Ο Μπόρις μένει μέχρι να φύγει γιατί... ετοιμάζει γαμήλια δεξίωση για την Κάρι στην πρωθυπουργική κατοικία

Ο Μπόρις μένει μέχρι να φύγει γιατί... ετοιμάζει γαμήλια δεξίωση για την Κάρι στην πρωθυπουργική κατοικία

Στόχος του Τζόνσον να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο μέχρι τον Οκτώβριο - Εχουν, ήδη, στείλει τις προσκλήσεις για την γαμήλια δεξίωση μέσα στον Ιούλιο - Είχαν παντρευτεί τον Μάιο του 2021 σε στενό κύκλο 30 ατόμων, εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας

Boris_johnson2
Έντονη είναι η δυσφορία στις τάξεις του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον πως παραιτείται μεν, αλλά σε «δόσεις», αφού στόχος του είναι να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και αναμένεται η εκλογή νέου αρχηγού. Μάλιστα, ο ίδιος για να καθησυχάσει εκείνους που ανησυχούν πως ο Τζόνσον παρατείνει την παραμονή του στην Ντάουνινγκ Στριτ για να εφαρμόσει την πολιτική του ατζέντα και ειδικότερα, στο θέμα των φοροαπαλλαγών, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο πως ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν θα εφαρμόσει νέες πολιτικές και τόνισε πως οι σημαντικές δημοσιονομικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον αντικαταστάτη του.
000_9P843T

Όμως, γιατί ο Μπόρις Τζόνσον καθυστερεί την οριστική έξοδό του από την Ντάουνινγκ Στριτ; Σύμφωνα με πηγές κοντά στον 55χρονο Βρετανό πρωθυπουργό και στην 34χρονη σύζυγό του, Κάρι, το ζεύγος έχει, ήδη, στείλει προσκλήσεις για το «καθυστερημένο» γαμήλιο πάρτι του που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Chequers στο Μπάκιγχαμσαϊρ. Η Κάρι Σίμοντς εισήλθε στην Ντάουνινγκ Στριτ το 2019 ως η σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού και θα εγκαταλείψει την διάσημη πρωθυπουργική κατοικία ως η τρίτη σύζυγος του Τζόνσον και μητέρα των δύο μικρότερων παιδιών του.

Κατά την ομιλία παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία των Συντηρητικών έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ η Κάρι ήταν παρούσα ντυμένη στα κόκκινα «από την κορυφή ως τα νύχια» και κρατούσε σε μάρσιπο την μόλις 7 μηνών κόρη του ζεύγους, Ρόμι. Στην ομιλία του ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την σύζυγό του και την οικογένειά του για τις θυσίες τους κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. «Θέλω να ευχαριστήσω την Κάρι και τα παιδιά μου και όλη την οικογένειά μου, που ανέχτηκαν τόσα πολλά για τόσο μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η Κάρι Σίμοντς, πρώην επικεφαλής Επικοινωνίας του Συντηρητικού Κόμματος, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον Μάιο του 2021 σε μυστική τελετή στον Καθεδρικό ναό του Ουέστμινστερ παρουσία μόνο 30 ατόμων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Πηγή από τους Τόρις δήλωσε στη Mirror: «Είναι αδιανόητο ότι μετά από όλη αυτή την κριτική που έχει δεχθεί ο Τζόνσον σχετικά με την ακεραιότητα και την εντιμότητα, ένας από τους λόγους που παραμένει (πρωθυπουργός) είναι για να κάνει το γαμήλιο πάρτι του στο Chequers. Πρόκειται για εθνική περιουσία και όχι για το σπίτι του. Οι Τζόνσονς θα έπρεπε να ενεργήσουν με αξιοπρέπεια και να βρουν έναν άλλο χώρο».

Δεντρόσπιτο αξίας 150.000 λιρών για τον γιο του ήθελε να κατασκευάσει ο Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργική κατοικία!

Κλείσιμο
Η επιβλητική και πολυτελής εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Chequers κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα και περιήλθε στην βρετανική κυβέρνηση από δωρεά του λόρδου Άρθρουρ Λι το 1917. Επιθυμία του δωρητή ήταν το κτήριο με τους μεγάλους υπέροχους κήπους να αποτελέσει έναν χώρο ανάπαυσης και ψυχαγωγίας για τους εκάστοτε πρωθυπουργούς και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την πίεση του κυβερνητικού έργου.
000_32DY8U4

Η συντήρηση του κτηρίου χρηματοδοτείται εν μέρει από το κράτος και σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου το ζεύγος Τζόνσον έχει χρησιμοποιήσει την εξοχική πρωθυπουργική κατοικία περισσότερο από κάθε άλλο πρωθυπουργικό ζεύγος της Βρετανίας. Επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον το κράτος διέθεσε 690.000 λίρες ετησίως για τα έξοδα του κτηρίου ενώ επί Μπόρις Τζόνσον το ποσόν εκτοξεύτηκε στις 916.000 λίρες κατ' έτος. Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, τον Μάιο παραιτήθηκε η επικεφαλής οικονόμος της εξοχικής πρωθυπουργικής κατοικίας μετά από «σύγκρουση» με την Κάρι Τζόνσον.

Επίσης, η Daily Mail υποστηρίζει πως τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός και η σύζυγός του σχεδίαζαν να κατασκευάσουν δεντρόσπιτο αξίας 150.000 λιρών στους εξωτερικούς χώρους του Chequers για τον γιο τους Γουίλφρεντ, που είναι μόλις 2 ετών. Όμως, το ζευγάρι εγκατέλειψε την ιδέα όταν η αστυνομία εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλεια του παιδιού. Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Βρετανό πρωθυπουργό, ο Τζόνσον σχεδίαζε πάρτι με μπάρμπεκιου και ποτά μετά τα μέσα Ιουλίου στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία ως «επιβράβευση» για τους βουλευτές που τον στηρίζουν εντός του Συντηρητικού κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάλια: Ξανάσμιξε με την κόρη του ο 62χρονος Βρετανός - «Τους έλεγα από την αρχή ότι όλο αυτό ήταν αθώο»

Πυροβόλησαν πισώπλατα τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ενώ έδινε ομιλία - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός 25χρονος έπειτα από τροχαίο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης