Γκουέν Στεφάνι: Την κατηγορούν για πολιτισμική οικειοποίηση στο βίντεο κλιπ του «Light My Fire»

Γκουέν Στεφάνι: Την κατηγορούν για πολιτισμική οικειοποίηση στο βίντεο κλιπ του «Light My Fire»

Στο βίντεο η 52χρονη φοράει dreadlocks και μια μπλε και κίτρινη στολή που θυμίζει τη σημαία της Τζαμάικας ενώ χορεύει σε ρυθμούς ρέγκε

gwen432
Για πολιτισμική οικειοποίηση κατηγορήθηκε η Γκουέν Στεφάνι, στο βίντεο κλιπ του «Light My Fire», στο οποίο συνεργάζεται με τον ράπερ, Σον Πολ.

Στο βίντεο η 52χρονη Στεφάνι, φοράει dreadlocks και μια μπλε και κίτρινη στολή που θυμίζει τη σημαία της Τζαμάικας ενώ χορεύει και τραγουδάει σε ρυθμούς ρέγκε.

H πολιτισμική οικειοποίηση είναι όρος που προστέθηκε στο λεξικό της Οξφόρδης το 2017 και πρόκειται για τη «μη αναγνωρισμένη ή ακατάλληλη υιοθέτηση εθίμων, πρακτικών, ιδεών κ.λπ. ενός λαού (ή κοινότητας) από μέλη άλλου κατά κανόνα κυριαρχικού πάνω στον πρώτο λαό (ή κοινότητα)». Απλούστερα, ο όρος αναφέρεται στις περιπτώσεις που κάποιος υιοθετεί στοιχεία από μια κουλτούρα που δεν είναι η δική του. Τέτοια στοιχεία μπορεί να είναι ένα χτένισμα, ένα είδος ρούχου, ένας τρόπος εκφοράς του λόγου ή ακόμα και κάποιο είδος άσκησης, όπως η γιόγκα.

Δείτε το βίντεο κλιπ του «Light My Fire»


Sean Paul - Light My Fire ft. Gwen Stefani, Shenseea

«Κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί μια κουλτούρα όπως κάνει η Γκουέν Στέφανι»,Η Γκουέν Στέφανι επέστρεψε, με ένα “χτύπημα” πολιτιστικής ιδιοποίησης», «Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να αντιμετωπίζετε την κληρονομιά των ανθρώπων σαν ένα παιχνίδι και να της αποδώσετε τον σεβασμό που της αξίζει. Εναλλακτικά, γιατί δεν απεικονίζετε το δικό σας πολιτιστικό υπόβαθρο στη δουλειά σας; Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να το δουν αυτό», ήταν μερικά από τα σχόλια στο Twitter.



Δείτε παρακάτω περισσότερα






Κλείσιμο







Παρόλα αυτά, πολλοί από τους θαυμαστές της έπσευσαν να υποστηρίξουν την τραγουδίστρια. «Όλα αυτά είναι βλακίες», «Ο κόσμος παρεξηγείται πολύ εύκολα τελευταία», «Πάμε Γκουέν, σε αγαπάμε», ήταν μερικά από τα σχόλια υποστήριξης στη Στεφανι.

Δείτε περισσότερα παρακάτω







Ειδήσεις σήμερα:

Εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί στο «Άγιος Ανδρέας», δεν κάλεσαν κανέναν να δει τον 49χρονο - ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη ληστεία σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη - Μπούκαραν με μαχαίρι και άρπαξαν 500 ευρώ

«Μετά τον “BoJo” και τον Ντράγκι ποιος;»: Ο Μεντβέντεφ χλευάζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης