Ντούα Λίπα - Ρομέν Γαβράς: Ελληνοαλβανικό love story με φόντο το Αιγαίο

Ντούα Λίπα - Ρομέν Γαβράς: Ελληνοαλβανικό love story με φόντο το Αιγαίο

Η διάσημη αλβανικής καταγωγής Βρετανή ποπ σταρ και ο γιος του σπουδαίου Ελληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά ήρθαν στη χώρα μας για να ζήσουν τον έρωτά τους και να μοιραστούν φωτογραφίες γεμάτες Ελλάδα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gavras_lipa_arthro
Οι εκατομμύρια ακόλουθοι της διάσημης ποπ σταρ Ντούα Λίπα πλέον έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να παρακολουθούν τον λογαριασμό της στο Instagram, καθώς εκτός από τα όμορφα ελληνικά τοπία με βράχια και ιδανικές θάλασσες, τις ανέμελες στιγμές με το μαλλί της να προσπαθεί να αντισταθεί στον αέρα του Αιγαίου και με την ίδια να χαμογελάει σαφώς ευτυχισμένη με φόντο την Ακρόπολη, η πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας συνδέεται και με έναν μεγάλο έρωτα. Ο λόγος για τον οποίο η αλβανικής καταγωγής Βρετανίδα σταρ δείχνει περιχαρής και ευτυχισμένη πρωταγωνιστώντας σε σειρά φωτογραφιών που αναμφίβολα αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο της Ρομέν Γαβρά. Το ζεύγος έκανε ολιγοήμερη επίσκεψη στη Σίφνο αλλά και στην Αθήνα, όπου έμειναν για λίγες ώρες προτού επιστρέψουν στο εξωτερικό.

gavras_lipa__5_
Ντούα Λίπα και Ρομέν Γαβράς απόλαυσαν τις διακοπές τους στη Σίφνο με βουτιές, βόλτες στα σοκάκια και πολλές αγκαλιές, ενώ μοιράστηκαν τις στιγμές τους με εκατομμύρια ακολούθους στα social media


Βλέποντας πάντως την ανέμελη Ντούα Λίπα με τα σανδάλια και με έντονα καλοκαιρινή διάθεση, δύσκολα κανείς συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες της ποπ, με τα βραβεία Grammy να της χαρίζονται απλόχερα, τα κόκκινα χαλιά του Met Gala και των Καννών να περιμένουν να τα πατήσει με τα Versace παπούτσια της και με όλα τα ρεκόρ της επισκεψιμότητας στο Spotify να καταρρίπτονται, ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια streams για μια επιτυχία της. Γιατί πολλά έχει κανείς να καταμαρτυρήσει για την απότομη και κατακόρυφη διασημότητα που μετέτρεψε την άγνωστη μέχρι τότε ποπ ερμηνεύτρια -η οποία κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με τη Warner προτού καν κλείσει τα 20- σε φαινόμενο της εποχής, αλλά σίγουρα όχι ότι ήταν ένα αφελές κορίτσι που προσγειώθηκε ως διάττων αστέρας στο δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό ποπ στερέωμα. Οι καλοζυγισμένες κινήσεις της, που συνοδεύονται από διάφορες δηλώσεις για τα πολιτικά δρώμενα όλου του κόσμου -είναι γνωστή η υποστήριξη που δείχνει στους αγώνες του λαού της Παλαιστίνης-, αλλά και η ενεργή συμβολή της στην καμπάνια του Μπέρνι Σάντερς στην Αμερική δείχνουν μια συνειδητοποιημένη σταρ που γνωρίζει πού ακριβώς να επενδύει τα χρήματα από τα χρυσά της συμβόλαια.

Κλείσιμο
gavras_lipa__1_
Η διάσημη Βρετανο-αλβανίδα σταρ της ποπ ποζάρει χαμογελαστή και ευτυχισμένη με φόντο της Ακρόπολη


Η ελευθερία και η ριζοσπαστική σκέψη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που περιγράφουν τόσο την Ντούα Λίπα όσο και τον Ρομέν Γαβρά, αφού θεωρούνται οι αντικομφορμιστές του χώρου: η ανατρεπτική ποπ εικόνα της Λίπα αποτυπώνει μια πιο φεμινιστική διάσταση στην έννοια της γυναικείας ποπ ενδυνάμωσης με τις απαραίτητες δόσεις sexiness, ενώ ο Γαβράς με τη μεγάλη επιτυχία της τελευταίας του ταινίας «Athena» στο Netflix έδειξε ότι ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ρεαλισμός και εξέγερση στα γαλλικά προάστια, κάνοντας την ταινία να μοιάζει σήμερα σχεδόν προφητική. Ακόμα και όταν έκανε διαφημιστικά κλιπάκια για τον Dior, ο Γαβράς μεταμόρφωνε τον Ρόμπερτ Πάτινσον υπό τους ήχους των Led Zeppelin σε νεαρό ανατροπέα με τον ίδιο τρόπο που η Ντούα Λίπα έβαζε με τα ειρωνικά βιντεοκλίπ της φωτιά στις κατεστημένες σκηνές του χαρούμενου, ρομαντικού έρωτα που διαφήμιζε άλλοτε η ποπ.

gavras_lipa__2_


Αλλωστε, ανάμεσα στις φιλανθρωπικές και άλλου είδους κοινωνικές της δραστηριότητες, οι οποίες διαφοροποιούνται από αυτές που προωθούν άλλες διασημότητες της ηλικίας της, συγκαταλέγεται και η εβδομαδιαία πολιτική πληροφόρηση μέσω του Service95, το οποίο επιμελείται η ίδια, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει αναλύσεις για τη σύγχρονη πλουτοκρατία, τα βιβλιοπωλεία στη Μαλαισία και την κοινωνική καταπίεση σε χώρες της Ανατολής. Πολλές φορές, εξάλλου, έχει ταχθεί υπέρ των αγώνων των προσφύγων, τονίζοντας πως ο Αλβανός πατέρας της αντιμετώπισε τεράστιο ρατσισμό όταν βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από το αιματοβαμμένο Κόσοβο στη Βρετανία. Ηταν, όμως, εκείνος που έσπρωξε την κόρη του προς τη μουσική, όντας μουσικός ο ίδιος, μαθαίνοντάς της τσέλο και αναγκάζοντάς την να συμμετάσχει στην παιδική χορωδία σχεδόν με το ζόρι.

Η χρόνια ενασχόλησή της με τη μουσική την οδήγησε πολύ γρήγορα, προτού καν κλείσει τα 20, στο τραπέζι του ευφυούς μάνατζερ Μπεν Μόουσον, ο οποίος είχε ανακαλύψει τη Λάνα Ντελ Ρέι και ειδικευόταν στην ανίχνευση των νέων ποπ φαινομένων. Ο μάνατζερ μπορεί να μην έμεινε εντυπωσιασμένος από εκείνο το πρώτο ραντεβού, αλλά διέκρινε μια ιδανική μείξη εφηβικής αθωότητας και τσαμπουκά που χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα την Ντούα Λίπα και που είναι η αιτία της απότομης εκτίναξης στην κορυφή, προτού καν προλάβει να επεξεργαστεί τι συνέβη. Σήμερα η τραγουδίστρια του «Love Again» μπορεί μαζί με τις επιτυχίες της στο τραγούδι να δοκιμάζει την τύχη της και σε άλλους τομείς, όπως την υποκριτική: στην πρόσφατη κινηματογραφική επιτυχία «Barbie» -με πρωταγωνιστές τη Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ- εκτός από το να ερμηνεύει τις ομώνυμες μουσικές επιτυχίες της ταινίας, κάνει ένα πέρασμα ως πλανεύτρα γοργόνα με μπλε μαλλί!

Ερωτας είναι η αιτία

Ωστόσο, προτού η αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του Ρομέν Γαβρά, είχε ταλαιπωρηθεί από τον πρώην σύντροφό της Ανουάρ Χαντίντ, τον βενιαμίν της γνωστής οικογένειας μοντέλων, ο οποίος με την εφηβική του συμπεριφορά δεν έδειχνε να μπορεί να ακολουθήσει τις πιο ανήσυχες θέσεις της Λίπα. Η γνωριμία με τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερό της Γαβρά ήταν, επομένως, μοιραία για την ποπ σταρ, η οποία φαίνεται πλέον πιο ήρεμη στις δημόσιες τοποθετήσεις της και έτοιμη να αποποιηθεί τα εθνικιστικά κρεσέντο με τα οποία είχε συνδεθεί στο παρελθόν.

gavras_lipa__3_


Είναι γνωστό το περιστατικό με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της τρία χρόνια πριν, ο οποίος, εκτός από την Αλβανία και το Κόσοβο, περιλάμβανε και εδάφη της Ελλάδας. Η ανάρτηση είχε προκαλέσει την αντίδραση της χώρας μας αλλά και πολλών επιφανών προσωπικοτήτων, όπως του γνωστού ιστορικού Φλόριαν Μπίμπερ, ο οποίος είχε κατηγορήσει δημόσια την Αλβανή σταρ για σοβινισμό και εθνικισμό. Μετά τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις, που παρ’ ολίγον να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Αλβανία και την Ελλάδα, η Ντούα Λίπα ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση θέλοντας να δηλώσει την περηφάνια της για την καταγωγή της και όχι να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών. Ολα αυτά τα χρόνια, πάντως, δεν έπαψε να δείχνει με κάθε τρόπο την υποστήριξη προς τον τόπο καταγωγής της, οργανώνοντας μαζί με τον πατέρα της διάφορα πολιτιστικά φεστιβάλ στην Πρίστινα και καλώντας διάσημους αστέρες για να δώσουν το «παρών». Προς ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά της στην πατρίδα και τον λαό της τής δόθηκε η αλβανική υπηκοότητα από τον πρόεδρο της χώρας Μπαϊράμ Μπεγκάι στις 27 Νοεμβρίου 2022, δηλαδή μία ημέρα πριν από την 110η επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας.

Τώρα, όμως, με τον Ελληνα Ρομέν Γαβρά στο πλευρό της όλα αυτά μοιάζουν μάλλον παρελθόν - τουλάχιστον όσον αφορά την κόντρα της με την ελληνική πλευρά: ο έρωτας την έχει κάνει να διαφημίζει τα ελληνικά τοπία και να καλεί τους φαν της να επισκεφθούν την όμορφη χώρα μας, την Αθήνα και το νησί της Σίφνου, το οποίο αγαπά και επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ο Ρομέν. Επιπλέον, η προνομιακή σχέση του τελευταίου με το Ιδρυμα Ωνάση, το οποίο έχει χορηγήσει μια σειρά από ταινίες του και διαφορετικά εικαστικο-κινηματογραφικά του εγχειρήματα, τον έχει βοηθήσει ώστε να μπορεί να έχει πλήρη ενημέρωση για όλα συμβαίνουν στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η φωτογραφία της Ντούα Λίπα μπροστά από την Ακρόπολη, που φάνηκε να έχει θερμή υποδοχή από τους χιλιάδες ακολούθους της, προφανώς ήταν το επιστέγασμα της κοινής πορείας Γαβρά - Λίπα, η οποία πλέον απασχολεί τα μίντια όλου του κόσμου.

Η αποκάλυψη του ειδυλλίου

Παρότι το ζευγάρι είχε αρχίσει να βρίσκεται πολύ πριν από την πρώτη του εμφάνιση, έπρεπε να έρθει το επίσημο show του Saint Laurent για να αποκαλυφθεί ο δεσμός τους. Ντυμένοι αμφότεροι στα μαύρα και πιασμένοι από το χέρι, φρόντισαν να σφραγίσουν την αποκάλυψη της σχέσης τους με ένα δημόσιο φιλί στο πάρτυ που ακολούθησε την επίδειξη. Προηγουμένως, όμως, καθισμένοι στις πρώτες σειρές είχαν σπεύσει να χειροκροτήσουν έντονα τις δημιουργίες Anthony Vaccarello, οίκο τον οποίο εκπροσωπεί, ως πρέσβειρα των καλλυντικών του και αρώματός του, η Λίπα.

gavras_lipa__4_


Δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που το ζευγάρι έκανε κοινή εμφάνιση αλλά ήταν η πρώτη που δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τον μεγάλο του έρωτα. Είχαν ξαναβρεθεί σε επίσημο event, στο κόκκινο χαλί και στο after party των βραβείων BAFTA και στη δεξίωση που είχε διοργανώσει η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix. Στο πάρτυ των BAFTA, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail», όχι μόνο φαίνονταν να μην ασχολούνται με τις υπόλοιπες παρέες αλλά φρόντισαν να φύγουν μαζί, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα τους ακολουθήσουν οι περίεργοι παπαράτσι: άλλωστε, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η Λίπα, είναι καλύτερα για έναν καλλιτέχνη να «διαμορφώνει τη δική του ρητορική και ιστορία» αποκαλύπτοντας από μόνος του όλα όσα συμβαίνουν στην προσωπική του ζωή ώστε να μην αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. Και η ίδια το έκανε με τον πιο ντελικάτο τρόπο ανεβάζοντας τον εαυτό της στον λογαριασμό της στο Instagram να κρατάει μια πολαρόιντ που την έδειχνε να γελάει έντονα δίπλα στον Ρομέν Γαβρά με μια διακριτική κόκκινη καρδιά να στολίζει την άκρη της φωτογραφίας. Ετσι έγινε γνωστό το ειδύλλιο, για να ακολουθήσει σειρά από κοινές λήψεις, με κορυφαία εκείνη της πρόσφατης 4ης Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων του Γαβρά, όπου η Λίπα εύχεται στον αγαπημένο της «Χρόνια Πολλά, μωρό μου» στα γαλλικά.

Και μπορεί η ίδια να μη μιλάει τη γλώσσα, αλλά ξέρει όλα όσα χρειάζονται για να απευθυνθεί στη γλώσσα των ερωτευμένων. Τον Μάη το ζευγάρι περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του «Omar La Fraise», μια απόδειξη ότι αμφότεροι ξέρουν να χειρίζονται με τον ίδιο τρόπο τη βιομηχανία του θεάματος, δηλαδή με το ανεπιτήδευτο coolness που όμως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Παρότι έχουν διαφορετικές αφετηρίες και δυναμικές, όλα δείχνουν ότι αυτά τα παιδιά, με παράλληλη πορεία και κοινές ανησυχίες, είναι το πιο ωραίο -για την ώρα- ζευγάρι της showbiz και με υψηλή αισθητική.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού - Έρχονται 45άρια την Κυριακή, τρίτο κύμα αφόρητης ζέστης από την Τρίτη

Σοβαρό επεισόδιο στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών με υπαξιωματικό που κρατούσε όμηρο τον διοικητή - Έληξε αναίμακτα

Συγκλονιστική ιστορία στον Λίβανο: Αδέσποτος σκύλος έσωσε μωρό που το είχαν πετάξει στα σκουπίδια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης