Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την «Πέππα το γουρουνάκι» ως αντίποινα στις βρετανικές κυρώσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την «Πέππα το γουρουνάκι» ως αντίποινα στις βρετανικές κυρώσεις

Σε μια πρωτοφανή απόφαση κατέληξε δικαστήριο του Κίροφ επιβάλλοντας κυρώσεις στο διάσημο βρετανικό κινούμενο σχέδιο – Οι δικαστές έκριναν ότι τα εμπορικά σήματα θα μπορούσαν να παραβιαστούν

peppa_pig
Η «Πέππα το γουρουνάκι» είναι το πρώτο θύμα των βρετανικών κυρώσεων στη Ρωσία, μετά την απόφαση επαρχιακού δικαστηρίου της πόλης Κίροφ ότι τα εμπορικά σήματα του διάσημου χαρακτήρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αντίποινα.

Σύμφωνα με την Mirror, ο δικαστής επαρχιακού διαιτητικού δικαστηρίου Αντρέι Σλαβίνσκι θεωρείται ως το πρώτο βήμα για τη μαζική κατάχρηση δυτικών εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τον δικαστή, οι «περιοριστικές» πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση επιτρέπουν στο δικαστήριο να απορρίψει τις αξιώσεις παραβίασης που υπέβαλε η Entertainment One UK Ltd.

Η απόφαση του δικαστηρίου συνδέει την αξίωση παραβίασης της «Πέππας» και του Daddy Pig με «μη φιλικές ενέργειες των ΗΠΑ και συνδεδεμένων χωρών». Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιτρέπουν στο δικαστήριο να μην προστατεύει το εμπορικό σήμα της βρετανικής εταιρείας δικαιωμάτων.

Ορισμένοι θεωρούν ότι πίσω από την περίεργη απόφαση υπάρχει παρασκήνιο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο δικαστής εμφανίστηκε ότι γνωρίζει πολύ καλά όλες τις πτυχές των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Η βρετανική εταιρεία έχει το δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης, ζητώντας και αποζημίωση για παράνομη αντιγραφή των εικόνων της.

Η απόφαση θεωρήθηκε ως εκδικητική προς τις δυτικές αρχές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, που διακόπτουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου - Δείτε βίντεο


Πόσο εφικτή είναι η απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα


Ο Μπάιντεν ενέκρινε την αποστολή όπλων αξίας 200 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης