Ποιο είναι το βιβλίο που συνεπήρε τη Δέσποινα Βανδή

Ποιο είναι το βιβλίο που συνεπήρε τη Δέσποινα Βανδή

Ενα βιβλίο ύμνος στην γυναίκα γεμάτο από αρχέτυπους μύθους και ιστορίες για την αδάμαστη και άγρια πλευρά της - Ήταν και το αγαπημένο βιβλίο της Μάγια Αγγέλου

VANDI_BOOK
Τον δικό της τρόπο βρήκε η Δέσποινα Βανδή για στείλει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες με αφορμή τις δίκες για το #metoo που ξεκίνησαν. Ανέβασε στα stories του instagram της φωτογραφία από το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» της Εστέ Κλαρίσα Πίνκολα, σημειώνοντας από κάτω "Οταν μια γυναίκα συνειδητοποιεί οφείλει στον εαυτό της να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την αυτοδιάθεσή της! Τα όρια δεν είναι απλώς θεμιτά, είναι απαραίτητα. Είχε καιρό να με συνεπάρει ένα βιβλίο".

Το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» είναι ένα γυναικείο ψυχογράφημα, ένα βιβλίο για τη γυναίκα κάθε εποχής που μέσα από παραμύθια, αρχετυπικούς μύθους και ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών μιλάει για την ;άγρια Γυναίκα, την αδάμαστη.

273735627_641470590426527_5291959125088887487_n

Η μεγάλη Μάγια Αγγέλου ,  λάτρευε αυτό το βιβλίο και είχε γράψει πως "νιώθω ευγνωμοσύνη τόσο για το βιβλίο "Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους" όσο και για τη δρ Κλαρίσα Πίνκολα Εστές. Είναι ένα βιβλίο ύμνος στη γυναίκα, στην τόλμη της, στη φροντίδα και στο νοιάξιμό της. Το λέω και το εννοώ: Όσες ξέρετε ανάγνωση, διαβάστε το!"

Η Κλαρίσα Πίνκολα Εστές, ως cantadora (φύλακας παλιών ιστοριών), ψυχαναλύτρια και ακτιβίστρια, γεφυρώνει με μαεστρία τον κόσμο του απώτατου παρελθόντος με τη σύγχρονη εποχή. Σκοπός της είναι μέσα από παραμύθια, αρχετυπικούς μύθους και ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών να ανασύρει την Άγρια Γυναίκα, την αδάμαστη, που συγγενεύει ψυχικά με τους λύκους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον διάσημο συγγραφέα Thomas Moore "Το έργο της Κ. Π. Εστές, με ρίζες σε παραδοσιακά οικογενειακά τελετουργικά και στην αρχετυπική ψυχολογία, αναγνωρίζει ότι η γυναικεία ψυχή στις μέρες μας βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης. Όμως δεν έχει χαθεί. Το βιβλίο "Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους" έρχεται να μας θυμίσει ότι κάτω από την εκλεπτυσμένη της όψη η γυναίκα είναι η φύση, είναι η παντοτινά άγρια, και μέσα από αυτή τη ζωτική δύναμη βρίσκει τη σωστή της θέση στον κόσμο"

Ειδήσεις σήμερα:

Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης για τέσσερις βιασμούς

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα: Εώς και 10 βαθμούς θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αέριες μάζες

Η σπάνια εμφάνιση της Σοφίας Αλιμπέρτη - «Ήθελα να μεγαλώσω άνδρες», λέει για τα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης