Γιάννης Ζουγανέλης - Γιώργος Χατζής: Ζωντανά στο ΘΕΜΑ 104,6 με το νικητήριο τραγούδι του διαγωνισμού

Γιάννης Ζουγανέλης - Γιώργος Χατζής: Ζωντανά στο ΘΕΜΑ 104,6 με το νικητήριο τραγούδι του διαγωνισμού

Το Σάββατο 29 Μαΐου στις 16:00

CHATZIS_-_ZOYGANELIS_-_AIDONIS
Ο Γιάννης Ζουγανέλης μαζί με τον Γιώργο Χατζή ερμηνεύουν το ενδέκατο τραγούδι της φετινής σεζόν της εκπομπής "Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου", που επιμελούνται οι Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Χατζής και έχει ως σκοπό την ανάδειξη νέων στιχουργών.

Μετά τον Μπάμπη Στόκα, τον Γιάννη Σαββιδάκη, τη Φωτεινή Δάρρα, τον Μπάμπη Τσέρτο, την Κατερίνα Κούκα, τον Δημήτρη Λιόλιο, τον Βαγγέλη Γιαννάκη, τη Δέσποινα Ολυμπίου, τον Δημήτρη Μπάση και τον Βασίλη Καζούλλη, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Γιώργος Χατζής συμπράττουν στο πρώτο ντουέτο που παρουσιάζεται από την εκπομπή ερμηνεύοντας το τραγούδι "Μέρες Βαριές" σε μουσική του Γιώργου Χατζή και σε στίχους του Ηρακλή Βαϊτσαρά, νικητή του διαγωνισμού Απριλίου.

Έτσι το Σάββατο 29 Μαΐου στις 16:00 ακούμε το νικητήριο τραγούδι συντονισμένοι στους 104,6 στον ΘΕΜΑ Radio σε πρώτη μετάδοση.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στην πρόκληση των δύο παραγωγών Χρήστου Αηδόνη και Γιώργου Χατζή. Εξάλλου, ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που δήλωσαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια των δύο παραγωγών ως καλεσμένος στο ξεκίνημα της εκπομπής πριν από ένα χρόνο περίπου. Έτσι, με τη συμμετοχή του διευρύνει τον κύκλο των καλλιτεχνών που συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μετρά στο ενεργητικό του πάνω από 50 δίσκους ενώ έχει συνεργαστεί με πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική σε πολυάριθμες κινηματογραφικές ταινίες, το θέατρο και την τηλεόραση. Έργα του παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων Νόμπελ το 1996.Το 2002 απέσπασε το βραβείο D. SHARP για τις πωλήσεις των έργων του που ξεπέρασαν τις 500.000 παγκοσμίως. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με μεγάλη επιτυχία καθ’ όλη τη μακρά διάρκεια της καριέρας του.

Ο Γιώργος Χατζής ασχολείται από μικρός με τη σύνθεση. Έχει γράψει τη μουσική για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κάρπαθο το 2004 με τίτλο “ Ύμνος στον Απόλλωνα”. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση από τον ίδιο και το κουαρτέτο εγχόρδων +Kinisis στο Μέγαρο Μουσικής και τους Δελφούς. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, χοροθέατρο, ντοκιμαντέρ. Η σύνθεσή του “Thracian Vibe” συγκαταλέγεται στη συλλογή Buddha Bar XV byRavin, που κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 6 Μαΐου 2013. Το 2016 βραβεύεται με Global Music Award για την πρωτότυπη μουσική σύνθεσή του στο ντοκιμαντέρ''Mt Olympus the Creation''.

Δείτε το βίντεο:

Μέρες Βαριές - Γιάννης Ζουγανέλης - Γιώργος Χατζής | Official Lyric Video (HD)


Οι δύο καλλιτέχνες - αν και γνώριμοι από παλιά με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό τους τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση - συναντιούνται για πρώτη φορά δισκογραφικά. Στο τραγούδι "Μέρες βαριές" που ερμηνεύουν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Γιώργος Χατζής σε στίχους του Ηρακλή Βαϊτσαρά τη μουσική και την ενορχήστρωση υπογράφει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Χατζής.

Καλεσμένος της εκπομπής "Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου", ο Γιάννης Ζουγανέλης θα συνομιλήσει με τους Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Χατζή καθώς και με το νικητή του διαγωνισμού Ηρακλή Βαϊτσαρά ζωντανά στο στούντιο του Θέμα Radio 104,6 για μια σειρά από θέματα που αφορούν τη μουσική και την επικαιρότητα.

Η συγκεκριμένη εκπομπή αποτελεί και την τελευταία που θα μεταδοθεί μέσα από τη συχνότητα του ΘΕΜΑ Radio104,6. Δυστυχώς η απόφαση για το οριστικό κλείσιμο του σταθμού δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση του σχεδιασμού των παραγωγών. Με δεδομένο, όμως, το ενδιαφέρον νέων στιχουργών αλλά και ανθρώπων της μουσικής είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια κάτι που ήδη διερευνούν ο Χρήστος Αηδόνης και ο Γιώργος Χατζής.

Η προσπάθεια ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν και αποτελεί μοναδική καινοτομία στο χώρο του ραδιοφώνου καθώς έχει πετύχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον 400 νέων στιχουργών, ενώ οι συμμετέχοντες στις διαδικασίες των ψηφοφοριών ξεπέρασαν τις 50.000.

Κλείσιμο
Επίσης απόδημοι Έλληνες από 50 χώρες του εξωτερικού και πλέον συμμετείχαν στις ψηφοφορίες υποστηρίζοντας τα στιχουργήματα της επιλογής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης