Η Ωραία των Αθηνών: Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια κυκλοφόρησε η ταινία

Η Ωραία των Αθηνών: Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια κυκλοφόρησε η ταινία

Στις 15 Μαρτίου του 1954 ο κόσμος συρρέει στους κινηματογράφους για να δει τη Γεωργία Βασιλειάδου στην ερμηνεία της, ως η πολύφερνη νύφη Αριστέα

vasileiadou20
Η ταινία «Η Ωραία των Αθηνών» έκλεισε 70 χρόνια από την κυκλοφορία της και η Φίνος Φιλμ δημιούργησε ένα αφιερωματικό βίντεο για την ταινία.

Μέσω Instagram, αναρτήθηκε το κλιπ με αποσπάσματα από το φιλμ με πρωταγωνίστρια τη Γεωργία Βασιλειάδου.

Δείτε το βίντεο


Η ανάρτηση γράφει:

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνει σήμερα η «Ωραία των Αθηνών», με την Γεωργία Βασιλειάδου να κατακτά το ελληνικό κοινό με την ερμηνεία της ως η πολύφερνη νύφη Αριστέα, και να φανταστεί κανείς ότι ήταν ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος σε κινηματογραφική ταινία.

Ο Νίκος Τσιφόρος εμπνεύστηκε το σενάριο από τα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστεία που είχε διοργανώσει η εφημερίδα «Το Έθνος» και ο Αχιλλέας Μαμάκης, πείθοντας τον Φίνο ότι η επιτυχία της ταινίας ήταν βέβαιη. Και είχε δίκιο. Στις 15 Μαρτίου του 1954 η «Ωραία των Αθηνών» προβάλλεται στους κινηματογράφους Ρεξ, Πάνθεον και Ιντεάλ και ο κόσμος συρρέει για να την δει.

Η Βασιλειάδου κλέβει την παράσταση αλλά οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας καταφέρνουν να μετατρέψουν την ταινία σε μια από τις πιο διαχρονικές κωμωδίες του αιώνα. Το δίδυμο Φωτόπουλος – Σταυρίδης είναι σε μεγάλα κέφια, ενώ ο Βασίλης Αυλωνίτης περνάει στην ιστορία με τις ατάκες «πνεύμα και ηθική» και «ω ρε πού πάμε». Η παρουσία της Σπεράντζας Βρανά με την μουσική του Γιώργου Μουζάκη προσθέτουν κέφι και μπρίο, για να μας κάνουν εβδομήντα χρόνια μετά να συνεχίζουμε να σιγοτραγουδάμε με νοσταλγία «αυτό το μάμπο…».

Χρόνια πολλά «Ωραία των Αθηνών!».



Ειδήσεις σήμερα:

Πύραυλος της Space One εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του στην Ιαπωνία- Δείτε βίντεο

Χρήστος Μιχαηλίδης-Ρόμπιν Σάιμς: Η μυθική ζωή, οι παράνομες αρχαιότητες, η Σχοινούσα και τα απομεινάρια μια τραγωδίας

Κατήγγειλε τον πατέρα της επειδή απείλησε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης