπορεί να περνάς εγκεφαλικό. Φώναξε τους οικείους σου!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης