Κουέντιν Ταραντίνο: Αποθεώνει την «Πέππα το Γουρουνάκι» – «Μου αρέσει και την παρακολουθώ πάρα πολύ»

Κουέντιν Ταραντίνο: Αποθεώνει την «Πέππα το Γουρουνάκι» – «Μου αρέσει και την παρακολουθώ πάρα πολύ»

«Θα τολμήσω να το πω, η Πέππα είναι το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας αυτήν την δεκαετία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος

tarantino-peppa-arthro
Ο Κουέντιν Ταραντίνο, που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες «Kill Bill», «Pulp Fiction» και "«Django Unchained», δηλώνει μεγάλος θαυμαστής της «Πέππα το Γουρουνάκι». 

Μέσα στο 2022 ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, έγινε για δεύτερη φορά πατέρας μαζί με τη σύζυγό του Ντανιέλλα Πικ και όπως είναι φυσικό, επιθυμεί από εδώ και μπρος να μυήσει τα παιδιά του στον μαγικό κόσμο των ταινιών. Ο πρώτος γιος του Λιο, είναι μόλις δύο ετών και βλέπουν μαζί το γνωστό παιδικό «Πέππα το Γουρουνάκι» (Peppa Pig).

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο Ταραντίνο, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Empire, όπου δήλωσε ότι βλέπει πάρα πολύ Πέππα και πως του αρέσει. Έφτασε μάλιστα και σε σημείο να αποθεώσει το παιδικό.

«Για να σας πω την αλήθεια μου αρέσει η Πέππα το Γουρουνάκι. Την παρακολουθώ πάρα πολύ. Θα τολμήσω να το πω, η Πέππα είναι το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας αυτήν την δεκαετία», τόνισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το παιδικό Πάντινγκτον, το οποίο είναι επίσης εξαιρετικά διάσημο στη Βρετανία, δεν μπαίνει στην ίδια κατηγορία για τον εκείνον.
peppapig678
Κλείσιμο
Η «Πέπα το Γουρουνάκι» είναι μία δημοφιλής παιδική σειρά που ξεκίνησε το 2004 και πλέον μεταδίδεται σε περισσότερες από 180 χώρες και σε 40 γλώσσες.

Μάλιστα η σειρά έχει αποσπάσει, το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για Φιλμ και Τηλεόραση, BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), «Kαλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας».Επιπλέον, στο Φεστιβάλ Cartoons on the Bay, απέσπασε το βραβείο Pulcinella ως «Καλύτερο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της χρονιάς» και «Καλύτερης σειράς κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας». Στο ίδιο Φεστιβάλ, απέσπασε και την διάκριση του κοινού ως «Καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας». Στο Bradford Animation Festival τη διάκριση «Καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων», στο Annecy Animation Festival έλαβε τη μεγάλη διάκριση «Καλύτερη τηλεοπτική παραγωγή» και στο British Animation Festival τη διάκριση «Καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας».
pepa125

Πριν από λίγο καιρό, η Ρωσία χρησιμοποίησε το γνωστό παιδικό καρτούν «Πέππα το γουρουνάκι», για να απαντήσει στις οικονομικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν παγκοσμίως για την εισβολή της στην Ουκρανία. Το δημοφιλές βρετανικό καρτούν, μπορεί πλέον να αντιγραφεί από τις ρωσικές επιχειρήσεις, χωρίς να απειλείται με ποινή για παραβίαση εμπορικού σήματος, μετά από δικαστική απόφαση στη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Σεπτέμβριο, οι ιδιοκτήτες της «Πέππας το γουρουνάκι», Entertainment One, πήγαν στα δικαστήρια έναν Ρώσο επιχειρηματία που είχε δημιουργήσει τη δική του εκδοχή των χαρακτήρων. Η εταιρεία -που εξαγοράστηκε από τη Hasbro το 2019- είχε απαιτήσει από τον Ιβάν Κοζχενικόφ να καταβάλει αποζημίωση 40.000 ρούβλια (329 ευρώ).

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δεκάδες γνωστές εταιρείες και εμπορικά σήματα έχουν διακόψει τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Apple, Ikea, Disney, McDonald’s, Coca-Cola, Starbucks, Chanel, Hèrmes, L’Oréal, Adidas, Levi’s, Heineken και Burger King.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάιο του 2018, η «Πέππα το Γουρουνάκι» απαγορεύτηκε σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να καταγγέλλουν, ότι το διάσημο βρετανικό καρτούν χρησιμοποιείται για «ανατρεπτικούς» σκοπούς.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερις νέοι άνθρωποι νεκροί σε τροχαία μέσα σε λίγες ώρες

Ο Μπόρις μένει μέχρι να φύγει γιατί... ετοιμάζει γαμήλια δεξίωση για την Κάρι στην πρωθυπουργική κατοικία

Σωτήριο το φιλί της ζωής που έδωσε στην 6χρονη που παραλίγο να πνιγεί στη Ζαχάρω η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης